Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pobór oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem jestes posiadaczem A4b8 2011r 2.0l 143km CAGA. Wymieniłem olej przy przebiegu 231 600km na valvoline 5w 30, na mmi pokazywało 3/4 pomiędzy max a minimum. Dzisiaj przy przebiegu 239 200km wyświetliło mi aby dolać 1l oleju. Czym może być spowodowany pobór oleju? Czy to są w miare akceptowalne ilości poboru oleju, chodź czytałem to diesle nie powinny brać oleju. Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Uff... 

Opublikowano

Czy po remoncie silnika w czasie dotarcia może ubywać oleju i w jakich ilościach?

Opublikowano (edytowane)

Może ale nie powinno za bardzo, nie ma żadnych wycieków? Co było robione w ramach remontu?

Edytowane przez Langista
Opublikowano (edytowane)

Wymiana tłoków, pierścieni, szlif, planowanie bloku, planowanie głowicy ,regeneracja głowicy, regeneracja turbiny, czyszczenie dpf, wymiana napędu pompy oleju, panewki korbowodowe, wymiana termostatów - w trakcie remontu wyszło, że był również pęknięty jeden cylinder. Na razie nie ma wycieków dopiero 150 km po remoncie zrobione, ale trauma pourazowa sprzed remontu i boję się sprawdzać bagnetem po każdej jeździe czy coś nie schodzi :kwasny: dlatego pytam bo masakra jak wyjdzie, że dalej będzie wciągał po 0.5 l na 1000km.

Edytowane przez Berserker
Opublikowano (edytowane)

sprawdzaj poziom, musi być dobrze po takim remoncie :)

na dotarciu może trochę wziąć na początku

Edytowane przez RALF76
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...