Marfiol Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 Pomyśle nad tym,pierw auto musi wrócić do zywych Wtryski sa w sprawdzeniu i sie okazało,ze wszystko z nimi niby okej,ale od tego wałka padły tam jakieś podkładki czy talerzyki,i nie wiadomo czy pojdzie to zregenerować
george Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 46 minut temu, Marfiol napisał: podkładki czy talerzyki,i nie wiadomo czy pojdzie to zregenerować Podkładki pod wtryskami?
Marfiol Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 Godzinę temu, george napisał: Podkładki pod wtryskami? Niee te gumki,tylko coś we wtryskach ponoć
kamil-vag Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 Nie chce Cię straszyć, ale żeby się nie okazało, że po tych ich regeneracjach będzie gorzej niż przed ? Wystarczyło porządnie i zgodnie ze sztuką wymienić oringi i podkładki pod wtryskami i by było dobrze ?
R4xx Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 11 minut temu, kamil-vag napisał: Nie chce Cię straszyć, ale żeby się nie okazało, że po tych ich regeneracjach będzie gorzej niż przed ? Wystarczyło porządnie i zgodnie ze sztuką wymienić oringi i podkładki pod wtryskami i by było dobrze ? Oj tam Ktoś musi szlaki przecierać, żebyśmy mądre nauki mogli pobierać
Marfiol Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 3 godziny temu, kamil-vag napisał: Nie chce Cię straszyć, ale żeby się nie okazało, że po tych ich regeneracjach będzie gorzej niż przed ? Wystarczyło porządnie i zgodnie ze sztuką wymienić oringi i podkładki pod wtryskami i by było dobrze ? Tzn mój majster ma tam jakiegoś swojego chłopa od Tych wtrysków,i czekam na odpowiedz czy da się wogole coś jeszcze zrobić z tymi moimi wtryskami,bo usłyszałem tylko,ze te elektrozaworki i wszystko inne jest igła tylko,ze jakieś talerzyki czy coś są wy*ebane. Z wtryskami nie miałem zadnych problemów,wsumie dopoki wałka nie było słychać to cykało wybitnie cichutko,a mam porownanie do paru PDków,ktorymi jezdze Nawet dyma nie puszczał,co jest dziwne xD Zobaczymy,jutro podjade moze coś wiecej bedzie wiadomo Niech to składa,bo brakuje mi avanturnika
Marfiol Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autko odebrane w sobote,troche kilometrów natłuczone - pacjent żyje Pompki pojechały jednak do Diesel Serwis Mazanek,bo tamten koleś twierdził,ze sa do regeneracji nie sprawdzajac ich nawet Przebieg 292.612km -Wałek rozrządu,panewki i szklanki Kolbenschmidt -Rozrząd komplet INA -Koło zębate wału ASO -Termostat Mahle -Pasek z napinaczem + rolka prowadząca -Poduszka pasa przedniego Lemforder -Olej Valvo 5W40 -Płyn chłodzący -Regeneracja pompek (1 regenerowana,reszta po regulacji + wymiana oringów) +dużo dupereli typu uszczelki vacu pompy,dekla ogarniecie prawego zacisku z tyłu itp... Jak się okazało,poprzednio rozrząd był przestawiony o ząb,za słabo podokręcany + w/w koło zębate wału było luzne i miało juz powyszarpywane ząbki Teraz wszystko śmiga elegancko,jedynie do majstra musze podjechać na korekte synchro Tak wyglądała jedna szklanka... No i wesoły avanturnik 2
R4xx Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nareszcie, pewnie radości po takiej rozłące nie ma końca 1
Marfiol Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 13 minut temu, R4xx napisał: Nareszcie, pewnie radości po takiej rozłące nie ma końca Ahh żebyś wiedział Pierwsze chwile po przesiadce z Caddy myślałem,że jade S klasą haha Jest dużo planów przewidujących uziemienie auta np.ściema szyb ale póki co odkładam je na potem.. Tankowanko i jazda
kamil-vag Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Lej odrazu Archoila AR do tego nowego setupu wałka... Olej valvo jaki dałeś MST C3? Trzeba było już odzalowac troche i wlać ravenol, ma lepsze parametry...a chyba lepiej dorzucić parę złoty na olej niż potem na szklanki, wlaki itd hehe
Marfiol Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2021 8 godzin temu, kamil-vag napisał: Lej odrazu Archoila AR do tego nowego setupu wałka... Olej valvo jaki dałeś MST C3? Trzeba było już odzalowac troche i wlać ravenol, ma lepsze parametry...a chyba lepiej dorzucić parę złoty na olej niż potem na szklanki, wlaki itd hehe Myslalem wlasnie nad tym przegladajac Twoj temat. Serio taka różnica? Taak mam MST C3 ten z normą pod pompki. Przy takim serwisie to już nie koszty inny olej, ale miałem już valvo kupione wcześniej 7 godzin temu, dekiel 13 napisał: Prawidłowo się prezentuje . Podziekował, ale czarnych szyb muu brakuje mocno może jeszcze jakieś lusterka chrom ??
Marfiol Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Opublikowano 1 Maja 2021 Po powrocie do żywych wpadły ciemne szyby,schowki pod fotele i ogarnalem sprawe,która mnie najbardziej irytowała - bujane fotele. Jeszcze kierunek w lampach trzeba będzie lekko sciemnic,i założyć nakladki chrom na lusterka, które już czekają 1
R4xx Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 (edytowane) 13 minut temu, Marfiol napisał: Po powrocie do żywych wpadły ciemne szyby,schowki pod fotele i ogarnalem sprawe,która mnie najbardziej irytowała - bujane fotele. Jeszcze kierunek w lampach trzeba będzie lekko sciemnic,i założyć nakladki chrom na lusterka, które już czekają Wygląda pięknie! Dużo roboty ze schowkami? Kierunki też chciałem dymić. Będziesz lakierował? Edytowane 1 Maja 2021 przez R4xx 1
Marfiol Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Opublikowano 1 Maja 2021 4 minuty temu, R4xx napisał: Wygląda pięknie! Dużo roboty ze schowkami? Kierunki też chciałem dymić. Będziesz lakierował? Dzięki Schowki prosta sprawa,tylko troche gimnastyki jest. Folie dam,prawdę mówiąc już je kiedyś miałem przyciemniałem ale zbyt ciemna folia jakoś mi to nie pasowało i zerwałem
R4xx Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 (edytowane) 10 minut temu, Marfiol napisał: Dzięki Schowki prosta sprawa,tylko troche gimnastyki jest. Folie dam,prawdę mówiąc już je kiedyś miałem przyciemniałem ale zbyt ciemna folia jakoś mi to nie pasowało i zerwałem Schowki wysuwane czy odchylane? Podpowiedz jaką folię kładziesz i ile % Edytowane 1 Maja 2021 przez R4xx
kamil-vag Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 Co odpowiada za bujanie fotela? Uporałeś się z tym?
Langista Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 Fotel jest do szyn na śmiesznych nitach zamocowany, trzeba je zerwać i w to miejsce dać śruby, które widać na zdjęciach wyżej też miałem ten problem ale zamiast się z tym bawić to wymieniłem zwykłe naleśniki na s-line
staniek Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 W sumie to winne są tulejki z jakiegoś tworzywa/plastiku w tych nitach, które się wycierają i powstaje luz Po mojemu tulejki mają za zadanie zapobiegać jakimkolwiek piskom z połączenia.
Rekomendowane odpowiedzi