Pojechali Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam proszę o pomoc, informacje mam auto z 2017 roku audi a4b8 2.0 diesel wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, po drugie czy muszę wymienić olej w silniku i olej w skrzyni biegów s tronic w serwisie??? Co wchodzi w skład przeglądu??? I czy usunę ten komunikat wtedy gdy nie będę w serwisie aso dokonywał zabiegu, czy z tego kosztorysu wynika ze muszę wymienić Tu i tu olej? I czy mogę robić poza ASO te wymiany
Pojechali Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam proszę o pomoc, informacje mam auto z 2017 roku audi a4b8 2.0 diesel wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, po drugie czy muszę wymienić olej w silniku i olej w skrzyni biegów s tronic w serwisie??? Co wchodzi w skład przeglądu??? I czy usunę ten komunikat wtedy gdy nie będę w serwisie aso dokonywał zabiegu, czy z tego kosztorysu wynika ze muszę wymienić Tu i tu olej? I czy mogę robić poza ASO te wymiany
Dev Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 ile masz zrobione na tym oleju silnikowym ? 30000km ?
RALF76 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Godzinę temu, Pojechali napisał: wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, przegląd w sensie serwis czyli oprócz serwisu olejowego wymiana pozostałych pozycji z kosztorysu (olej + filtry w s-tronic wymiana co 60k więc zapewne zbliżasz się do 60,120 badź 180k itd. przebiegu)
Muskel1 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Należy tu 3 odrębne rzeczy rozróżnić. 1. Komunikat 900 km albo 402 dni - chodzi tu o zmianę oleju silnikowego, która jak widać ustawiona była na 30.000 km lub 2 lata 2. Komunikat przegląd za 200 km lub 537 dni to tzw inspekcja/przegląd w warsztacie, która zostaje przeprowadzona zgodnie z listą dla danego przebiegu. Do nich należy min. wymiana płynu hamulcowego. 3. Przegląd, o którym piszesz w dowodzie to przegląd techniczny w zakładzie diagnostycznym (TÜV, GTÜ itp) i nie ma on nic wspólnego z przeglądem serwisowym w warsztacie. Edytowane 6 Listopada 2020 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi