Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cera Tec Liqui Moly do Audi A4 B9 2.0TDI

Koalakm

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, RALF76 napisał(a):

znany program motoryzacyjny i jeden warsztat w wielkopolsce zalecają nawet już do małych przebiegów zalewanie cerateca - czy coś z tego mają, trudno powiedzieć twierdzą że działa ale decyzja należy do każdego indywidualnie

Za darmo nikt w TV nic nie poleca :wink:

• Pomoc techniczna 1
  • Lubię to 1

Fakt jest, że w tych silnikach 2.0 BiTb występuje problem termiczny i to nie podlega dyskusji. Każdy mechanik Ci to potwierdzi. Żaden olej i żaden dodtek do oleju tego nie rozwiąże, to jest pewne, bo jest to błąd konstrukcyjny.

3 minuty temu, RALF76 napisał(a):

znany program motoryzacyjny i jeden warsztat w wielkopolsce zalecają nawet już do małych przebiegów zalewanie cerateca - czy coś z tego mają, trudno powiedzieć twierdzą że działa ale decyzja należy do każdego indywidualnie,

osobiście nie stosuje ale zastanawiam się bo wiemy jak teraz auta są produkowane, pytanie czy  sens stosować do "dobrego" silnika z niedużym przebiegiem.....

szacuje po odzewie na forum że chyba mało osób stosuje takie środki

Mają profity od sponsora, stąd byle guano sprzedadzą klientowi. Niestety smutna prawda(nowa moda aby wydoić klienta) . Wystarczy dobrej jakości olej (eurol fs 0w30, Ravenol vsw 0w30, Ravenol VMP 5w30, Eurol syntece 5w30). Wymiana co 10k.

• Lubię to 2

A jakie zdanie panowie macie o naszej rodzimej marce Specol?

16 godzin temu, Ivanek napisał(a):

A jakie zdanie panowie macie o naszej rodzimej marce Specol?

bardzo dobre oleje. Niestety ceny się zmieniły i nie jest to już konkurencyjna marka wobec innych zachodnich olejow. Sam uzywalem od nich 5w40 z norma 505.01 do B7 i 0W40 do Hdi od Citroena

Teraz, mravel napisał(a):

bardzo dobre oleje. Niestety ceny się zmieniły i nie jest to już konkurencyjna marka wobec innych zachodnich olejow. Sam uzywalem od nich 5w40 z norma 505.01 do B7 i 0W40 do Hdi od Citroena

Właśnie zalałem miesiąc temu avf nią i myślę do bkn też kupić. Za 240zl 9l jestem w stanie kupić 

witam wszystkich ja w sobote sam wymieniałem olej w autku i dola lem płukanke firmy Oilsyn ReleaseTech Power Flush powiem wam szczerze to co wyleciało z silnika to jakis koszmar pierwszy raz widzałem tak zasyfiony olej był czarny jak smoła i pełno w nim drobniutkich czasteczek jakby piasku takze według mnie nie zaszkodziło a raczej pomogło silnik chodzi sprawnie mam juz nalatane 186 tys i to był mój pierwszy taki zabieg