Opublikowano 22 Kwietnia 201115 l Sołtys trochę powiem szczerze mnie podłamałeś. Niskobudżetowe mam rozumieć a) nie wytrzymają tyle co te z górnej półki będzie z nimi więcej problemów c) a i b ? Niskobudżetowe nieznaczy złe. Ja mam podobny zestaw i juz smigam na LPG 50kkm i nie ma problemów. Wiadomo kazdy zestaw wymaga po pewnym czasie regeneracji/wymiany. Myśle, że do 50kkm nie masz sie co martwić. Jak będzie poprawnie wyregulowane to będzie super śmigać.
Opublikowano 24 Kwietnia 201115 l Siemanko. Chyba gazownia już mi się na dobre poukładała. Ostatnio trochę pośmigałem i: Ogółem zrobiłem 300 km. Na tym dystansie spalił mi 33l LPG Było w tym: 200 km miasta i 100km trasy. Wychodzi, że w trasie pali około 9l/100km, a po mieście 12l/100km. Jest GIT!
Opublikowano 25 Kwietnia 201115 l U mnie po drugim tankowaniu wyszło spalanie 9,1 na trasie - jazda w miarę spokojna z prędkością w przedziale 110-120.
Opublikowano 25 Kwietnia 201115 l Czyli jak by nie patrzeć moja pali za dużo 15l . To co gazownika na pal, który twierdzi,że takie silniki tyle palą?
Opublikowano 25 Kwietnia 201115 l Czyli jak by nie patrzeć moja pali za dużo 15l . To co gazownika na pal, który twierdzi,że takie silniki tyle palą? Na pal z dziadem! Ale jeszcze jedno... Ile wcześniej palił Ci benzynki? Bo jeśli okoł 13l to gazu musi spalić 15l. Moja Audiczka beznyny w trasie paliła około 7,5l, teraz gazu pali około 9l. Jeśli kupiłeś już Audi z gazem to poświęć trochę kasy i zrób 100km na benzynie. (ale żeby zrobić dokładny pomiar najpierw musiałbyś zatankować benzyny po sam korek... ) Gazu powinien przepalić o 15-20% więcej jak benzyny.
Opublikowano 25 Kwietnia 201115 l Autem jeździłem od dwóch lat na benzynie. Instalacje lpg założyłem w kwietniu. Na PB spalanie miałem w cyklu miejskim do 11,5. Przy delikatnej jeździe na trasie do 8. Plus 20% jak mówisz, liczę i liczę i za cholerę 15 nie chce mi wyjść. Poza tym inni koledzy z takimi samymi silnikami spalają mniej, więc tu szukam problemu. We wtorek jadę na regulację zobaczymy.
Opublikowano 25 Kwietnia 201115 l No tak... Ale dużo zależy od tego jak jeździsz. :gwizdanie: Przed 1.8T jeździłem 1.9TDI. Śmigałem dużo na luzie i biegi zmieniałem do 2tys. obr/min. Jak kupiłem 1.8T to z przyzwyczajenia też tak jeździłem. Myślałem sobie, że jak będę go kręcić do 2tys. obr/min, to mi mniej spali... Już nie wspomnę o jeździe na luzie. Wtedy benzyny palił mi po mieście około 13 - 14l/100km. Zacząłem jeździć jak należy. Nasz silniczek (1.8T) trzeba kręcić dość wysoko. Ja biegi zmieniam jak mam około 2,5 - 3,5tys. obr/min i wtedy gdy zmienię bieg na kolejny to wskazówka obrotomierza zaczyna "podnosić" się w zakresie najlepszego momentu obrotowego, który u Nas zaczyna się w okolicy 1850 obr/min. Wtedy silnik ma najlżej i potrzebuje mniej paliwa. Po mieście, przy prędkości 50km/h jadę na III biegu i mam około 2tys. obr/min. NIGDY nie jeżdżę poniżej 2tys. obr/min. Kolejnym ważnym elementem jest hamowanie silnikiem! To też bardzo wpływa na ekonomię spalania. Pojeździj trochę przeciągając na biegach do około 3tys. obr/min i jadąc na biegu nie schodź poniżej 2tys. obr/min. Zrób tak 100km i sprawdź spalanie LPG. Pozdrawiam.
Opublikowano 28 Kwietnia 201115 l No a u mnie ostatnio się zmieniło, niestety na gorsze zimą na 15'' kołach tankowałem 54 litry i robiłem ok. 450km w jeździe mieszanej teraz założyłem 19'' i tankując 54 litry robię tylko +/- 380km :gwizdanie: trochę się zdziwiłem
Opublikowano 28 Kwietnia 201115 l 10l w trasie 13l 80% trasa 20% miasto esa tyle Ci bierze ??? :shocked: łał , to jestes pierwszym na świecie któremu auto bierze mniej lpg niż Pb :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Opublikowano 5 Maja 201115 l mi pali średnio 10 gazu, ale pasuje się wybrać do regulacji już To kiedyś ile Ci palił?
Opublikowano 5 Maja 201115 l pasuje się wybrać bo poprzednik rzadko ją regulował a ja od kiedy go mam nie regulowałem a zrobiłem już 15 tyś :wallbash:
Opublikowano 10 Maja 201115 l mi pali 10l na 100km ale jak ostatnio sprawdzałem jak dv syczy na sztywnym dolocie to wyszło 14