Adi2071 Opublikowano 13 Października 2021 Autor Opublikowano 13 Października 2021 Ilo watowy wzmacniacz do suba od bose? Stwierdziłem, że lepiej kupić sub bose bez wzmacnizcza, puścić okablowanie do zwykłęgo wzmacniacza samochodowego i dopiero do tego wzmacnizcza podłączyć sub od bose. Do tego głośniki Hertz i będzie gitara.
pila24 Opublikowano 13 Października 2021 Opublikowano 13 Października 2021 3 godziny temu, Adi2071 napisał: Ilo watowy wzmacniacz do suba od bose? 225W , 5 kanałów.
Adi2071 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Opublikowano 14 Października 2021 15 godzin temu, pila24 napisał: 225W , 5 kanałów. Ja się nie pytam o oryginalny wzmacniacz bose, tylko ilo wattowy wzmacniacz kupić nie fabryczny bose. Na przykład CRUNCH GPX 600.2 300W w mostku RMS 4OHm, ewentualnie poszukać coś używanego tańszego. Przy tym głośniku bose sądzę, że i 100W w mostku by starczyło.
lukaszbass Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 Według mnie na samego suba czyste 50 rms wystarczy to jest malutki glośniczek leciutki byle czym go można napędzić.
Adi2071 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Opublikowano 14 Października 2021 Godzinę temu, lukaszbass napisał: Według mnie na samego suba czyste 50 rms wystarczy to jest malutki glośniczek leciutki byle czym go można napędzić. Polecasz coś małego gabarytowo? Jak podłączyć głośnik do wzmaka skoro z głośnika bose wychodzi kostka?
Muskel1 Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 30 minut temu, Adi2071 napisał: Jak podłączyć głośnik do wzmaka skoro z głośnika bose wychodzi kostka? No to rzeczywiście problem nie do przeskoczenia. Pomyśl trochę jakie masz 2 możliwości.
Adi2071 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Opublikowano 14 Października 2021 Godzinę temu, Muskel1 napisał: No to rzeczywiście problem nie do przeskoczenia. Pomyśl trochę jakie masz 2 możliwości. najprostrzy uwalić kostkę i podłączyć + / - do wzmacniacza, a drugi to kupić kostkę od suba i dopiero kabelki od kostki do wzmaka. Takie możliwości przychodzą mi do głowy
lukaszbass Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 Wzmaka kupić i dobrać to nie problem cos się znajdzie pokroju Hertz tyle że seryjne kable które idą do bagażnika są lipne cieniutkie. Trzeba nowa wiązkę poprowadzić zasilającą od akumulatora do bagażnika
Adi2071 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) 41 minut temu, lukaszbass napisał: Wzmaka kupić i dobrać to nie problem cos się znajdzie pokroju Hertz tyle że seryjne kable które idą do bagażnika są lipne cieniutkie. Trzeba nowa wiązkę poprowadzić zasilającą od akumulatora do bagażnika Nie mam żadnej wiązki puszczonej. Będę kupował zestaw do wzmacniaczy pokroju 20-25mm2. W b5 miałem 35mm2 i za grube. Końcówki nie pasowały do wzmacniaczy, trzeba było giąć i przerabiać. Porządny zestaw 20mm2 powinien starczyć dla takiego zestawu. Edytowane 14 Października 2021 przez Adi2071
Muskel1 Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 55 minut temu, Adi2071 napisał: najprostrzy uwalić kostkę i podłączyć + / - do wzmacniacza, a drugi to kupić kostkę od suba i dopiero kabelki od kostki do wzmaka. Takie możliwości przychodzą mi do głowy Kupić kostkę jest moim zdaniem lepsze rozwiązanie. 15 minut temu, Adi2071 napisał: Nie mam żadnej wiązki puszczonej. Będę kupował zestaw do wzmacniaczy pokroju 20-25mm2. W b5 miałem 35mm2 i za grube. Musisz tylko zwrócić na to uwage, aby przewody były pełne miedziane a nie aluminium pokrywane miedzią. Przy tych drugich przekrój poprzeczny musi być dla tej samej mocy większy nieżeli przy miedzianych. Poszukaj sobie tabeli w sieci.
Adi2071 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Opublikowano 14 Października 2021 7 minut temu, Muskel1 napisał: Kupić kostkę jest moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Musisz tylko zwrócić na to uwage, aby przewody były pełne miedziane a nie aluminium pokrywane miedzią. Przy tych drugich przekrój poprzeczny musi być dla tej samej mocy większy nieżeli przy miedzianych. Poszukaj sobie tabeli w sieci. Ja i tak pojadę do sklepu głośnikowego, który ma okablowanie, wzmacniacze itd, zestawy estradowe, kolumny, głośniki. Dosłownie wszystko. Kabel 35mm2 był zapewne aluminiowy pokryty miedzią i był to zestaw do 100A 1200W. Przewód miedziany będzie miał przekrój koło 10-15mm2.
Adi2071 Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Opublikowano 11 Maja 2022 Chciałbym kupić taki zestaw ale w samochodzie nie mam oryginalnej wiązki do BOSE. Kupie okablowanie zwykłe do wzmacniacza samochodowe i pytanie... Jak to podłączyć by zagrało?
pila24 Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 58 minut temu, Adi2071 napisał: Kupie okablowanie zwykłe do wzmacniacza samochodowe i pytanie... Jak to podłączyć by zagrało? Nie marnuj czasu i pieniędzy bo efekt będzie nędzny,pięknie się zrymowało ? Szukaj ori wiązki albo zrób zgodnie ze sztuką bo inaczej będzie szumiało,strzelało,piszczało itd...
lukaszbass Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 8 minut temu, pila24 napisał: Nie marnuj czasu i pieniędzy bo efekt będzie nędzny,pięknie się zrymowało ? Szukaj ori wiązki albo zrób zgodnie ze sztuką bo inaczej będzie szumiało,strzelało,piszczało itd... Jestem za ! :-) ostatnio trochę takich zestawów się przewija na portalach w nie najgorszych cenach.
Adi2071 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2022 W dniu 11.05.2022 o 19:58, pila24 napisał: Nie marnuj czasu i pieniędzy bo efekt będzie nędzny,pięknie się zrymowało ? Szukaj ori wiązki albo zrób zgodnie ze sztuką bo inaczej będzie szumiało,strzelało,piszczało itd... Ori wiązke i wszystko to nie ma sensu. Lepiej zestaw, który w bagażniku będzie nieco miejsca zajmował, wzmacniacz i dobre okablowanie. Wyjdzie taniej niż ori bose.
Adi2071 Opublikowano 18 Lipca 2022 Autor Opublikowano 18 Lipca 2022 Poszukuje obudowy suba do prawego nadkola. Do lewego jest tego pełno a do prawego nie widzę.
Rekomendowane odpowiedzi