Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BBK] S4 Avant Pinczi'ego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piątkowym wieczorem / nocą dokonaliśmy kilku pomiarów przyspieszenia oraz 1/4 mili za pomocą VAG'a z UZX'em (kumpel z A3-Clubu ktory ma S3 :))

Powiem tak - eSa w pelnym ekwipunku + ja + pasażer (UZX) co daje łącznie ok. 1950 kg

Wyniki:

0-100 km/h - 6.1 s

0-400m - 14,2 s

Wnioski:

Koniecznie "odelzyc" auto i nauczyc sie porzadnie ruszac (chociaz cos czuje ze sprzeglo przydaloby sie wymienic) :)

Opublikowano

A jak chcesz odelzyc auto?

Opublikowano

Np jezdzic bez pelnowymiarowego kola zapasowego, bez rolety i bez pasazera. Co daje lacznie ok. 130 - 150 kg na poczatek :)

Opublikowano

Najwiekszy ciezar to pasazerowie.

Kola, czy rolety bym sie nie pozbywal. Szczegolnie kola - jak gdzies walniesz i rozwalisz opone to stoisz...

Ile w papierach wazy eSa?

Opublikowano

Niestety 1820 kg :(

Roleta ok 15 - 20 kg, zapas z opona mysle kolo 25-30 kg.

Plus jeszcze graty jakie sie wozi w bagazniku - mysle ze ok. 10 kg

Opublikowano

Widzę że (moje :decayed: ) relingi na samochodzie :) super autko :good:

Opublikowano

Widzę że (moje :decayed: ) relingi na samochodzie :) super autko :good:

Hehe...dokladnie tak.

BTW. Dzieki za bezproblemowa transakcje

Opublikowano

I niech mi ktoś powie, że auto całe w schwarz pakiecie wygląda lepiej :sick3: :gwizdanie: Jak plama smoły się prezentowało. Teraz to S4 dopiero nabrało uroku (felgi + relingi) i wygląda zaje...cie :kox::good:

Opublikowano

Kolejna mała zmiana.

Spodobało mi się to u kolegi Malika, wiec to samo zagościło na moich zaciskach :)

66bd25e9c5b588dfm.jpg

6fbd9cd55af2fd3em.jpg

Plany:

- zmiana przewodów hamulcowych na stalowy oplot - albo jakaś większa modyfikacja bo z serii jestem średnio zadowolony (może macie jakies dobre pomysły ?? )

- przyciemnienie szyb

- alu nakładki na pedały i podstopnica

Pozdro i dzięki za komentarze :)

Opublikowano

Pinczi Kolego :> Pięknie dobrze że stargowałeś z tych 300 na mniej :naughty: Ogólnie wypas S'ka :slina: .Zresztą mówiłem ci na zlocie A3 :>

Opublikowano

Pinczi Kolego :> Pięknie dobrze że stargowałeś z tych 300 na mniej :naughty: Ogólnie wypas S'ka :slina: .Zresztą mówiłem ci na zlocie A3 :>

Hehe...dzieki :)

Twoja tez jest fajniutka..dobrze ze zrobiles szybka podmianke :)

Opublikowano

Furka :kox: mody nadały jej uroku. Felunek rs6 miodny! Piękne auto gratki! Jeśli chodzi o heble zagadaj do SID'a ma sporo różnych na sprzedaż na alledrogo też coś wystawił: http://www.allegro.pl/item689789259_hamulce_porsche_audi_a4_s4_a6_s4_vw.html

pozdrawiam

Opublikowano

siła :notworthy: piękne S4 i fela konkret pasuje

Opublikowano

To Twoja eSa stoi pod budynkiem Avonu?

Opublikowano

I niech mi ktoś powie, że auto całe w schwarz pakiecie wygląda lepiej :sick3: :gwizdanie: Jak plama smoły się prezentowało. Teraz to S4 dopiero nabrało uroku (felgi + relingi) i wygląda zaje...cie :kox::good:

Dostałeś kiedyś po :bicz: :bicz3: sorry za OT furka super . Jakie kolejne mody ?

Opublikowano

Hehehe - Młody, w twoim przypadku Ganz Schwarz Pakiet rulez :> :naughty: U Pinczi'ego podoba mi się jak jest :good: EOT

Opublikowano

Gratuluje zakupu S4 :) Będziesz zadowolony, a autko śliczne :good:

Opublikowano

Niunia dostala prezent na zime, a mianowicie felgi 17" Toora T950

(dla mnie 18" na zime to za duzy hardcore, zeby uprzedzic ewentualne pytania :) )

Tak sie prezentuja a na niuni zobaczymy w zime :)

e7193a792a7d449emed.jpg

Opublikowano

Zestaw zimowy zacny, co prawda to nie te ładne 18 ale w końcu zima to okres przejściowy a nie wyobrażam sobie eSy na stalówkach :polew:

Ładnie ładnie Panie Pinczi :good: