Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Angielski czterołapny AVFant *Quattro* *320/288* *LZ5C* *FMIC* *Bi-LED* *GTC1549VZ* *Sachs Performance*+18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czy to jest ten wąż który tam wchodził oryginalnie? Bo mi zostały rury z montażu fmic.  

Edit: sprawdziłem teraz zdjęcia i tam do mnie szedł wąż zakończony w ten sposób ale w kształcie litery S, ale jest mały problem bo chyba nie mam tej metalowej spinki która blokuje go na turbo, da się ją jakoś dokupić w sklepach czy coś?

image.png.c4b2ce712be0396cb2943af32f923579.png

https://allegro.pl/oferta/vw-audi-seat-skoda-1-9-tdi-rura-intercoolera-11543508078

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano

Ten numer który podałem to od golfa skody itp

Ale możliwe, że w Ori wężu masz ten tłumik. Chyba auta modelowo '04 go miały.

Sprawdź dla pewności :)

Opublikowano

W sumie to zwężka żadna się jednak nieee zrobi bo średnica wewnętrzna tego tłumika jest identyczna z średnicą wyjścia turbo.

Opublikowano
  • Autor

Mam ten wąż i na końcu widzę tą szybkozłączkę, tylko nie mam metalowej spinki, w teorii wydobywam złączkę i mam gotowe przyłącze, tylko jeszcze temat spinki zostajeScreenshot_20220112-150618.thumb.jpg.be76956ea32aafe9df45ceb2cef0a612.jpg

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano

Może ktoś Cię poratuje tą spinką.

Pewnie jest do kupienia, zerknę do etki i Ci powiem.

Opublikowano

Spinka do kupienia w ASO bez problemu.

Opublikowano
  • Autor

1J0 145 769G

Czy to ta? Intercars ją ma za 6,50zł i mógłbym ją jutro odebrać

Opublikowano

Ja tam bym kupił w ASO, będzie podobnie kosztować i co najważniejsze pasować. Nawet ORI po jakimś czasie się wyrabiały, jak będzie z zamiennikiem, nie wiadomo.

Opublikowano

Mi etk'a pokazuje 1J0 145 769  bez G

Ale aktualizacje mi się kończą na '17 roku.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, pelonek1 napisał:

Ja tam bym kupił w ASO, będzie podobnie kosztować i co najważniejsze pasować. Nawet ORI po jakimś czasie się wyrabiały, jak będzie z zamiennikiem, nie wiadomo.

Jest to produkt z kategorii 'części zamienne oryginalne, volkswagen' więc wierzę że się nada.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, staniek napisał:

Mi etk'a pokazuje 1J0 145 769  bez G

Ale aktualizacje mi się kończą na '17 roku.

Ten z G ma średnicę resora 52mm a ten co podałeś 48mm

Opublikowano

Ma być bez G

Ta z końcówką G jest od węża łączącego smic'a z tą plastikową rura idącą do egr'a.

Opublikowano
8 minut temu, Ivanek napisał:

Jest to produkt z kategorii 'części zamienne oryginalne, volkswagen' więc wierzę że się nada.

No jak tak to :thumbup1: tylko sprawdź nr.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, staniek napisał:

Ma być bez G

Ta z końcówką G jest od węża łączącego smic'a z tą plastikową rura idącą do egr'a.

Dzięki, zamówiłem bez G oraz z G tak na zapas, oraz tclampa 51-57mm bo chyba się przyda :D Dopiero to będzie na piątek na to wychodzi więc dwa dni bujania się z wolnossącym dieslem XD

Opublikowano

Przekonasz się jak cierpliwymi ludźmi muszą/musieli być posiadacze np SDI ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja już się o tym przekonałem, ma to swoje plusy, bo dostać teraz mandat za przekroczenie prędkości to naprawde trzeba się postarać. Ta (nie) moc rozpędza ten wóz maksymalnie do 90-100kmh i to po około minucie jak nie dłużej. Dziękuję za pomoc, odbiorę części i zamelduję co mi z tego wyszło. Ile pieniędzy mi już spadło na ziemię w tych opaskach :lol:

@edit Udało mi się zamówić te klamry na jutro w lokalnym sklepie, niestety chyba nie mam tclampa w takim rozmiarze ale chyba jak założę 2 obejmy ślimakowe to w końcu to wytrzyma?

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano

A sprawdzałeś jaki masz boost ? Może trochę za mocno pompuje i zrzuca ? Czy to problem czysto techniczny ?

Opublikowano
43 minuty temu, staniek napisał:

Przekonasz się jak cierpliwymi ludźmi muszą/musieli być posiadacze np SDI ;)

Tylko, że to nie będzie jechać teraz nawet tak jak SDI :wink:

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, kamil-vag napisał:

A sprawdzałeś jaki masz boost ? Może trochę za mocno pompuje i zrzuca ? Czy to problem czysto techniczny ?

Obrotomierz pokazuje niecałe 1,6bar, ale nie wiem czy to wynika z pewnej bezwładności wskazówki ale potrafi dobić do 1,8-1,9 a na logach nic takiego się nie działo (vcds), także podejrzewam, że wskazówka nie nadąża za wartościami.

Ogólnie to po założeniu fmic była korekta softu ale od kiedy go założyłem w październiku to był spokój aż do sylwestra, no i wczoraj i dziś powtórka. 

Dziś to w sumie moja wina, nie dowaliłem tclampa bo nie miałem płaskiego klucza. Z resztą ta powierzchnia na którą tam można cokolwiek założyć jest dość wąska więc idę w drogę wykorzystania ori redukcji i na to nałożyć silikon, powierzchnia na pewno będzie większa i będę mógł tam zastosować 2-3 obejmy ślimakowe lub jednego tclamp i dokręcić w opór, dodatkowo jest tam pewien 'kołnierz' który zatrzyma zaciśniętą opaskę.

Odnośnie silikonu to NA turbo wchodzi cholernie ciężko, muszę się dobrze zaprzeć i namęczyć, widać na foto, że jest on wtedy naciągnięty, także swobodnie on na pewno nie spadnie.

Opublikowano
  • Autor

Mam takie coś, zobaczymy czy coś to da,, to na pewno nie ma 51mmIMG_20220113_102130.thumb.jpg.1ec16c70d2f2f4384059d8d8a2d23eb8.jpg