Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 DTM 25th Anniversary QUATTRO 1 of 250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i pozamiatał B)

Opublikowano

Dziękuje dobranoc. Piona 

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, DarekS4 napisał:

Dziękuje dobranoc. Piona 

Hehe :drunk:

W dniu 14.06.2021 o 08:43, karol1981 napisał:

No i pozamiatał B)

ty masz Air, ja się już w prześciganie w modach nie bawię, ale na jakieś głupoty trzeba trwonić pieniądze, wiec wziąłem sobie do remontu coś z duszą.. :decayed:

Opublikowano
6 godzin temu, HOLMATRO napisał:

ty masz Air, ja się już w prześciganie w modach nie bawię, ale na jakieś głupoty trzeba trwonić pieniądze, wiec wziąłem sobie do remontu coś z duszą.. :decayed:

Sam bym chętnie takie cis z duszą chciał, zwłaszcza że miałem okazję jeździć taką jak byłem młody. ??

Opublikowano
18 godzin temu, HOLMATRO napisał:

może kiedyś się pochwale moją competition :naughty:

Opublikowano
3 minuty temu, DarekS4 napisał:

może kiedyś się pochwale moją competition 

Poka poka, bo coś czuję że tam fajno może być :wink:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, DarekS4 napisał:

może kiedyś się pochwale moją competition :naughty:

Nie rozmawialiśmy czasem ostatnio na żywo przy dźwigu? 

Opublikowano

Z innej beczki - to jak przy tych afrykańskich upałach z tym legendarnym spadkiem mocy? :wink:

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Unf napisał:

Z innej beczki - to jak przy tych afrykańskich upałach z tym legendarnym spadkiem mocy? :wink:

Mam kolektor zaizolowany jeszcze w USA w JHM i przy 37 stopniach na drodze w sobotę zeszłą (chyba wszystkim słońce dało popalić..) miałem 45 stopni w dolocie podczas jazdy 60 km/h przez wioski. Zawsze mam 7-11 stopni więcej niż temperatura zewnętrzna. Chce jednak wymienić zaworki zwrotne spływu oleju z gory silnika wiec od kolegi @yogi_1997 będę brał śruby nylonowe których kupił nadto, co potrzebuje i chce się ze mną podzielić. 

Opublikowano
37 minut temu, Unf napisał:

50% psu w d...

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Dev napisał:

50% psu w d...

Trochę Cię poniosło :eusathink: Tyle być może bez zaizolowanego dolotu, u mnie jak zostawię auto odpalone w słońcu na 10 minut ( żona w sklepie, ja z klima jak sołtys rozwalony) to faktycznie musze zrobić z 500 metrów żeby temp spadła bo jest trochę przymulony, ale przy normalniej jeździe nie odczułem jakichś katastrofalnych spadków. Przełom jesień / wiosna wrzucałem tu screeny miałem po 10 stopni w dolocie, zima przy -10 miałem -1 / +1 :wink:

Opublikowano
24 minuty temu, HOLMATRO napisał:

Trochę Cię poniosło :eusathink: Tyle być może bez zaizolowanego dolotu, u mnie jak zostawię auto odpalone w słońcu na 10 minut ( żona w sklepie, ja z klima jak sołtys rozwalony) to faktycznie musze zrobić z 500 metrów żeby temp spadła bo jest trochę przymulony, ale przy normalniej jeździe nie odczułem jakichś katastrofalnych spadków. Przełom jesień / wiosna wrzucałem tu screeny miałem po 10 stopni w dolocie, zima przy -10 miałem -1 / +1 :wink:

mi mozesz to tłumaczyc, jedz jeszcze w wysokie góry to zobaczysz co jest warte V8 w budzie B7

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Dev napisał:

mi mozesz to tłumaczyc, jedz jeszcze w wysokie góry to zobaczysz co jest warte V8 w budzie B7

A ty dalej swoje, szukasz w BBK osiągów RS4 B5 na Stage 2+. Nie ma i nie będzie, to nie auto do takich celów. Mieszkam w górach, nie Tatry, ale Karkonosze, mocy wystarcza, a jadąc 60 na wysokim biegu ludzie się obracają i uśmiechają z kciukiem w gorze. Taki był zamysł na to auto i spełnia go w 100%. Do ganiania się mam inne samochody, ale nie o tym ten wątek :wink:

Opublikowano
W dniu 13.06.2021 o 22:26, HOLMATRO napisał:

To w tym tempie… :decayed:

Teraz mam nowe problemy, za mało było, to sobie zajęć na następne 40 weekendów znalazłem.. 

