radekt51 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 witam Walczę od jakiegoś czasu z ikona zużytych klockow wyświetlaną na fisie, jest wiele poradników które ukazują jak wyłączyć kontrole klockow przez vcds. Niestety w moim przypadku brakuje informacji o kodowaniu w zegarach eliminujący ten błąd. Czy da się jakoś usunąć to wskazanie?
luki19862121 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Nie wyłączysz. Jedynie zworka w kostce lub nowe Klocki
pila24 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Proponuje nowe klocki,wiele osób pisze iż już w połowie klocków zapala się kontrolka. U mnie jak się zapaliła to zostało naprawdę niewiele klocka,więc to zależy od producenta. Poza tym klocki wewnątrz zazwyczaj szybciej się zużywają a widać tylko zewnętrzny klocek .
pelonek1 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Godzinę temu, pila24 napisał: Proponuje nowe klocki,wiele osób pisze iż już w połowie klocków zapala się kontrolka. U mnie jak się zapaliła to zostało naprawdę niewiele klocka,więc to zależy od producenta. Poza tym klocki wewnątrz zazwyczaj szybciej się zużywają a widać tylko zewnętrzny klocek . Ja od zapalonej kontrolki zrobiłem z 5 tkm ostatnio i jeszcze jak zmieniałem to od wewnątrz miałem kilka mm klocka. Był urwany jeden przewód od czujnika przy jednym klocku i być może dlatego kontrolka zapaliła się tak wcześnie.
radekt51 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Właśnie klocki mam nowe, czujniki niby okej... Podejrzenie pada na uszkodzony kabel gdzieś już wewnątrz auta, dlatego wolałem wyłączyć wskazanie niż pruć auto w poszukiwaniu uszkodzonego przewodu, tym bardziej, że nie wiadomo z którego koła podawany jest sygnał....
Banan Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 z obydwu kół przednich - obwód jest szeregowo podpięty daj masę na pin 32 zielonej wtyczki licznika i komunikat zniknie
radekt51 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Dzięki @Banan za konkretną pomoc... Powiedz, do tej operacji muszę wyciągać licznik? Jeśli tak to chyba nie dźwignę tematu.... :/
Muskel1 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Licznik w 5 min wyciągasz. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Muskel1
Banan Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 No trzeba zegary targać ale tak kolega napisał 5 minut i w rękach
radekt51 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Dziękuje Panowie za pomoc! Tacy forumowicze to skarb!
Rekomendowane odpowiedzi