Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, mcemsi napisał(a):

Któryś update MIB to rozwiązuje?

Wątpie tymi usługami zarządza conbox , MMI tylko wyświetla co aktualnie chce zrobić conbox , to conbox ma problem

Opublikowano
W dniu 28.02.2026 o 07:00, Deniro napisał(a):

Jedynie ustawienia fabryczne jak sie odwiesi , problem jest z modulem conbox 75 który nie potrafi prawidłowo zaczytać /przesłać/odebrac danych z chmury

W dniu 28.02.2026 o 11:02, mcemsi napisał(a):

Któryś update MIB to rozwiązuje?

W dniu 1.03.2026 o 07:15, Deniro napisał(a):

Wątpie tymi usługami zarządza conbox , MMI tylko wyświetla co aktualnie chce zrobić conbox , to conbox ma problem

Problem rozwiązała na ta chwile pierwsza aktualizacja 3283. Obecnie jestem na : 3620 i na razie działa ok. Będę jeszcze podbijać do 3853 zgodnie z tym co napisał turzol za co serdecznie Mu dziękuje. Ogólnie usunę raczej użytkownika MyAudi i zaloguje na użytkownika lokalnego bo i tak większość licencji Mi wygasło i w sumie z niczego z MyAudi nie będę korzystać. W późniejszym etapie zostanie aktualizacja do 5* już u profesjonalisty z aktualizacja pozostałych podzespołów. Najważniejsze że odblokowałem główny ekranik i mogę chociaż pióra wycieraczek zmienić :)

Edytowane przez kaktusr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, dzięki informacją z tego forum zaktualizowałem oprogramowanie w Audi Q5/2011 z 3385 -> 3620 -> 3853

Rozumiem, że wyżej się się nie zaleca bez aktualizacji ConBox czego nie potrafię zrobić. Mam jeszcze prośbę pomimo podniesienia softu nie działa mi nadal Android Auta nawet na kablu próbowałem również CarPlay bezprzewodowo niestety również nie działa. Widocznie jest gdzieś zablokowane możecie mnie nakierować co powinienem zrobić aby uruchomić AA wystarczy mi opcja na kablu, poproszę o wskazówki. Mam VCDS jeżeli to coś pomoże ?

Druga sprawa to w polu baza danych nawigacji mam kreskę, spróbuję zaktualizować mapy i jeszcze zobaczę. Mam wykupioną licencję ale nie działa automatyczny update map.

3853.jpg

Opublikowano

Aktualizacje nie aktywują AA/CP. Są one uruchamiane poprzez SWaP, sam nie uruchomisz bez sprzętu.

Opublikowano

Dzieki za odzew a drugi temat odnośnie map - baza danych nawigacji i kreska, miał ktos podobny przypadek, dodam, że nawigacja działa.

Opublikowano

Conbox do aktualizacji aby uruchomić AA/Carplay bezprzewodowo.

Uszkodzona baza danych nawigacji, po formacie partycji i ponownym wgraniu map będzie ok.

W śląskim kompleksowo pomogę uruchomić Phone Apps i zaktualizować komponenty.

Opublikowano

Wgrałem starszą mapę z pendrive a następnie system ją zaktualizował ze względu na zakupioną licencję do wersji P1550. Zatem pozostał tylko problem AA/CP

Mogę wykupić licencję na miesiąc czy wtedy ruszy AA/CP ?

Audi smartphone interface

Szczegóły produktu

Skorzystaj z wybranych aplikacji ze swojego smartfona w Twoim Audi.

Opis produktu

Informacje o produkcie

Okresy ważności dla Twojego Audi Q5

1 Miesiąc

37,99 zł jednorazowo

z VAT

Edytowane przez mttechcom

Opublikowano

Możesz ale na Twoim miejscu zapłaciłbym nieco więcej (nie w ASO) i wykupił dożywotni AA/CP.

Opublikowano
4 godziny temu, mttechcom napisał(a):

Wgrałem starszą mapę z pendrive a następnie system ją zaktualizował ze względu na zakupioną licencję do wersji P1550. Zatem pozostał tylko problem AA/CP

Mogę wykupić licencję na miesiąc czy wtedy ruszy AA/CP ?

Audi smartphone interface

Szczegóły produktu

Skorzystaj z wybranych aplikacji ze swojego smartfona w Twoim Audi.

Opis produktu

Informacje o produkcie

Okresy ważności dla Twojego Audi Q5

1 Miesiąc

37,99 zł jednorazowo

z VAT

Jako ciekawostka , system zaktualizował tylko dany region , np śląsk/małopolska nie aktualizuje całej mapy

moge zdalnie Ci uruchomić dożywotni carplay/AA + bezprzewodowo potrzebujesz tylko taki kabel

https://allegro.pl/oferta/interfejs-tester-bmw-inpa-enet-v5-30-e-sys-seria-f-g-i-ista-kabel-2026-13208684798?offerId=13208684798&inventoryUnitId=3KxYe4Pk-ocb7QcUJObiKA&adGroupId=YTFlODc4MTYtYzJjNS00MWY1LTgwYTQtNmZlODNjNDQ0ZmNmAA&campaignId=MWYyMzFlMjAtNDNmZi00ZGNkLWJmMTEtNmIzOTJlZDY5OGRiAA&clientId=NTI5OTgzMDAANDg3MDMwMzMA&sig=c82d53a9b9bf9d1881f5334b6be577de&utm_feed=cba59b59-8d0f-48d0-98a0-e9d1127523e2&utm_source=google&utm_medium=ads&gad_source=1&gad_campaignid=23562730216&gbraid=0AAAABCGh4W5uJowW_hE7mAjnx_OUxrNNS&gclid=CjwKCAjw4ufOBhBkEiwAfuC7-byt5z-OJ1tl-Vx3Kxc4VJdRelgvwbR4b411Y9R1_99tsI6dAC2e5RoCx7kQAvD_BwE

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Faktycznie może tak być, że system nie aktualizuje całej mapy ponieważ aktualizacja trwała dość krótko. Wgrałem wcześniej wersję P1230 + aktualizacja regionalna online. Mam jeszcze pobrane mapy P1420 nie wgrałem ich ponieważ strasznie długo się zgrywało na drugiego pendrive chyba ponad 3h. Jest sens zatem ładować ponownie P1420 ?

Opublikowano

Ostatnio odwiedził mnie kolega z Audi S4 z roku 2021 miał założenie mechaniczne komponenty typy - elektryczny hak, elektryczną klapę wraz z modułem "kop", kamerę cofania. Miałem mu pomóc w podpięciu kabli do instalacji - mechanik się tego nie podjął, oraz zakodowania wszystkiego. Ale co się okazało najważniejsze to auto ma radio MIB3 dokładniej MHI3_ER_AU_P3853 z mapami P1170. Główna sprawa to aktywacja CarPlaya i Android auto oraz pozostałych możliwych opcji. Sprawami do wyjaśnienia są:

1. Porty USB: posiada 1 port USB A pod panelem klimatyzacji oraz 1 port USB C w podłokietniku. Czy do obsługi CP i AA potrzebny jest zespół z 2 portami USB C w podłokietniku czy wystarczy ten 1 port.

2. Czy na tym sofcie chodzą bezprzewodowe CP i AA - czy trzeba podnieść soft.

3. Czy do odblokowania można użyć FoD i potem wgrać soft do getawaya zgodnie z instrukcją - czy jest inna lepsza metoda

4. Gateway według VCDS to 8w0907468F SW 0613 - posiadam plik FL_4k1907468_0613___S.frf - czy będzie odpowiedni. Czy przy wgrywaniu mogą wysypać się parametry.

5. Moduł telematics 4KE035282G 041 0371 - wymaga aktualizacji? jeśli tak to jakim plikiem do jakiej wersji.

Opublikowano

Nie bierz sie za takie rzeczy sam jak nie chcesz skończyć z autem na lawecie...

Opublikowano
Opublikowano

Na ten moment niema takiej możliwości w A3

Opublikowano

Proszę o wskazówki jak odblokować dostęp do 5F-Information Electr. w MIB3. Znalazłem dużo informacji w sieci jednak żadna nie dotyczyła Audi po lifcie z nowym dotykowym ekranem MIB3. Mam zablokowaną tą opcję i pokazuje błąd dostępu podczas diagnozy VCDS. Moja wersja oprogramowania MIB3 to 3853

5F-Information Electr. -- Status: Malfunction 0010

Opublikowano

Kup sobie oryginalny VCDS to i połączysz się z5F. To nie kwestia odblokowania tylko klona.

Opublikowano
W dniu 13.04.2026 o 20:14, laren0 napisał(a):

Ostatnio odwiedził mnie kolega z Audi S4 z roku 2021 miał założenie mechaniczne komponenty typy - elektryczny hak, elektryczną klapę wraz z modułem "kop", kamerę cofania. Miałem mu pomóc w podpięciu kabli do instalacji - mechanik się tego nie podjął, oraz zakodowania wszystkiego. Ale co się okazało najważniejsze to auto ma radio MIB3 dokładniej MHI3_ER_AU_P3853 z mapami P1170. Główna sprawa to aktywacja CarPlaya i Android auto oraz pozostałych możliwych opcji. Sprawami do wyjaśnienia są:

1. Porty USB: posiada 1 port USB A pod panelem klimatyzacji oraz 1 port USB C w podłokietniku. Czy do obsługi CP i AA potrzebny jest zespół z 2 portami USB C w podłokietniku czy wystarczy ten 1 port.

2. Czy na tym sofcie chodzą bezprzewodowe CP i AA - czy trzeba podnieść soft.

3. Czy do odblokowania można użyć FoD i potem wgrać soft do getawaya zgodnie z instrukcją - czy jest inna lepsza metoda

4. Gateway według VCDS to 8w0907468F SW 0613 - posiadam plik FL_4k1907468_0613___S.frf - czy będzie odpowiedni. Czy przy wgrywaniu mogą wysypać się parametry.

5. Moduł telematics 4KE035282G 041 0371 - wymaga aktualizacji? jeśli tak to jakim plikiem do jakiej wersji.

Zaryzykowane i aktywacja car_play i AA przebiegła pomyślenie wiec FoD działa.

Opublikowano
W dniu 24.04.2026 o 08:13, Muskel1 napisał(a):

Kup sobie oryginalny VCDS to i połączysz się z5F. To nie kwestia odblokowania tylko klona.

Myślę że nie masz racji, dostęp do 5F jest zablokowany to nie jest kwestia klona. Poczytaj w internecie.

Opublikowano

Chłopie zielonego pojęcia nie masz...

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Chłopie zielonego pojęcia nie masz...

Gdybym wiedział to bym nie pytał, podjadę do warsztatu i sprawdzę.