Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 DTM 25th Anniversary QUATTRO 1 of 250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, HOLMATRO napisał:

Masz Millteka ze środkowymi, bez końcowych? A katy? Bo ja mam pełen Dekat, ale Milltek Rezonowany, czyli i środek i końcowe. Myśle wsadzić klapę w którymś miejscu, myślałem wlasnie przed końcowymi. Masz jakieś nagranie w miarę realnie oddające jak chodzi Milltek bez końcowych?

Robiłem przeglad po zakupie na stacji znajomego. Wszystkie katy na miejscu, włącznie z precatami, później podwójny środkowy i rury bez końcowych aż do końca. Przy spokojnej jezdzie jest w miarę cicho, ale pod obciążeniem, każdy się ogląda co to jedzie hehe. Co najmniej raz w tygodniu słyszę pod sklepem, że za***isty gang silnika mam w tej a4, pewnie jakieś 2.5l bedzie minimum, a na odpowiedzi, że pod maska 4.2 V8 oczy wywalają, bo w a4 takie coś? Ale, że sporo spawam tigiem to na wiosnę planowałem spawać cały z kwasu + przepustnica. Tylko, że planuje też motor zakupić na wiosnę bo na A będę zdawać to raczej to przełożę bądź zostanie bo na prawdę to już fajnie chodzi, a jakbym pewnie wstawił xpipe za kątami będzie wystarczająymi przeróbkami. Postaram się nagrać jak to chodzi w niedziele. W warsztacie gdzie zajmują się właśnie audi, powiedzieli, że jest to jedno z tych aut w których wycięcie katow zabiera niż poprawia osiągi :/ Więc ja nie myślę nawet o ich pozbyciu się.

Edytowane przez yogi_1997

Opublikowano
Godzinę temu, yogi_1997 napisał:

W warsztacie gdzie zajmują się właśnie audi, powiedzieli, że jest to jedno z tych aut w których wycięcie katow zabiera niż poprawia osiągi :/ Więc ja nie myślę nawet o ich pozbyciu się.

ASN ma podobnie po usunięciu katów.

Opublikowano
  • Autor

Jakby ktos pytał, to Micheliny Pilot Sporty 3 235/35R19 są szersze i wyższe od Continental Conti SportContact 5P AO 235/35R19. Założyłem, pomierzylem, porównałem, odesłałem.. Cały misterny plan… 

W środę auto idzie na geometrie znowu, teraz będzie mocniejszy negatyw i tyle. Brakuje mi kilku mm :facepalm:

4C15DA5B-0434-498A-BB62-DCD4596A972D.jpeg

E59F6028-2A52-48F4-B839-6247D06F5882.jpeg

Opublikowano

Kicha:kwasny:

Opublikowano

Na przyszłość będzie wiadomo, szkoda że akurat na twojej skórze wyszedł eksperyment:wink:

Opublikowano

Może spróbuj z Pirelli P zero? Z tego co porównywałem jak siadają inne opony na 8,5j to Pirelli wydają mi się najwęższe.

Opublikowano

Ja myśle ze tu jedyna opcja to Toyo albo Nankang , ale wiadomo letni Nankang szału nie robi…..

Moj kolega miał Nankang 235 na 9 cali i wyglądało to jak 225 u mnie ….

D7C5DA62-71B1-48FF-A004-7D818708A81C.jpeg

CD6A4D52-EAC2-4795-B055-E6619D865302.jpeg

Opublikowano

To może zamiast szukać wąskich 235 lepiej założyć normalne 225? U siebie na 9J mam Falkeny 225 i tył potrafi przytrzeć, a co dopiero 235 z tym, że mam gwint z tyłu na samym dole. A chińczyka do niej nie przystoi zakładać :decayed:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, mass143 napisał:

To może zamiast szukać wąskich 235 lepiej założyć normalne 225? U siebie na 9J mam Falkeny 225 i tył potrafi przytrzeć, a co dopiero 235 z tym, że mam gwint z tyłu na samym dole. A chińczyka do niej nie przystoi zakładać :decayed:

225 rozwiązałoby problem bezapelacyjnie. Ale boje się do ciężkiej budy S4 i ciężkiego przodu takiej gumy, wożę rodzine, czasami żona z dziećmi gdzieś bierze Audi i jedzie, dla mnie to zbyt mało gumy, za duży naciąg na ten motor. 

Opublikowano

Skoro pilot sporty są szersze i wyższe i jest to półka premium to wsadź je w rozmiarze 225 i po problemie ?

Opublikowano
W dniu 7.04.2021 o 20:06, HOLMATRO napisał:

Przedostatni mod, który czeka na założenie w piatek - 19x9 et 33, mój ulubiony parametr do B7, inny wzór niż poprzednie rotory, ale uważam że siądzie. Myślałem nad jakimiś custom felgami, ale te trafiłem za śmieszne pieniądze i nie ma co wymyślać na ten sezon. 

Na felgi naciągnięte nówki Continentale Conti Sport Contact 5P z homologacją Audi AO 235/35 R19.

Dajcie znać, co myślicie :thumbup1:

D724B00B-1297-462A-AE4C-BC0959233DE9.jpeg

to oryginalne felgi Audi? jaki maja numer albo jak nazywa sie ten model?

Opublikowano

Też miałem zabawe z oponami swego czasu w b7, przy kole 9,5J i glebie ładnie siadł Hankook Ventus s1 evo2 w rozmiarze 235/19, nic nie obcierało  lekki naciąg był, ta opona siadła mi idealnie 

jdl1XjF.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@HOLMATRO

Łap kolejnego do kolekcji, jak pokemony :D

WWW.OTOMOTO.PL

Nie Uszkodzony Audi A4 - Nie Pierwszy właściciel, Srebrny, Benzyna, 220 KM, 1 984 cm3. ABS, CD, ABS, Centralny zamek, ABS, CD, ABS,

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Unf napisał:

@HOLMATRO

Łap kolejnego do kolekcji, jak pokemony :D

WWW.OTOMOTO.PL

Nie Uszkodzony Audi A4 - Nie Pierwszy właściciel, Srebrny, Benzyna, 220 KM, 1 984 cm3. ABS, CD, ABS...

Fajny, jak niebity to dobra cena, ale to zwykły DTM :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Tymczasem moje S4 stoi na zawieszeniu, strzelił mi wahacz i od miesiąca nie mogę odzyskać auta, wiec leżę pod kolejnym pożeraczem czasu.. 

22316841-2393-4D17-AA7D-E00FDA4224A1.jpeg

Chłopaki mówią, ze chcą go na operacyjnego. Mam się przez weekend zastanowić, za hiluxa np.. :decayed:

Edytowane przez HOLMATRO

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:shock3: ale piękna , marzy mi się takie coś z jakimś wielkim v8,2.7BiT , quattro i na powietrzu , cos pięknego .

Opublikowano
W dniu 30.07.2021 o 22:35, HOLMATRO napisał:

Tymczasem moje S4 stoi na zawieszeniu, strzelił mi wahacz i od miesiąca nie mogę odzyskać auta, wiec leżę pod kolejnym pożeraczem czasu.. 

22316841-2393-4D17-AA7D-E00FDA4224A1.jpeg

Chłopaki mówią, ze chcą go na operacyjnego. Mam się przez weekend zastanowić, za hiluxa np.. :decayed:

Myślę że nie jedna jednostka by chciała taką sztukę na SLOp :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, dawno nic nie wrzucałem, auto nie jeżdżone od 20 czerwca, najpierw wymiana zawieszenia, potem reklamacja, potem problemy z reklamacja, potem strzelił mi pasek wielorowkowy.. dużo by wymieniać, mam nadzieje ze jutro auto odzyskam i zrobię kilka km bo nowe lato Conti założone i tylko stoją :facepalm:

bylo..

D9914061-5CCA-4F57-BFF7-6DE612FEA3F3.jpeg

jest..

323A03A3-EB77-4F00-89E8-3C3298A49B4F.jpeg

.. a jak będzie przed złożeniem to jeszcze wrzucę 

Oczywiscie przy okazji regeneracja alternatora, nowe uszczelniacze, gumki, ślizgi, rolki, wężyki tu i ówdzie :wink:

Z aktualnych zdjęć nic się nie zmieniło, wrzucam kilka z robionych na szybko do AutoCasco :grin:

45291B77-0C98-405E-A576-A0BA994C2A36.jpeg

0AD55B61-4801-42A6-84B7-91BC21F4E560.jpeg

E84895DF-0DB3-40A8-BE7B-B6352CBC873D.jpeg

0438B620-50DA-4E20-8FC7-78DAD5FCCAF9.jpeg

Nie wiem czy wrzucałem, w między czasie zmieniłem trochę kolor kierownicy:

281387CD-A366-4702-A3BC-864B49A1C891.jpeg

To chyba tyle,

STAY TUNED! 

Opublikowano

Dorzuciłbym do listy modów - fotochrom. :whistling:

Opublikowano

Kurła co za bydle pod maską ? autko na żywo widziane robi robotę pod maską ręki nie włoży nigdzie  szkoda grzesiu że nie mogliśmy go wtedy odpalić i posłuchać jak chodzi dla ciebie to pewnie nic a dla kogoś kto jeździ klekotem ? to zawsze inne doznania dźwiękowe ?swoją drogą widziałem dziś to czwrwone audi chyba żona jechała mega autko również ?

Edytowane przez marky2552