Krzysiek15255 Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 I jak udało się rozwiązać temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo814 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 witaj hany jak i barakudy nie maja wydatku na gorze. reduktor jakie ma cienienie na wolnych obrotach? , jeśli coś jest nie tak z pb to podlacz vaga 032 i 033 i ustawiaj gaz na te bloki , pozniej wykasuj benzyne , wtryskiwacze sa stosunkowo blisko i w pionie do wtryskow pb? jak sa rozwiercoe wtryski lpg , ile masz tam koksu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakuziom Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Niestety nie. Brak czasu (praca) i nie ma kiedy. Oczywiście dam znać, jak ustawię. Obecnie coś koło 190-200km dysze nie były rozwiercane. Na PB chodzi bardzo dobrze, korekty w normie. Edytowane 4 Lutego 2021 przez szpakuziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELLIOTT Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 3.02.2021 o 15:57, elmo814 napisał: witaj hany jak i barakudy nie maja wydatku na gorze. reduktor jakie ma cienienie na wolnych obrotach? , jeśli coś jest nie tak z pb to podlacz vaga 032 i 033 i ustawiaj gaz na te bloki , pozniej wykasuj benzyne , wtryskiwacze sa stosunkowo blisko i w pionie do wtryskow pb? jak sa rozwiercoe wtryski lpg , ile masz tam koksu ? Bajki piszesz odnośnie baraków.. Logi w końcu zrobić i będziemy myśleć dalej. Zawór w butli do jazdy na wstecznym, czy zgodnie ze sztuką? Dorzuć kompensację na wtryski. Ze zdjęć widać, że nie zebrane wszystkie mapy pb.. Edytowane 4 Lutego 2021 przez ELLIOTT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 24 minuty temu, ELLIOTT napisał: Ze zdjęć widać, że nie zebrane wszystkie mapy pb.. Dajcie sobie spokój z tymi mapkami,odpala się vcds oraz program od lpg i stroi się po korektach od obrotów obserwując korekty krótkoterminowe. Po tych mapkach to można bez końca stroić instalacje i wynik będzie nieprzewidywalny,mam wrażenie że je wymyślono by niektórzy leniwi gazwonicy kasowali klientów za 3 kliknięcia na owej mapce,stwierdzając "ustawiłem mapkę 100 zł się należy". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELLIOTT Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 16 godzin temu, pila24 napisał: Dajcie sobie spokój z tymi mapkami,odpala się vcds oraz program od lpg i stroi się po korektach od obrotów obserwując korekty krótkoterminowe. Po tych mapkach to można bez końca stroić instalacje i wynik będzie nieprzewidywalny,mam wrażenie że je wymyślono by niektórzy leniwi gazwonicy kasowali klientów za 3 kliknięcia na owej mapce,stwierdzając "ustawiłem mapkę 100 zł się należy". Mi nie musisz tłumaczyć jak stroi się 1.8Guano.. Odpowiedziałem, dlaczego kreski są tak mocno w pionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid10691 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Witam. Kupiłem kabelek to lpg stag i chce sprawdzić prawidłowe ustawienie lpg. Moje pytanie czy jak mapa gazowa zielona linia jest poniżej Pb niebieskiej to mieszanka jest za uboga czy za bogata jak to interpretować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Logi porób to będzie widać czy jest dobrze. 2+33 z normalnej jazdy tzn. tak jak jeździsz i 2+33 od 1,5 k obrotów do odcięcia. Przed zrobieniem logów i skasowaniu błędów odczytaj co tam w grupie 32 jest zapisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Przeczytaj temat na forum LPG. Error 503: Unknown domain LPG-FORUM.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 32 minuty temu, Dawid10691 napisał: Kupiłem kabelek to lpg stag i chce sprawdzić prawidłowe ustawienie lpg. Do tego wcale nie jest potrzebne podłączenie do staga, a na mapki to się stroiło 20 lat temu. Korekty na lpg mają być takie jak na pb i tyle w temacie, a mapki wcale nie muszą sie pokrywać i nie pokrywają się w 99,9% przypadków 1.8t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 14 godzin temu, Dawid10691 napisał: Witam. Kupiłem kabelek to lpg stag i chce sprawdzić prawidłowe ustawienie lpg. Moje pytanie czy jak mapa gazowa zielona linia jest poniżej Pb niebieskiej to mieszanka jest za uboga czy za bogata jak to interpretować? Zrób autokalibrację, po niej wróć na benzynę i jedz z kimś kto będzie kierował. Jak już będziesz na odpowiedniej drodze to odpalasz vcds i robisz podgląd korekt stft ,odpalasz lpg oraz program staga a na mapie korekt od obrotów dodajesz lub ujmujesz wartości przy różnych obciążeniach silnika tak by zapełnić wszystkie kratki. Z reguły korekty latają +-5% na pb,tak samo ma być na lpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi