paradyz2 Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Siema mam problem w 2.0 tfsi stuka tak jak na filmiku mechanik po dźwięku mówi że to obrócona panewka i coś z wałem wydechowym ale jeszcze nie rozebrał silnika 1.Czy rozebrać silnik i zobaczyć co jest uszkodzone 2 pytanie czy oplaca sie remont kod silnika bgb nie bierze oleju 3 Czy lepiej wstawić nowy silnik z innym oznaczeniem z poprawiona pompa oleju 274730742_1726899050849967_6740758740379667233_n.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black4 Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Witaj, Mechanik sprawdził łańcuch i napinacz zmiennych faz rozrządu? Często rozciągnięty łańcuch i uszkodzony napinacz dają tłukący się metaliczny dźwięk. Daj znać co zdołasz ustalić. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Jak dla mnie panewka lub wypalony tłok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 14 minut temu, Langista napisał: Jak dla mnie panewka lub wypalony tłok. Też myślę że panewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradyz2 Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 No tak ale co robic teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 3 minuty temu, paradyz2 napisał: No tak ale co robic teraz? Na pewno nie jeździć autem a nawet nie nagrywać filmików bo może bardziej zaboleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Obraz szkód i koszty naprawy będzie widać dopiero po rozebraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_majki Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Tak jak powyżej, co do naprawy musisz policzyć koszty co lepiej wyjdzie. Przy remoncie licz nowy wał (w szlif starego się nie baw), panewki, ew. pompa oleju i korbowody drugie lub regeneracja, solidne płukanie magistrali olejowej to jest wariant minimum remontu przy obróconych panewkach korbowodowych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarosław 74 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Jak panewka to pewnie i głowica dostała pewnie z braku ciśnienia oleju. Wtedy lepiej szukać nowego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi