marky2552 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2023 Kasujesz tylko błędy vcdsem żadnych sterowników nie wymieniasz lampy przód zostawiłem te co były czyli usa
marky2552 Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Opublikowano 6 Marca 2023 Długo się nic nie działo a więc wymiana oliwy w silniku plus filtry , interwał wymiany oliwy skrócony został przezemnie do 8k km . Co mogę powiedzieć o silniku TFSI po 10k km fajny silnik trochę pali benzyny ale ja jestem zadowolony. Jeżeli chodzi o konsumpcję oleju to wlałem mu 1L na 10K Km a po drodze uszkodzona była odma olejowa oraz uszczelki pokrywy rozrządu wymiana osłon 2 przegubów zewnętrznych i czego ze szwagrem nie zauważyliśmy to uszkodzona osłona prawego drążka przekładni co skończyło się zatarciem łożyska na przekładnii więc przekładnia wyleciała z auta i pojechała na regeneracje. Wymiana również odbojów z tyłu na amorkach bo jeden się poddał Przekładnia przyszła po naprawie łożyska,ale brak drążków kierowniczych więc zamówiłem nowe drążki lemforder i nowe końcówki plus nowe osłony drążka. Jak by ktoś chciał wiedzieć ile kosztuje taka impreza to koszt 2500 zł nie mało ale wyjścia nie ma. Firma regenerująca Regparts.pl z gwarancją 1 rok Do tego drążki lemforder 65 zł za sztuke Końcówki drążka lemforder 125 zł za sztuke Osłony lemforder 21 zł za sztuke
Użytkownik007 Opublikowano 13 Marca 2023 Opublikowano 13 Marca 2023 Pytanie z innej beczki, jaki wymiar wewnątrz ma Twój garaż?
marky2552 Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Opublikowano 13 Marca 2023 5.2x3.6 nietypowy rozmiar ale to stary poniemiecki jeszcze ??
marky2552 Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Opublikowano 14 Marca 2023 Przekładnia, nowe drążki i końcówki złożone. Ale zmieniłem sobie klamry mocujące do drążka bo te z lemfordera słabej jakości można je w rękach giąć to samo opaski zaciskowe dramat. Przekładnia jest okej wszystko działa na aucie ale zdecydowałem się jednak na zakup oryginalnych osłon przekładnii i zostały one zamówione w benepol za 39 zł sztuka i co i zdziwienie ,bo ori są parę mm dłuższe i lepiej siedzą na drążkach tzn. Ciaśniej więc tak wyszło że przekładnie wyciągałem z auta chyba z 3 razy ? . Teraz wszystko złożone na auto zrobiona zbieżność i można jeździć ?
krzysiek_f Opublikowano 15 Marca 2023 Opublikowano 15 Marca 2023 Obserwuję temat i szanuję takie podjadę do sprawy. Nikt lepiej nie zrobi, niż sam właściciel. Kolega @Leszczonka w tym samym czasie zmaga się z maglownicą, tylko on szuka używanej. Wydaje mi się że wybrałeś słuszną drogę czyli ratowanie swojej. 1
marky2552 Opublikowano 15 Marca 2023 Autor Opublikowano 15 Marca 2023 7 godzin temu, Wandej napisał(a): Lubisz chyba przy aucie grzebać Ano lubie ?
marky2552 Opublikowano 15 Marca 2023 Autor Opublikowano 15 Marca 2023 6 minut temu, krzysiek_f napisał(a): Obserwuję temat i szanuję takie podjadę do sprawy. Nikt lepiej nie zrobi, niż sam właściciel. Kolega @Leszczonka w tym samym czasie zmaga się z maglownicą, tylko on szuka używanej. Wydaje mi się że wybrałeś słuszną drogę czyli ratowanie swojej. Wiesz dlaczego wybrałem tą drogę? Dlatego że nie wyświetlały się żadne komunikaty o żółtej vzy czerwonej kierownicy na liczniku wspomaganie działało bez zarzutów a jak zaczeło łożysko huczeć to od razu wywaliłem przekładnie na stół i zacząłem szukać po necie informacji trafiłem na różne filmy na yt odnośnie jak wyvląda przekładnia gdy dostaje się do niej woda więc odkręciłem łożysko w swojej i ku mojemu zdziwieniu woda nie dostała się do środka przekładni tylko na szczęście na łożysku skończyła. Choć sama naprawa nie była tania to jestem zadowolony z naprawy a kasa miała być na odświeżanie felg ale cóż zrobisz ?
krzysiek_f Opublikowano 15 Marca 2023 Opublikowano 15 Marca 2023 3 minuty temu, marky2552 napisał(a): Wiesz dlaczego wybrałem tą drogę? Dlatego że nie wyświetlały się żadne komunikaty o żółtej vzy czerwonej kierownicy na liczniku wspomaganie działało bez zarzutów a jak zaczeło łożysko huczeć to od razu wywaliłem przekładnie na stół i zacząłem szukać po necie informacji trafiłem na różne filmy na yt odnośnie jak wyvląda przekładnia gdy dostaje się do niej woda więc odkręciłem łożysko w swojej i ku mojemu zdziwieniu woda nie dostała się do środka przekładni tylko na szczęście na łożysku skończyła. Choć sama naprawa nie była tania to jestem zadowolony z naprawy a kasa miała być na odświeżanie felg ale cóż zrobisz ? Tym sposobem oszukałeś przeznaczenie ?
Marfiol Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Piękna B8,szacun ze wszystko sam ogarniasz ?
marky2552 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Ogarnąłem sobie MMI do wersji EU i mapy EU. W sumie to nie było aż tak trudno to zrobić wystarczyło pobrać oprogramowanie EU i zczytać eeprom w sekcji 5F i podmienić języki na EU i wgrać mapy. Szkoda że SIM działa tylko w 2G ale i tak wyszukuje punkty online Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez marky2552
Tomafx Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Cześć, mapy kupiłeś czy z internetu masz aktualizację?
marky2552 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2023 W internecie jest wszystko i nie ma co przepłacać ? tym co się płaci za mapy myślisz że oni je z aso dostają? Nie też z neta biorą ?
marky2552 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Tomafx napisał(a): Ok. No to trzeba poszukać ? PW , ci wysłałem ?
marky2552 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Będzie furka ogarniana na okrez letni kupiona powłoka Aqua 9H szmaty nowe z workstuff Zobaczę co z tego wyjdzie
marky2552 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) W tamtym roku robiłem prawą lampę w tym roku lewą. Szlifowanie + lakier bezbarwny prawa po prawie roku wygląda idealnie lekko liźnięta polerką plus powłoka aqua 9H. Mycie i zabezpieczenie plastików pod maską shiny garage jet black : oraz gruntowne mycie auta deironizer tar and glue remover i zamiast piany to oprysk fxprotect odświeżenie nadwozia przez polerowanie i na koniec wjechała powłoka Aqua 9H. Jako że pierwszy raz aplikowałem powłokę mogę stwierdzić że fajnie się nakłada oraz dociera. Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez marky2552
Użytkownik007 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 jak/czym myjesz komorę silnika? szyb nie chcesz przyciemnić?
Rekomendowane odpowiedzi