0B037FC9-82E5-4CCD-9F08-8BFE39BEA354.jpeg

40 weekendów to wariant optymistyczny...:drunk:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, dayd_4 napisał:

40 weekendów to wariant optymistyczny...:drunk:

02CDDA92-020E-438E-8F68-67351AB857B4.jpeg

Fakt, doprowadzić moją do stanu twojej 80ki może chwile zająć.. 

F90D256C-3904-429E-9D4D-51A4B3A86541.jpeg

Opublikowano

Walczę z bolączkami jednego auta, a Wy już bierzecie się za kolejne. :grin:

Opublikowano
6 godzin temu, HOLMATRO napisał:

A ty dalej swoje, szukasz w BBK osiągów RS4 B5 na Stage 2+. Nie ma i nie będzie, to nie auto do takich celów. Mieszkam w górach, nie Tatry, ale Karkonosze, mocy wystarcza, a jadąc 60 na wysokim biegu ludzie się obracają i uśmiechają z kciukiem w gorze. Taki był zamysł na to auto i spełnia go w 100%. Do ganiania się mam inne samochody, ale nie o tym ten wątek :wink:

juz wszystko rozumiem

Opublikowano
W dniu 23.06.2021 o 09:32, Dev napisał:

50% psu w d...

Kumpla B6 seria, na hamowni drogowej przy 32°C wygenerowała 298km i chyba 360nm... momentu nie pamiętam, ale prawie 300km było. Aczkolwiek też trzeba wziąść pod uwagę, że przy hamowaniu na drodze jedzie się "za szybko" jak na normalna jazdę. Ja u siebie czuje, że jest słabsza, dla tego w sobotę "wyzbywam" się bolączek tego modelu. Mam już wszystko, od zaworów, uszczelek, klapy z carbonu, itd wtedy zobaczymy. Ale tak jak @HOLMATRO napisał, to auto nie służy nie nigdy nie miało do startowa 0-100 itd. Ja mam w manualnej i nawet gdyby miało 250km w upale to frajdę mam nieziemska z jazdy nim, zwłaszcza na wydechu millteka bez końcowych. A do zap***** na następne wakacje (o ile nie otrzymam działki) będę budował coś na wzór Ariela Atom tylko z 1.8t na ramię do kitcara :) i tedy przy ~750kg i ~300KM RWD można się szaleć (oczywiście auto będzie zarejestrowane)

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, yogi_1997 napisał:

Ja mam w manualnej i nawet gdyby miało 250km w upale to frajdę mam nieziemska z jazdy nim, zwłaszcza na wydechu millteka bez końcowych.

Masz Millteka ze środkowymi, bez końcowych? A katy? Bo ja mam pełen Dekat, ale Milltek Rezonowany, czyli i środek i końcowe. Myśle wsadzić klapę w którymś miejscu, myślałem wlasnie przed końcowymi. Masz jakieś nagranie w miarę realnie oddające jak chodzi Milltek bez końcowych?

Opublikowano
  • Autor

Za radą szwagra kupiłem komplet fabrycznie nowych Michelin Pilot Sportów w 235/35/19, mam nadzieje ze teraz siądą jak należy i nic mi nie będzie przecierało. Wielu z was tutaj wypowiedziało się w tej kwestii, ze powinny być mimo znormatyzowanej szerokości 235 węższe od Conti. 

2F6AB298-7A3C-4EC1-B346-37F226B71454.jpeg

Jesli set się sprawdzi, to w przyszłym tyg będę miał na sprzedaż tez nowe 235/35 R19 Continentale ContiSport Contact 5P AO (Homologacja Audi). Maja około 500 km przebiegu, oddam za przyzwoite pieniądze.