kosik25 Opublikowano 16 Marca 2022 Opublikowano 16 Marca 2022 45 minut temu, kamil-vag napisał: No to wychodzi, że Langista zamówiłeś złą kamerkę ? On ma ta kamerę co my 109mm x 30mm bo widzialem, że chce ja sprzedać. Więc jeżeli ma ori blende bagażnika to powinna pasować bez problemów. Specjalnie mierzylem w mojej audi, brata i Twojej oraz kamerze co mam w domu i wszędzie jest wymiar 109x30mm. Więc albo ma jakąś "inna" blende albo źle montuje.
Langista Opublikowano 16 Marca 2022 Opublikowano 16 Marca 2022 (edytowane) No właśnie ona ma 109 na 30, ale mój uchwyt ma wymiary 115 na 32, do tego maks głębokie może być na 28. Chyba mam zupełnie inną blendę od Was ? do tego ten mikrostyk od otwierania klapy, jak z nim sobie radziliście? Jak pogoda się poprawi to ekstra to rozbiorę i wygłusze klapę, to pokaże jak to u mnie wygląda i jakie mam numery tej blendy, może faktycznie ktoś ją wymieniał kiedyś na zupełnie inną ? Edytowane 16 Marca 2022 przez Langista
kosik25 Opublikowano 16 Marca 2022 Opublikowano 16 Marca 2022 Znalazłem 2 zdjęcia stara klamka i nowa z kamera. Stara klamke wyjałem i wsadzilem nowa nic z nią nie robiłem. Jedynie w blendzie nawiercilem większy otwór w miejscu gdzie idzie kabel od kamery aby wtyczka przeszła.
Langista Opublikowano 16 Marca 2022 Opublikowano 16 Marca 2022 No to ja mam coś zupełnie innego, ja to mam całe z alu a sam mikrostyk jest zupełnie inaczej zamontowany. W weekend rozbiorę to jeszcze raz to porobię zdjęcia.
kamil-vag Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Opublikowano 16 Marca 2022 To masz starą wersję blendy, kup nowszą z tworzywa i problem z głowy.
Langista Opublikowano 16 Marca 2022 Opublikowano 16 Marca 2022 Fajnie, czyli jeszcze wydatek 200-250 zł mnie czeka ? brać używkę już tego plastiku, czy nówka zamiennika? Bo widzę różnica 30-50 zł jest.
kosik25 Opublikowano 17 Marca 2022 Opublikowano 17 Marca 2022 Ja bym stawiał na sprawną używke. Za 150 dorwiesz.
pok3r Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Witam. Napisałem wiadomość do kolegi Woszu ale zanim odpowie to zapytam tu mam audi a4 b6 sedan z 2004 roku lub 03 radio audi navigation plus oraz fabryczne czujniki cofania tył czy da się zamontować i używać kamerkę cofania? co dokładnie potrzebuje? klamka od majfernda z Chin z wbudowaną kamerką? Moduł? dziekuje i pozdrawiam
tfk83 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Witam, pozwolę sobie odświeżyć temat. Mam ci ja RNS E w moim Exeo . Kupiłem od kolegi Woszu adapter kamery cofania ( polecam ) działa idealnie. Mam jednak problem z umiejscowieniem samej kamery. W Exeo nie ma blendy jako takiej i zastanawiam się gdzie najlepiej umieścić kamerę? Ktoś coś?
kosik25 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 38 minut temu, tfk83 napisał(a): Witam, pozwolę sobie odświeżyć temat. Mam ci ja RNS E w moim Exeo . Kupiłem od kolegi Woszu adapter kamery cofania ( polecam ) działa idealnie. Mam jednak problem z umiejscowieniem samej kamery. W Exeo nie ma blendy jako takiej i zastanawiam się gdzie najlepiej umieścić kamerę? Ktoś coś? Nad ramką tablicy rejestracyjnej. Są nawet ramki z wbudowaną kamerą.
erni_92 Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Witam Panowie, Jak przeciągaliscie kabel nad podsufitką? Dziś straciłem cały dzień na tym etapie montażu i poległem.. co spróbuję kabel z drutem puścić to mi coś blokuje drogę jakąś gąbka wygłuszająca. Po której stronie klapy bagażnika wkładacie kabel? Ma to jakieś znaczenie? Próbuje drut z kablem po włożeniu skierować na krawędź auta żeby już przy ścianie prowadzić prosto do słupka pasażera ale ciągle cos mi tam blokuje przejście. Nie wspomnę już o gumie na przewody to jeszcze jakoś wcisne ale przeprowadzenie całego kabla przez podsufitkę i jeszcze trafienie do słupka pasażera to jest jakaś misja niewykonalna.
Kerim97 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Cześć, czy adapter podejdzie pod radio rnse. Domyślam się, że kostka nie podejdzie. Mam kostkę z modułu bluetooth, tylko brakuje mi pinów od kamery Czy jak dołożę piny, taki adapter będzie mi działać? Adapter GreenYi V1906 Aftermarket kamera tylna konwerter CVBS/AV na RGB do VW Volkswagen RCD510 RNS510 RNS315 https://a.aliexpress.com/_msC1Rwm
Lukasz_mk2 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Panowie czy rns-e o numerach 3R0..192/193+litera wszystkie obsłużą kamerę??
kosik25 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał(a): Panowie czy rns-e o numerach 3R0..192/193+litera wszystkie obsłużą kamerę?? Każde zwykle rnse obsługuje kamerę cofania. Jeżeli chodzi o ledy jest loteria nawet jeżeli ma wyjście C2 nie zawsze działa na seryjnym sofcie. Aby mieć pewność, że Led obsłuży kamerę cofania najlepiej to sprawdzić przed kupnem. Po zmianie Softu kamera działa w ledach, bo czyta wsteczny po canie (sprawdzone w b7). Największa szansa na działanie kamery na ori sofcie to Led z seata exeo.
Smith81 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Dzień dobry. Odkopię trochę wątek, ze względu na wygasły link z kamerką z pierwszego posta. Panowie czy możecie polecić kamerkę, którą montowaliście? Znalazłem taką kamerkę, która rozmiarem pasuje, natomiast nie mam pojęcia jak z jakością będzie. Z droższych kamerek (w okolicy 100zł) nie umiałem trafić na właściwy rozmiar. https://pl.aliexpress.com/item/1005006046214789.html?
kosik25 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 54 minuty temu, Smith81 napisał(a): Dzień dobry. Odkopię trochę wątek, ze względu na wygasły link z kamerką z pierwszego posta. Dołóż trochę i kup porządną kamerę Sony http://www.aliexpress.com/item/SONY-CCD-HD-rear-camera-handle-position-night-vision-for-A6L-Q7-A4-A3/715632755.html Jeżeli potrzebujesz Moduł do kamery, który wpinasz praktycznie p&p to priv.
Szarik Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Witam,ma ktoś sprawdzony sposób jak przeciągnąć kabel wideo z tą żółtą końcówką przez przelotkę gumową między klapą a nadwoziem w kombi ?
kosik25 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 12 godzin temu, Szarik napisał(a): Witam,ma ktoś sprawdzony sposób jak przeciągnąć kabel wideo z tą żółtą końcówką przez przelotkę gumową między klapą a nadwoziem w kombi ? Uciąć wtyczke i później lutować.
Szarik Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 53 minuty temu, kosik25 napisał(a): Uciąć wtyczke i później lutować. Działa to po takiej operacji bez problemu ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 1 godzinę temu, Szarik napisał(a): Działa to po takiej operacji bez problemu ? działa 1
Rekomendowane odpowiedzi