Nader Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 Cześć, mam problem z otwieraniem bagażnika w Audi A4 B6 2001 rok - sedan. Problem polega na tym że nie mogę otworzyć klapy bagażnika ręcznie przy użyciu "klamki" Znajdującej się pomiędzy podświetleniem tablicy. W momencie jej przyciśniecia nie ma żadnej reakcji - dźwięku. Bagażnik mogę za to otworzyć kluczem, i po otwarciu w taki sposób świeci się światło w bagażniku i widać na FISie że jest otwarty. Miał ktoś może podobną sytuację?
Langista Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 A w jaki sposób otwierasz klapę zamkiem? Bo on ma też pozycję zablokowania tego przycisku. Jak po otwarciu przekręcasz z powrotem w prawo to go blokujesz.
Nader Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Opublikowano 9 Lipca 2023 Przekręcam kluczem do oporu i zamek się otwiera a klapa lekko unosi, wtedy przekręcam kluczem tak jak był pierwotnie, a przy zamykaniu klapy to jak zwykle sam się zatrzaskuje.
afroo. Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 Pewnie nie działa tez podświetlenie tablicy, prawda? Do sprawdzenia przewód masowy w przelotce między klapą, a budą. Gruby brązowy. W sedanach to typowa usterka, przewód po latach twardnieje i pęka.
Nader Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Opublikowano 9 Lipca 2023 @afroo. Aż musiałem sprawdzić, i podświetlenie tablicy jest. Na razie zamówiłem siłownik zamka. Jak przyjdzie to będę zaglądał.
Langista Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 A jak przytrzymasz dłużej przycisk do otwierania klapy to się otwiera? Jak tak to siłownik ok a mikrostyk padł w zamku. Chyba gdzieś taki mam sprawny po wymianie mojego zamku.
Nader Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Opublikowano 10 Lipca 2023 @Langista Nawet jak przytrzymam dłuższą chwilę to nic się nie dzieje - nie otwiera się.
Langista Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 Czyli ewidentnie wychodzi na siłownik.
Papugin Opublikowano 21 Września 2023 Opublikowano 21 Września 2023 Pod tą listwę lubi dostawać się woda, najlepiej byłoby ją zdemontować i sprawdzić czy nie dostała się tam woda.
danioo Opublikowano 21 Września 2023 Opublikowano 21 Września 2023 Przytrzymaj dłuzej otwieranie bagażnika ale na pilocie/ kliczyku
Rekomendowane odpowiedzi