Piotrek123Surmacz Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Witam posiadam samochód audi a4b6 1.9 tdi 130 km, 96 kw , awx, problem polega na tym że samochód nie odpali ale zacznijmy od początku Miałem problem z odpaleniem samochodu jeśli postał np 2 dni nie odpalany na dużym mrozie, odpalał ale z trudem gdy odpalił 2 , 3 sekundy chodził nierówno po czym wszystko było już okej , odpalony potem po kilku godzinach postoju , odpalał beż trudu. W weekend zrobiłem nim 400 km , 200 jednego dnia i 200, 2 dni pozniej , po czym na 3 h zgasiłem samochód i po takim czasie odpalił na strzał , po przejechaniu kilku kilometrów zaświeciła się kontrolka od absu lub kontroli trakcji już nie jestem pewien silnik zaczal chodzić jak by nie ns wszystkie cylindry (łopocząc), zgasiłem go i odpaliłem z trudem ale odpalił jednak dalej chodzil źle, zgasiłem raz jeszcze po czym samochód już nie odpalił, kreci dobrze.... Czy macie jakiś pomysł co może być przyczyną? Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Piotrek123Surmacz Dopisanie ważnej informacji
Piotrek123Surmacz Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 Podepnę dzisiaj po pracy komputer i wstawię jeśli coś pokaże
Piotrek123Surmacz Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 Co jakiś czas trzeba było dolac płynu chłodzącego lecz nie jakoś czesto
Muskel1 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Wykonaj autoscan i wrzuć. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Muskel1
Langista Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Czy wraz z kontrolką ABS, świecił się komunikat o braku ładowania? 1
Piotrek123Surmacz Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 17 minut temu, Langista napisał: Czy wraz z kontrolką ABS, świecił się komunikat o braku ładowania? Nie zauważyłem niby ale myślisz że mógł by to być alternator ?
Langista Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Jeżeli była przy tym kontrolka ładowania to alternator lub regulator napięcia przy alternatorze. Zrób najlepiej pełny skan i logi, żeby było wiadomo czy coś innego nie jest winne.
steve69 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Bez uruchomienia silnika, to logów chyba nie będzie...
Piotrek123Surmacz Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2022 W dniu 10.01.2022 o 12:31, Langista napisał: Czy wraz z kontrolką ABS, świecił się komunikat o braku ładowania? Panowie sprawa wygląda tak auto nie paliło bo prawdopodobnie mechanik który zmieniał mi kiedyś nie dawno pompowtrysk przekręcił srube i wydarła pompowtrysk z mocowania , przegwintowalem i włożyłem redukcję, samochód odpalił jednak chodzi na 3 cylindry 1 wtrysk nie działa. Na samym początku był błąd: elektroniczny błąd cylindra 1 , po skasowaniu już się nie pojawią. Czy możliwe jest ze wtrysk uległ uszkodzeniu a komputer nie wywala błędu?
Rekomendowane odpowiedzi