wuPiotrek Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca z map, muzyki (yt music, spotify) i yanosika. nic wiecej w sumie. da sie jakos odblokowac YT i inne aplikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Aplikacje jak Viber czy WhatsApp też odczytują wiadomości i można w razie potrzeby podyktować odp. i wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) A ja mam pytanko odnośnie tego patcha. Samochód posiada jedynie pojedynczy port USB, więc zanim kupie nowe gniazdo i po prowadzę kable to chciałbym jedynie zaktualizować mapy. Czy mogę wgrać powyzszy patch nie posiadając jeszcze gniazda z podwójnym usb ? Proces instalacji będzie taki sam ? Bo rozumiem, że nowych map nie mogę wgrać jeśli nie spatc**je MMI ? Dziękuję za pomoc Edytowane 30 Sierpnia przez edys075 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnonim Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia Tak, ja tak miałem uruchomione. Dopiero po jakimś czasie dokładałem 2xUSB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 1 godzinę temu, arnonim napisał(a): Tak, ja tak miałem uruchomione. Dopiero po jakimś czasie dokładałem 2xUSB Czyli instaluje normalnie MIB według poradnika i aktywuje na koniec android auto mimo iż nie mam jeszcze gniazda Ok. Czy M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 będzie w porządku? Które foldery wrzucić na kartę SD ? Wszystko to co jest na screenie czy może dopiero zawartość folderu : M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 8 godzin temu, edys075 napisał(a): Czy M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 będzie w porządku? Tak. 8 godzin temu, edys075 napisał(a): czy może dopiero zawartość folderu : M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 ? Wszystko co znajduje się w folderze M.I.B. Przeczytaj tutejszy temat od początku do końca, bo wszystko było tutaj wielokrotnie opisywane. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Wszystko co znajduje się w folderze M.I.B. Przeczytaj tutejszy temat od początku do końca, bo wszystko było tutaj wielokrotnie opisywane. Wszystko zrozumiałe, trochę tych stron trzeba było przeczytać 😅 Powiedz mi tylko proszę skąd pobrać patch do map i aa bo te stare linki z całego postu nie działają. Mib jak wyżej pisałem mam ściągnięty, brakuje mi jedynie patcha i aktualnych map Swoją drogą ba tej stronie są jakieś mapy. To poprawne mapy ? https://www.briskoda.net/forums/topic/524024-columbus-map-update-2024-2025-mib12-high/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) 9 godzin temu, edys075 napisał(a): Powiedz mi tylko proszę skąd pobrać patch do map https://mibsolution.one/ Użytkownik: guest Hasło: guest Zanim cokolwiek zaczniesz patchować wstaw zdjęcie wersji MMI z czerwonego menu, gdyż są 2 wersje i patchowanie tylko jednej z nich wykonywane jest za pomocą M.I.B. Edytowane 31 Sierpnia przez Muskel1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września 23 godziny temu, Muskel1 napisał(a): https://mibsolution.one/ Użytkownik: guest Hasło: guest Zanim cokolwiek zaczniesz patchować wstaw zdjęcie wersji MMI z czerwonego menu, gdyż są 2 wersje i patchowanie tylko jednej z nich wykonywane jest za pomocą M.I.B. Super dzięki ! Mapy pobrane, wersja 370 to najnowsza w tej chwili ? Natomiast mam problem z wejściem do red menu. Za żadne skarby nie mogę wejść według opisanych skrótów. Mam dużą navi. Zawiesiłem się na najbardziej banalnej rzeczy. Może muszę odpalić auto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września Miałeś wrzucić zdjęcie wersji z czerwonego menu. 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września Wchodzimy w czerwone menu w MMI (Engineering menu), jednocześnie prawy srebrny przycisk pchając w dół (w pozycję MEDIA) a lewy srebrny przycisk pchając w górę (w pozycję NAV/MAP). Przytrzymujemy w tej pozycji do momentu pokazania się czerwonego menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Miałeś wrzucić zdjęcie wersji z czerwonego menu. 😉 Ja wiem wiem, ale według opisanej kombinacji przez Ciebie w tym wątku nie mogę wejść w to menu. Wiem, że jest niezbędne. Przyciski mam sprawne, i robię wszystko identycznie ale menu się nie pokazuje nawet jeśli czekam 10 sekund. Spróbuję dziś raz jeszcze po dłuższej jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września 7 godzin temu, edys075 napisał(a): Mapy pobrane, wersja 370 to najnowsza w tej chwili ? Tak. 7 godzin temu, edys075 napisał(a): Może muszę odpalić auto ? Zapłon wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września (edytowane) W dniu 1.09.2024 o 18:07, Muskel1 napisał(a): Tak. Zapłon wystarczy. Udało się w końcu po wielu próbach😅 co jak co ale powinno to być prostsze w wykonaniu albo to coś z moim samochodem nie tak. Które oprogramowanie jednostki jest najnowsze do mojego MMi ? Chciałbym to wykonać przed wgraniem patcha. P5092 ? Mogę to wgrać bezpośrednio z mojej wersji P3638 ? Edytowane 2 Września przez edys075 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Możesz od razu wgrać MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329. Jest to ostatnia wersja dostępna jako update. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Możesz od razu wgrać MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329. Jest to ostatnia wersja dostępna jako update. Super pobrane. Lecę kupić kartę 32gb. Masz jakieś sprawdzone czy to obojętne dla mmi ? Zastanawiam się tylko jak wgrywać update, bo nie mam prostownika, a słyszałem, że proces może dlugo zająć i aku może ucierpieć. Mogę zrobić po rozruchu samochodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Kartę kup jakąś znanego i sprawdzonego producenta. Tylko nie jakiąś no name. Aktualizacja trwa 15-20 min, w zależności od karty. Możesz na postoju odpalić auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Kartę kup jakąś znanego i sprawdzonego producenta. Tylko nie jakiąś no name. Aktualizacja trwa 15-20 min, w zależności od karty. Możesz na postoju odpalić auto. Wezmę Samsunga, chyba dopłacę do 64GB bo bardziej się opłaca względem 32GB. Pobrane oprogramowanie rozpakowałem... I rozumiem teraz, że wszystkie te pliki z zalaczonego screena przekopiować bezpośrednio na kartę SD, która jest sformatowana w FAT32 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września 3 minuty temu, edys075 napisał(a): I rozumiem teraz, że wszystkie te pliki z zalaczonego screena przekopiować bezpośrednio na kartę SD, która jest sformatowana w FAT32 ? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basti92 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września W dniu 15.03.2023 o 13:48, Muskel1 napisał(a): Ja nie miałem problemów z K3346. Możesz zaktualizować do K3344. Między K3346 a K3346 nie było wielkich zmian. Nie pamiętam dokładnie co więcej wnosi K3346. @Muskel1 mam pytanie, bo w jednym z wcześniejszych postów sugerowałeś aktualizację z 3241>3344>3346. Jeżeli zrobiłem aktualizację z 3241>3346 - która zbyt wiele nie wnosi to co powinienem zrobić? Wgrać 3344 a następnie 3346 ponownie? Czy zacząć od 3241 i przechodzić po kolei? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi