Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Miga rezerwa - ile litrów ropy zostało ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli producent podaje pojemność zbiornika a rura do zbiornika nie należy do niego, hmm w takim razie postawię pytanie kto zatankował najwięcej paliwa do swojej niuni, ja kiedyś zatankowałem 59,7 l i na świecącej rezerwie jechałem jakieś 20 km.

Opublikowano

Kolego może ładujesz paliwo w odpowietrzenie zbiornika?? Taki dzyndzel przy wlocie naciskasz i wlewasz jeszcze z 2,5 litra.

Opublikowano

Ja tez mam taki kłopot na rezerwie zrobię max 40km juz dwa razy sprawdzałem i dwa raz sie zapowietrzył :angry:

Opublikowano

U mnie rezerwa zapala się, kiedy zostaje paliwa na 90-100 km. Zrobiłem jeszcze 35... Zatankowałem do pełna... Weszły 64 litry (zbiornik 70 litrów).

Opublikowano

Ja tez mam taki kłopot na rezerwie zrobię max 40km juz dwa razy sprawdzałem i dwa raz sie zapowietrzył :angry:

Coś masz nie tak, może masz gdzieś zassany zbiornik?

Opublikowano

Witam :hi:

U mnie od zaświecenia kontrolki zrobiłem 10-20km i do baku weszło 57 Litrów.

Na razie pierwsze zdarzenie bo auto mam dopiero od miesiąca.

A już myślałem, że dystrybutor dolicza litrów :polew:, bo jakoś nie pasowały mi 3 litry rezerwy.

A tu nowinka jest 62 L (miałem błędne informacje 60L). :gwizdanie:

Pytanie pewnie nieaktualne, ale podpowiedź może się komuś przyda.

Buczeć w prawym tylnym nadkolu może jeszcze kompresor powietrza od centralnego zamka.

Ja miałem pękniętą końcówkę rurki i buczało po każdym zamknięciu jak i otwarciu zamka drzwi.

Opublikowano

Coś masz nie tak, może masz gdzieś zassany zbiornik?

Co masz na myśli pisząc "zassany zbiornik"

Opublikowano

miałem już kilka aut i różnie to w życiu bywało, często tankowało się za tzw.dziesięć złotych jak i latało po stacjach z bańką 5 litrową :polew: przy moim stylu jazdy, (dynamiczny) rezerwa zawsze wystarczała na ok.80km.

Opublikowano

Tak sobie czytam i myślę... - nie prościej sprawdzić VAG-iem jak już pokaże się ikona rezerwy?

17 - Instruments -> Basic Settings (08 Measuring Blocks) -> Grupa 004, blok 1

tankcont.jpg

Przy najbliższej okazji sprawdzę jak to wygląda w B6 1.9FWD (zbiornik 70l)... Najdłużej przetrzymałem FIS do "pozostało 20km" (nie było żadnej stacji po drodze :confused4:) - do zbiornika wlazło mi wtedy niecałe 66l.

Opublikowano

trzy dni temu tankowałem i weszło 63,1 ale tak do trzeciego odbicia a na rezerwie robie spokojnie 100km

Opublikowano

FWD ma 62L, Quattro ma 60 litrów. Tak stoi w książce...[br]Dopisany: 18 Lipiec 2009, 00:15_________________________________________________Wg książki rezerwa to ok 8L paliwa w baku. Oczywiście w B5

Opublikowano

Tak sobie czytam i myślę... - nie prościej sprawdzić VAG-iem jak już pokaże się ikona rezerwy?

17 - Instruments -> Basic Settings (08 Measuring Blocks) -> Grupa 004, blok 1

tankcont.jpg

Przy najbliższej okazji sprawdzę jak to wygląda w B6 1.9FWD (zbiornik 70l)... Najdłużej przetrzymałem FIS do "pozostało 20km" (nie było żadnej stacji po drodze :confused4:) - do zbiornika wlazło mi wtedy niecałe 66l.

:good::naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

B5 AFN 110PS z 1997 i niby zbiornik 62 litry a ostatnio zaraz po zaświecenie rezerwy (2-3 km max) tankowałem "pod kurek" (do ogranicznika w rurze żeby pistolet głębiej nie wpadł) i weszło dokładnie 62,57 litra. Czyli w końcu zbiornik jest 62 czy 70? Jak 70 to się zgadza 62 + rezerwa 8 i gra...

Opublikowano

A odpowietrzales zbiornik? U ojca w jego 1.9 Tdi przy tankowaniu gdy odpowitrzył zbiornik weszło jeszcze więcej paliwa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja ostatnio mialem ciekawa przygode. zaswiecila sie kontrolka rezerwy, przejechalem 60km i wlalem do pelna (wybijalo i dolewalem dalej bo nie wierzylem ze tak malo wchodzi, az zauwazylem ze podchodzi pod kurek)-weszlo 47l :shocked:

ogolnie juz predzej zauwazylem ze konrolka mi sie zbyt szybko zapala i spokojnie moge 100km zrobic, ale tym razem to male przegiecie bylo :disgust:

Opublikowano

mi jak narazie 2 razy sie zdażyło że auto nie zapaliło mi z powodu braku sosu(ropy).Za każdym razem bałem sie czy odpali po dolewce ropki ale fart chodzi i nie było problemu.teraz jak zapali mi sie pomaranczowa kontrolka odrazu na stacje pomykam

Opublikowano

U mnie na FISie zapala się dystrybutor jak zostanie 80 km do przejechania. Kiedyś jeździłem aż pokazał "0" - więcej nie wytrzymałem pojechałem zatankować.

Opublikowano

Sprawdziłem dla B6 - w momencie zapalenie się rezerwy w baku jest 9/10l, FIS informuje wtedy że można przejechać jeszcze 100km. Tankowałem gdy "zasięg" spadł do 30km - w baku było jeszcze 6l. Tak więc wydaje mi się że gdy wskazóweczka i FIS pokażą już 0 - jeszcze trochę km da się zrobić (gdyby nie syf z baku i PD to może bym się skusił żeby sprawdzić ;))

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie w 1Z tdi 90km do zapalenia kontrolki rezerwy zrobiłem 1050km a później na rezerwie jeszcze 110km i samochód nie zgasł wiec coś tam jeszcze było, nie chciałem wyjeździć do końca bo to moje pierwsze tankowanie a odpowietrzać nie mam ochoty jak stanę na środku drogi w nocy.... :przebiegly:

Opublikowano

ja ostatnio zatankowalem zaraz po oswieceniu sie jednorekiego bandyty i weszlo 55l no wiec zostaje te 7l benzynki