Kasteva Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Tak jak w temacie. W mojej b7 na bixie długie świecą tylko ze strony kierowcy a z pasażera tak jakby nie przeskakiwało na drogowe. Co to może byc? Jakiś kabelek czy przycięta soczewka gdzies?
rosati Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Żadna soczewka się nie przycięła. Jeśli już to przesłona. Zdejmij dekielek od lampy i zobacz, czy nie wypięła się wtyczka, która otwiera przesłonę na długie.
Kasteva Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Opublikowano 9 Lutego 2022 Godzinę temu, rosati napisał: Żadna soczewka się nie przycięła. Jeśli już to przesłona. Zdejmij dekielek od lampy i zobacz, czy nie wypięła się wtyczka, która otwiera przesłonę na długie. Nie mogłem tego dobrze ubrać w słowa wtyczki przy żarniku szukać?
MaTeo85 Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Szukaj kostki i przewodów idących do soczewki, a konkretnie na odbłyśniku soczewki jest zainstalowana cewka elektromagnesu, ona odpowiada za otwieranie przesłony od długich. 1
rosati Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Patrząc od tyłu lampy to będzie po prawej stronie
Kasteva Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Opublikowano 12 Lutego 2022 Okazalo się że przysłona się otwiera? tylko że soczewka cała do roboty bo świeci jak by się jej nie chciało i nie było różnicy krótkie/długie. Do kogo polecacie wysłać bixenona na regenerację i możliwa wymianę kloszy również?*mają lekkie pęknięcia*
kamil-vag Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 kup soczewki z A4 B8 FL, są p&p i świecą elegancko... klosze możesz zamówić są na allegro chyba a jak nie to na aliexpress...
Kasteva Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Opublikowano 12 Lutego 2022 41 minut temu, kamil-vag napisał: kup soczewki z A4 B8 FL, są p&p i świecą elegancko... klosze możesz zamówić są na allegro chyba a jak nie to na aliexpress... Masz jakiegoś linka do tych soczewek? Bo jakieś mam ale nie wiem czy to są te o które Ci chodzi..
krzychuG Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 Odbłyśniki lub całe soczewki możesz wysłać do Huberta C. k. Kościana , bardzo dobra robota. Odbłyśniki są napylone, soczewki się myje, ja klosze szlifowałem i lakierowałem ,ale nie miały pęknięć, świecą jak nowe już 3 latka.
pila24 Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, krzychuG napisał: Odbłyśniki lub całe soczewki możesz wysłać do Huberta C. k. Kościana , bardzo dobra robota. Odbłyśniki są napylone, soczewki się myje, ja klosze szlifowałem i lakierowałem ,ale nie miały pęknięć, świecą jak nowe już 3 latka. Nie ma sensu,za 200 zł wyrwie projektory bosch al lift w idealnym stanie które zawsze będą świeciły lepiej niż te bosche z b7. Regeneracja minimum 2x drożej wyjdzie a efekt gorszy. Edytowane 12 Lutego 2022 przez pila24
Kasteva Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Opublikowano 12 Lutego 2022 3 minuty temu, pila24 napisał: Nie ma sensu,za 200 zł wyrwie projektory bosch al lift w idealnym stanie które zawsze będą świeciły lepiej niż te bosche z b7. Regeneracja minimum 2x drożej wyjdzie a efekt gorszy. Już ogarniam powoli te projektory
krzychuG Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 Gorzej jak idealny stan będzie się nadawał do regeneracji.
Rekomendowane odpowiedzi