Arszen Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Witam, Może zacznę od początku. Po zakupie samochodu ponad rok temu postanowiłem od razu pojechać do Bartka na wymianę oleju w skrzyni. U niego nie mogliśmy się połączyć ze sterownikiem silnika jak również z modułem Air bag. Winowajcą jak nam się wydawało pewnie było zabezpieczenie przed odpaleniem (trzeba było zewrzeć dwa punkty aby samochód można było odpalić). Już w Warszawie zabezpieczenie te zostało zdjęte. Obecnie mogę się połączyć ze sterownikiem silnika jak jest na zapłonie. Niestety po uruchomieniu silnika po pewnym czasie (rzędu minuty) traci połączenie z modułem silnika i już nie jest w stanie się ponownie połączyć. Niestety zgaszenie silnika już wtedy nie pomaga i ciagle jest błąd połączenie a modułem silnika. Chciałbym zaznaczyć ze z innym modułami nie ma problemu oczywiście oprócz Air bag (tutaj można tylko jedynie wejść na zapłonie). Jakieś pomysły gdzie tkwi problem? Program który używam to vcds.
Arszen Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Opublikowano 12 Listopada 2020 Ewentualnie zna ktoś osobę która by się podjęła rozwiązania tego problemu?
Pieterb Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 obawiam się że kabelek słabej jakości robi tu robotę
Arszen Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Opublikowano 25 Listopada 2020 W dniu 24.11.2020 o 16:42, PAWEL69 napisał: Autko z awatara? Tak. 1.9 avf
Arszen Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Opublikowano 25 Listopada 2020 W dniu 24.11.2020 o 18:22, Muskel1 napisał: Bartek ma raczej dobry kabelek Kabel mam od kolegi siemian...wiec raczej to nie ten problem
kamil-vag Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 A ja bym spróbował zwykłym KKL, ze zmniejszonym latency time. Na zapłonie masz na myśli przekręcony kluczyk czy odpalone auto?
Arszen Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Na zapłonie czyli przekręcony kluczyk.
kamil-vag Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 No to normalne, że z ECU łączy się dopiero na zapłonie...
Arszen Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 To może jeszcze raz. Na zapłonie jak silnik jest zimny to mogę się spokojnie połączyć się ze sterownikiem silnika. Po odpaleniu silnika po pewnym czasie (mowa o paru minutach) niestety zrywa połączenie ze względu na „wiele błędów połączenia” czy jakoś tak. Połączenie ze sterownikiem niestety już nie jest możliwe nawet po wyłączeniu silnika i znów przekręceniu kluczyka na zapłon. Wydaje mi się ze jest tu może kwestia temperatury bo po jakimś czasie jak silnik ostygnie znów można nawiązać połączenie.
kamil-vag Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Jaki kabel dokładnie używasz? Masz zdjęcie? Jaki program?
kamil-vag Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Spróbowałbym mimo wszystko zwykłym KKLem
Arszen Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2020 Kabel już zamówiony z viaken. Odezwę się czy problem nadal będzie występował.
Arszen Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2020 Niestety przy połączeniu kablem KKL nadal jest zrywane połączenie ze sterownikiem silnika w czasie gdy silnik pracuje. Latency time ustawiony na 1. Po zgaszeniu i ustawieniu na zapłon połączenie jest ponownie możliwe.
Rekomendowane odpowiedzi