Tomekuszi Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) Witam. Mój problem wygląda tak że wyskakują sprężynki świec żarowych tylko i wyłącznie podczas delikatnej jazdy jak się jeździ dynamicznie nic się nie dzieje gdy wyskoczą samochód traci około 50% mocy. Mam wrażenie ze bardzo duzo pali..Jak wyłączę i włączę wszystko wraca do normy Czy miał ktoś z was taki problem? Edytowane 3 Marca 2023 przez Tomekuszi
Muskel1 Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 Musisz podłączyć auto pod komputer diagnostyczny i szczytać zapisane błędy.
piotrsob1 Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 Problem prawdopodobnie leży w współpracy przepustnicy i EGR-a, mogą go też powodować nieprawdziwe wskazania z MAP-a i MAF-a. Tak jak napisał Muskel bez odczytania błędów zapisanych w ECU i zrobienia ewentualnie logów parametrów tego osprzętu w czasie jego pracy i występowania tych błędów , ich późniejszej analizy to szukanie igły w stogu siana po ciemku ...
Dev Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 rownie dobrze moze siąsc zawór lub czujnik na CRze
Tomekuszi Opublikowano 3 Marca 2023 Autor Opublikowano 3 Marca 2023 Przeskanowałem błędy i jest jeden p0088 zbyt wysokie ciśnienie na szynie wtrysków Dodam jeszcze że znajomy amatorski mechanik Uparł się na zapchany DPF i nie wiem co o tym myśleć pomocy
Dev Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 trzeba podmienic zawory na listwie i w samej pompie
Rekomendowane odpowiedzi