Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi spalanie oscyluje w okolicach 13l i 9.5-10 trasa ok 120-140km/h instalacja sekwencyjna landi renzo.

Opublikowano

po zmianie miejsca pracy mniej cisne na pedał gazu ... spalanie w granicach 10-10,5 ale jada w przedziale 100-120 km/h ...

mk

Opublikowano

po zmianie miejsca pracy mniej cisne na pedał gazu ... spalanie w granicach 10-10,5 ale jada w przedziale 100-120 km/h ...

mk

mam tyle samo tyle że w Q :good:
Opublikowano

Ja mam nową instalację i w trasie pali mi 8,5l/100km przy prędkości około 100km/h, a po mieście 12,5l/100km.

Trochę duża różnica między miastem, a trasą - 4 litry, ale wydaje mi się, że jest dobrze. :gwizdanie:

Opublikowano

Mi pali 11 do 12l/100km tyle że mam ciężką noge :naughty: :gwizdanie:

Opublikowano

10,8 LPG-to średnie spalanie (pomiar z około 2000km) z czego- 80% trasa(120-140 km/h) a te 20% po mieście to na bardzo krótkich odcinkach(nie uwzględniłem pb w pomiarach, a temp. przełączania mam ustawioną na 45 st.)-do 3km-instalka Landi Renzo

Opublikowano

u mnie najnizsze spalanie wyszlo ok 8,7 l przy trasie non stop 90km/h

na codzien, jezdze w bardzo mieszanym stylu, tzn trasa ok. 80km w jedna strone(predkosci 90-120), potem po miescowosci przez caly dzien ok 25-30km, z czego 20 razy samochod odpalam i gasze i wracam do domu kolejne 80km (z predkoscia 90-120)

i w takim cyklu srednie spalanie oscyluje w granicach 10,8

ostatnio troche przegonilem po trasie, sporo redukcji na 3 bieg przy wyprzedzaniu i wciagnal 13,4 l

takze i tak jestem bardzo zadowolony, bo pb palil tyle samo

Opublikowano

1.6 zwykły gaz szalejesz ok 13 normalnie ok 11 :hi:

Opublikowano

Miasto 12 l, przy wiosennych temp, trasa ok. 9 l przy spokojnej jeździe, przy szybkiej do 11l.

Opublikowano

Ostatnio 13 wczesniej ok 12.5 :kox:

Opublikowano

troche off top, ale nic nie przebije mojego tico, ktorym terz smiga dziewczyna, audi jest u mechanika, to jezdze w tym tyg ticiem i w trasie, przy bucie, obciazony pali 6,5 gazu,a w miescie, przy pelnym bucie niecale 8 :kox:

Opublikowano

Dziś tankowałem po przejechaniu 100km po mieście bez szaleństw.

Wyszło 14 litrów - chyba coś za dużo...

Opublikowano

Dziś tankowałem po przejechaniu 100km po mieście bez szaleństw.

Wyszło 14 litrów - chyba coś za dużo...

Mi tyle wychodzi tylko, że mam q no i stolica.[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2011, 21:28_________________________________________________przy pomiarze na 100km istnieje bardzo duży współczynnik błedu. Np podczas tankowania inacej zawór zareagowało, inna stacja.

Opublikowano

Poprzednie tankowanie mnie mile zaskoczyło, bo wyszło 12,5l/100km. Może i ten zawór źle odbił...

Codziennie pokonuję tą samą trasę, nawet w tych samych godzinach więc i czas stania w korkach jest podobny. :) Styl jazdy również bez zmian.... Stacja BP - ta sama. :naughty: Zobaczymy co pokaże następne tankowanie. :mysli:

Opublikowano

Mi na gazie wziął ostatnio 12l/100km w większości po mieście, przy normalnej jeździe (czyli mało oszczędnej). A na pół trasa, pół miasto zjechał do średniego spalania w okolicach 10l/100km.

Więc bardzo dobrze, spodziewałem się, że będzie trochę większe. :wink4:

Opublikowano

u mnie w 1.8 adr coś około 10L ...oczywiscie średnie

Opublikowano

Kilka dni temu NIESTETY również założyłem instalację gazową.

Reduktor KME Silver Układ sterujący STAG 4 Listwa wtryskowa Magic. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych podzespołów ?

I druga sprawa po pierwszym tankowaniu wyszło mi 15 l na 100 km. Mój silnik to 1,8T AVJ 150 km. Wydaje mi się, ze trochę za dużo. Czy można coś pokopać w zasilaniu paliwem przy zakładaniu instalacji gazowej?

Opublikowano

Pojeździj... Miałem podobną sytuację. Przez pierwsze dwa dni byłem niezadowolony. A teraz? Jest SUPER! Silnik musi się "nauczyć" jeździć na gazie. Cierpliwości... :cool1:

Opublikowano

Kilka dni temu NIESTETY również założyłem instalację gazową.

Reduktor KME Silver Układ sterujący STAG 4 Listwa wtryskowa Magic. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych podzespołów ?

I druga sprawa po pierwszym tankowaniu wyszło mi 15 l na 100 km. Mój silnik to 1,8T AVJ 150 km. Wydaje mi się, ze trochę za dużo. Czy można coś pokopać w zasilaniu paliwem przy zakładaniu instalacji gazowej?

Podzespoły niskobudżetowe ale poprawne i powinny dawac radę bez zająknięcia. Pewnie zła regulacja przyczynia sie do wysokiego spalania i złych odczuć z jazdy. Po tyś km powino sie wszystko ułożyć i ponowna regulacja musi zdziałac cuda = zero róznicy gaz/benzyna

Opublikowano

Sołtys trochę powiem szczerze mnie podłamałeś. Niskobudżetowe mam rozumieć a) nie wytrzymają tyle co te z górnej półki B) będzie z nimi więcej problemów c) a i b ?