Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Byku86 napisał(a):

Cześć, mam wersję 3281 od nowości. Chcę zrobić update do najnowszej wersji. Czy możecie kogoś polecić co całą operację ogarnie? okolice Bydgoszczy.

Zdalnie zrobimy kup tylko ten kabel i laptop potrzebny

ALLEGRO.PL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o informacje do jakiej wersji mogę samemu podnieść bezpiecznie bez aktualizacji conboxa i innych modułów. Obecnie mam archaiczny mhi3_er_aug45s_p3174 czy mogę przejść na 3620 a potem na 3853 bez podnoszenia conboxa ? Wiem że nie będzie działał Carplay bezprzewodowo bez podnoszenia conboxa ale na tą chwilę nawet nie mam smartphone apss :( Muszę podnieść oprogramowanie bo po zalogowaniu się do profilu my audi wisi Mi ekran na wyborze użytkownika którego nie mogę wybrać i czytałem że to częsty problem na tych pierwszych softach.

Edytowane przez kaktusr

Opublikowano
2 godziny temu, kaktusr napisał(a):

Proszę o informacje do jakiej wersji mogę samemu podnieść bezpiecznie bez aktualizacji conboxa i innych modułów. Obecnie mam archaiczny mhi3_er_aug45s_p3174 czy mogę przejść na 3620 a potem na 3853 bez podnoszenia conboxa ? Wiem że nie będzie działał Carplay bezprzewodowo bez podnoszenia conboxa ale na tą chwilę nawet nie mam smartphone apss :( Muszę podnieść oprogramowanie bo po zalogowaniu się do profilu my audi wisi Mi ekran na wyborze użytkownika którego nie mogę wybrać i czytałem że to częsty problem na tych pierwszych softach.

K3283 -> P3620 -> P3853 możesz przejść na 3853 bez update conbox

Gdybyś potrzebował pomocy z przejściem na P4xx, update conbox czy aktywacją PhoneApps to mogę pomóc w śląskim

Opublikowano
3 godziny temu, kaktusr napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/kabel-interfejs-enet-bmw-ista-inpa-e-sys-volvo-vag-jaguar-mercedes-doip-6-17818975806?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_workshop_car-acc-chem_pla_ss&ev_adgr=general&ev_campaign_id=22386750924&utm_keyword=&gad_source=1&gad_campaignid=22386750924&gbraid=0AAAAAD24kbOCFRP1mWv_SdB6QoGXkLKvh&gclid=Cj0KCQiAtfXMBhDzARIsAJ0jp3CVJqdfIM9k4AchC1kJ57NmcDgE7CGrg1BH9_N057KZJuvidGej7poaApD1EALw_wcB

Kup ten kabel i zrobimy wszystko zdalnie , aktywacje smartphone , wszystkie akualizacje licznika , conboxa , mmi , gatway silnik skrzynia , aktywacje dodatkowych funkcji

Opublikowano
7 godzin temu, turzol napisał(a):

K3283 -> P3620 -> P3853 możesz przejść na 3853 bez update conbox

Gdybyś potrzebował pomocy z przejściem na P4xx, update conbox czy aktywacją PhoneApps to mogę pomóc w śląskim

Dzięki, zamówiłem Pendrive lepszej jakości i będę działać.

6 godzin temu, Deniro napisał(a):

Dziękuje zrobimy to na miejscu jak końcu dozbieram $ na pakiet 3 Króli ;) Teraz muszę tylko na szybko jakoś odfrizować główny monitor mmi bo wisi mi na wyborze użytkownika.

Opublikowano
W dniu 25.02.2026 o 13:48, kaktusr napisał(a):

Dzięki, zamówiłem Pendrive lepszej jakości i będę działać.

Dziękuje zrobimy to na miejscu jak końcu dozbieram $ na pakiet 3 Króli ;) Teraz muszę tylko na szybko jakoś odfrizować główny monitor mmi bo wisi mi na wyborze użytkownika.

