Norbas Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Opublikowano 9 Maja 2022 Ustawia się to co chcemy i po robocie ? w weekend walka z dolnymi wahaczami dokręcania śrub zawiechy na moment plus kat jak dla mnie porażka ? zbieżność na szybko bo czasu nie starczyło... Szybkie mycie 1
Żywy3021 Opublikowano 9 Maja 2022 Opublikowano 9 Maja 2022 Grzaliście śruby czy odkręciły się bez problemowo ???
Norbas Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 6 godzin temu, Żywy3021 napisał: Grzaliście śruby czy odkręciły się bez problemowo ??? Można powiedzieć, ze śruby poszły bez problemu. Jedynie musiałem powalczyć ze sworzniami od bananów w zwrotnicy bo ściągacz miałem lipny... podgrzałem indukcją końcówkę sworznia i wybiłem młotem udarowym Z udarem i indukcja wychodzą w moment tylko jedna rzecz mnie zastanawia, ogólnie nie robie na codzień z vagiem ale czy śrubę od przedniego wahacza można by włożyć od drugiej strony ? co prawda idzie ja włożyć ale trzeba uważać na osłonę jeżeli nie odepniesz końcówek drazkow
Dev Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Ta śruba od przedniego wahacza wychodzi bardzo łatwo, wystarczy odpiąć końcówkę i przesunąć cały drążek. Jest miejsce gdzie śruba wychodzi dużo lżej i nie uszkodzi osłony. Dobrze jest prysnąć coś sliskiego na oslone, ale można też odkręcić magiel
Norbas Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 Zgadza się. Ja nie odkręciłem drążka. Nasmarowalem osłonę I śrubę wazeliną i wyszło ale zastanawiam się czy można by odwrotnie ja sobie włożyć... wiadomo inżyniery robią tak aby były tez potem profity z dodatkowej roboty
Żywy3021 Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Kiedyś znajomy wstawił też A4 B8 do warsztatu przysłowiowego Pana Janka na wymianę wahaczy tak jak u ciebie i tą śrubę co spina wahacz w zwrotnicy dokręcili tak jak kiedyś się robiło ile pary w ręku i zwrotnica pękła dramat a tu już trzeba z odpowiednią siłą Nm
krzychuG Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 W tym zawiasie tylko jedna śruba potrafi robić problem.
Dev Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 2 godziny temu, krzychuG napisał: W tym zawiasie tylko jedna śruba potrafi robić problem. dwie
Norbas Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 7 godzin temu, Żywy3021 napisał: Kiedyś znajomy wstawił też A4 B8 do warsztatu przysłowiowego Pana Janka na wymianę wahaczy tak jak u ciebie i tą śrubę co spina wahacz w zwrotnicy dokręcili tak jak kiedyś się robiło ile pary w ręku i zwrotnica pękła dramat a tu już trzeba z odpowiednią siłą Nm No niestety... ostatnio kumpel wymieniał wahacz w tesli m3 i dokręcał pneumatem wiec wiadomo co się stało i to aso także to zależy od osoby pracującej jak wykona daną robotę... uważam, że w miejsca gdzie da się użyć dynamometra to wypadałoby użyć ale są miejsca ze nie ma podejścia i tam niestety trzeba wiedzieć na ile można sobie pozwolić 1
Adam87 Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 8 godzin temu, Norbas napisał: No niestety... ostatnio kumpel wymieniał wahacz w tesli m3 i dokręcał pneumatem wiec wiadomo co się stało i to aso także to zależy od osoby pracującej jak wykona daną robotę... uważam, że w miejsca gdzie da się użyć dynamometra to wypadałoby użyć ale są miejsca ze nie ma podejścia i tam niestety trzeba wiedzieć na ile można sobie pozwolić Tym bardziej w zawieszeniu 1
Norbas Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 Auto przetestowane na trasie do Legoland'u ,łącznie prawie 1100km dość przyjemniej zeszło w miedzy czasie kiera znowu zmieniona bo sprzedałem i założone klamki od rs4 plus upgrade podświetlenia w klamkach 3 1
Norbas Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 Ogólnie nie ma tragedii z lakierem, auto przez cały żywot nie widziało szczotek na myjni także będę miał na lato mniej roboty przy korekcie ? obecnie tylko delikatna chemia i wosk od gyeon’a
Rob@k Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 Mega zadbane auto. I dokładki w kolorze nadwozia robią niesamowta robotę. Dużo lepiej się prezwnuje. 1
mlodyQ Opublikowano 26 Maja 2022 Opublikowano 26 Maja 2022 Super się prezentuje. Jakieś większe koło planujesz? PS Masz może numery klamek od RSa? 1
KonradA4troop Opublikowano 26 Maja 2022 Opublikowano 26 Maja 2022 Sztosik furka, tak btw allroad, ale jakby go trochę posadzić, dać inne koło, szerzej odsadzone to byłby fajny kocur. 1
Norbas Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Opublikowano 27 Maja 2022 W dniu 26.05.2022 o 13:04, mlodyQ napisał: Super się prezentuje. Jakieś większe koło planujesz? PS Masz może numery klamek od RSa? Na razie nic nie planuje zobaczymy jak wyjdzie w praniu ? nr klamek podeśle do końca weekedu jak się ogarnę W dniu 26.05.2022 o 20:58, KonradA4troop napisał: Sztosik furka, tak btw allroad, ale jakby go trochę posadzić, dać inne koło, szerzej odsadzone to byłby fajny kocur. Był plan już na tamtego allroada ale jak zwykle planować teraz to sobie mogę ? druga sprawa ze muszę chyba dedykowanego gwinta szukać pod allroada bo mówili mi, ze mogę mieć problem z legalizacja ? zobaczymy 2
Rekomendowane odpowiedzi