semi281 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Co drugie tankowanie ładuję BIO, zaobserwowałem że spalanie jest delikatnie większe, robię około 200 km na zbiorniku mniej, oraz moc też słabsza, ale to chyba tylko moje odczucie, bo tak szczerze mówiąc to jak depnę po gazie to buja się bez problemu, wyprzedzenie trzech tirów nie stwarza trudności.
djbinek Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Zalałem BIO aż czy tylko 3 razy w karierze jak cena była jeszcze po 3,15zł Nie odczułem różnicy w spalaniu czy przyśpieszeniu, odczuł tylko mój portfel. Kumpel mechanik odradził mi lanie biodiesla bo niby wtryski siadają. Inny znajomy ,który robi na stacji mającej w menu pozycję BIO opowiadał ile to ludzi miało później problemy... kosztowne problemy. Więc dałem sobie spokój. Do Merola Beczki nie bałbym się tego lać. Pozdrawiam!
mily Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 Przeglądam ten wątek czy coś nowego sie pojawiło, jakieś inne teorie i jedyne co zauważyłem to ceny jakie wypisujecie. Rok temu ropka była po 3,3zł a teraz ;( Na świętą życzę Wam i sobie żeby nasze pensje w takim tępie rosły co te paliwa. Co do BIO już się wypowiedziałem i nie będę powtarzał co u mnie się działo, ja go więcej nie zatankuje, oszczędność żadna tylko problemy.
majkel_majki Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 W chwili obecnej lanie biodiesla stało się nieopłacalne, po kiego grzyba płacić 5,44/litr za ten zanzajer, skoro zwykły ON kosztuje tyle samo
Rabbi Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 kilka razy zatankowałem passata b5 FL 2,5tdi bio-shitem i powiem tyle: dno i 3 metry mułu.... auto spala co najmniej 10% więcej(więc argument ekonomiczny odpada),ma mniejszą moc,wali frytkami,jednym słowem kibel dziwię się że to jeszcze ktoś tankuje
DeeJayMF Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Przeglądam ten wątek czy coś nowego sie pojawiło, jakieś inne teorie i jedyne co zauważyłem to ceny jakie wypisujecie. Rok temu ropka była po 3,3zł a teraz ;( Na świętą życzę Wam i sobie żeby nasze pensje w takim tępie rosły co te paliwa. Co do BIO już się wypowiedziałem i nie będę powtarzał co u mnie się działo, ja go więcej nie zatankuje, oszczędność żadna tylko problemy. Rok temu to ropka była po 4,8
Rekomendowane odpowiedzi