To nie wisi z powodu MMI , problem w 75

Opublikowano
15 godzin temu, Deniro napisał(a):

To nie wisi z powodu MMI , problem w 75

To się zrobiło odkąd zalogowałem się do MyAudi jako główny użytkownik wcześniej przez pół roku było ok, jak jeździłem na użytkowniku lokalnym. Da się to jakoś zresetować ? Mam OBD11 Pro i klona vcds ale tego co nie obsługuje wszystkiego.

Dodam że raz się odwiesiło po połowie dnia jazdy, ale dałem ciała i nie usunąłem użytkownika.

Edytowane przez kaktusr

Opublikowano
  • Autor

MMI pottrafi czasami zwariować, o tyle dobrze że dość szybko wraca do normy. Absolutnie nie usprawiedliwiam bo samego mnie trafia w takich chwilach ale wiem że tak sie z tym po prostu niekiedy dzieje

Opublikowano
8 godzin temu, kaktusr napisał(a):

To się zrobiło odkąd zalogowałem się do MyAudi jako główny użytkownik wcześniej przez pół roku było ok, jak jeździłem na użytkowniku lokalnym. Da się to jakoś zresetować ? Mam OBD11 Pro i klona vcds ale tego co nie obsługuje wszystkiego.

Dodam że raz się odwiesiło po połowie dnia jazdy, ale dałem ciała i nie usunąłem użytkownika.

Jedynie ustawienia fabryczne jak sie odwiesi , problem jest z modulem conbox 75 który nie potrafi prawidłowo zaczytać /przesłać/odebrac danych z chmury

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Deniro napisał(a):

problem jest z modulem conbox 75

Któryś update MIB to rozwiązuje?

Opublikowano
20 godzin temu, mcemsi napisał(a):

Wątpie tymi usługami zarządza conbox , MMI tylko wyświetla co aktualnie chce zrobić conbox , to conbox ma problem

Opublikowano
W dniu 28.02.2026 o 07:00, Deniro napisał(a):

Jedynie ustawienia fabryczne jak sie odwiesi , problem jest z modulem conbox 75 który nie potrafi prawidłowo zaczytać /przesłać/odebrac danych z chmury

W dniu 28.02.2026 o 11:02, mcemsi napisał(a):

W dniu 1.03.2026 o 07:15, Deniro napisał(a):

Wątpie tymi usługami zarządza conbox , MMI tylko wyświetla co aktualnie chce zrobić conbox , to conbox ma problem

Problem rozwiązała na ta chwile pierwsza aktualizacja 3283. Obecnie jestem na : 3620 i na razie działa ok. Będę jeszcze podbijać do 3853 zgodnie z tym co napisał turzol za co serdecznie Mu dziękuje. Ogólnie usunę raczej użytkownika MyAudi i zaloguje na użytkownika lokalnego bo i tak większość licencji Mi wygasło i w sumie z niczego z MyAudi nie będę korzystać. W późniejszym etapie zostanie aktualizacja do 5* już u profesjonalisty z aktualizacja pozostałych podzespołów. Najważniejsze że odblokowałem główny ekranik i mogę chociaż pióra wycieraczek zmienić :)

Edytowane przez kaktusr

Opublikowano

Wracając do tematu niepojawiających się wskazówek nawigacyjnych na VC oraz HUD, problem rzekomo został rozwiązany. Należy zaktualizować google maps oraz android auto do najnowszych wersji: https://support.google.com/androidauto/thread/403111834?hl=en&msgid=414457354

EDIT: wymagane wersje minimalne: Google Maps: 26.09, Android Auto 16.3

Edytowane przez antioedipus

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, dzięki informacją z tego forum zaktualizowałem oprogramowanie w Audi Q5/2011 z 3385 -> 3620 -> 3853

Rozumiem, że wyżej się się nie zaleca bez aktualizacji ConBox czego nie potrafię zrobić. Mam jeszcze prośbę pomimo podniesienia softu nie działa mi nadal Android Auta nawet na kablu próbowałem również CarPlay bezprzewodowo niestety również nie działa. Widocznie jest gdzieś zablokowane możecie mnie nakierować co powinienem zrobić aby uruchomić AA wystarczy mi opcja na kablu, poproszę o wskazówki. Mam VCDS jeżeli to coś pomoże ?

Druga sprawa to w polu baza danych nawigacji mam kreskę, spróbuję zaktualizować mapy i jeszcze zobaczę. Mam wykupioną licencję ale nie działa automatyczny update map.

3853.jpg

Opublikowano

Aktualizacje nie aktywują AA/CP. Są one uruchamiane poprzez SWaP, sam nie uruchomisz bez sprzętu.

Opublikowano

Dzieki za odzew a drugi temat odnośnie map - baza danych nawigacji i kreska, miał ktos podobny przypadek, dodam, że nawigacja działa.

Opublikowano

Conbox do aktualizacji aby uruchomić AA/Carplay bezprzewodowo.

Uszkodzona baza danych nawigacji, po formacie partycji i ponownym wgraniu map będzie ok.

W śląskim kompleksowo pomogę uruchomić Phone Apps i zaktualizować komponenty.

Opublikowano

Wgrałem starszą mapę z pendrive a następnie system ją zaktualizował ze względu na zakupioną licencję do wersji P1550. Zatem pozostał tylko problem AA/CP

Mogę wykupić licencję na miesiąc czy wtedy ruszy AA/CP ?

Audi smartphone interface

Szczegóły produktu

Skorzystaj z wybranych aplikacji ze swojego smartfona w Twoim Audi.

Opis produktu

Informacje o produkcie

Okresy ważności dla Twojego Audi Q5

1 Miesiąc

37,99 zł jednorazowo

z VAT

Edytowane przez mttechcom

Opublikowano

Możesz ale na Twoim miejscu zapłaciłbym nieco więcej (nie w ASO) i wykupił dożywotni AA/CP.

Opublikowano
4 godziny temu, mttechcom napisał(a):

Wgrałem starszą mapę z pendrive a następnie system ją zaktualizował ze względu na zakupioną licencję do wersji P1550. Zatem pozostał tylko problem AA/CP

Mogę wykupić licencję na miesiąc czy wtedy ruszy AA/CP ?

Audi smartphone interface

Szczegóły produktu

Skorzystaj z wybranych aplikacji ze swojego smartfona w Twoim Audi.

Opis produktu

Informacje o produkcie

Okresy ważności dla Twojego Audi Q5

1 Miesiąc

37,99 zł jednorazowo

z VAT

Jako ciekawostka , system zaktualizował tylko dany region , np śląsk/małopolska nie aktualizuje całej mapy

moge zdalnie Ci uruchomić dożywotni carplay/AA + bezprzewodowo potrzebujesz tylko taki kabel

https://allegro.pl/oferta/interfejs-tester-bmw-inpa-enet-v5-30-e-sys-seria-f-g-i-ista-kabel-2026-13208684798?offerId=13208684798&inventoryUnitId=3KxYe4Pk-ocb7QcUJObiKA&adGroupId=YTFlODc4MTYtYzJjNS00MWY1LTgwYTQtNmZlODNjNDQ0ZmNmAA&campaignId=MWYyMzFlMjAtNDNmZi00ZGNkLWJmMTEtNmIzOTJlZDY5OGRiAA&clientId=NTI5OTgzMDAANDg3MDMwMzMA&sig=c82d53a9b9bf9d1881f5334b6be577de&utm_feed=cba59b59-8d0f-48d0-98a0-e9d1127523e2&utm_source=google&utm_medium=ads&gad_source=1&gad_campaignid=23562730216&gbraid=0AAAABCGh4W5uJowW_hE7mAjnx_OUxrNNS&gclid=CjwKCAjw4ufOBhBkEiwAfuC7-byt5z-OJ1tl-Vx3Kxc4VJdRelgvwbR4b411Y9R1_99tsI6dAC2e5RoCx7kQAvD_BwE

Edytowane przez Deniro