Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie 3 VIN i język EN wystarczy wiesz może czy starszy zestaw odnowiony bez limitu VIN obsłuży rocznik 2021 ?

VCDS HEX+CAN-USB USB-Kabel 1,5 m, Standard - PCI Shop - Professional Car Innov, 261,18 €
No image preview

VCDS HEX+CAN-USB USB-Kabel 1,5 m, Standard - PCI Shop - P...

PCI Shop The quality of this refurbished diagnostic system has been checked and approved Refurbishing items helps reduce electronic waste and is therefore friendlier to t
Opublikowano
2 minuty temu, mttechcom napisał(a):

wiesz może czy starszy zestaw odnowiony bez limitu VIN obsłuży rocznik 2021 ?

HEX-Can nie nadaje się do platformy MLBevo. Musisz mieć HEX-V2 albo HEX-NET.

Opublikowano

Dziękuję @Muskel1 za pomoc, odezwę się z oryginalnym VCDS

Opublikowano

👍Na Twoim miejscu przemyślałbym zakup wersji bez limitu VINu. 3 VINy szybko wykorzystasz. Poza tym ciężko będzie sprzedać jeżeli wykorzystasz już dwa albo trzy. Wersję bez ograniczeń zawsze sprzedasz i to za dobrą cenę, bo oryginalne VCDS zawsze trzymają swoją cenę, tymbardziej te bez oganiczenia na VIN.

Ja swojego HEX-V2 sprzedałem za 450€. Sprzedałem tylko dlatego bo kupiłem HEX-NET.

Opublikowano

Audi Q5 z produkcją na 2021

Miałem MHI3_ER_AU_P3620 ASO zrobiło aktualizacje do P4014

Czy jestem w stanie sam zrobić aktualizacje po pendrive do nowszej wersji i jeżeli tak jaka jest najnowsza dostępna? Mibhelper pokazuje inna jak mibsolution

Opublikowano
13 godzin temu, Sqb napisał(a):

Audi Q5 z produkcją na 2021

Miałem MHI3_ER_AU_P3620 ASO zrobiło aktualizacje do P4014

Czy jestem w stanie sam zrobić aktualizacje po pendrive do nowszej wersji i jeżeli tak jaka jest najnowsza dostępna? Mibhelper pokazuje inna jak mibsolution

Aso Ci nie mogło zrobić aktualizacji do 4014 bo ta wersaj nie jest dla twojego auta wogóle

Opublikowano
11 minut temu, Deniro napisał(a):

Aso Ci nie mogło zrobić aktualizacji do 4014 bo ta wersaj nie jest dla twojego auta wogóle

He fakt właśnie w aucie sprawdziłem i jest 4398 coś musiałem poklecic.

P1230 muszę jedynie zaktualizować. Dziwne że tego nie zrobili

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po tych ponad ośmiu miesiącach z 4398 zauważyłem, że występuje w niej niewielki bug - raz na jakiś czas resetują się ogólne ustawienia muzyki (basy, soprany, regulacja głośności wraz z prędkością). Czy po wersji 4851 wyszło coś nowszego?

Opublikowano
W dniu 11.05.2026 o 07:43, antioedipus napisał(a):

Po tych ponad ośmiu miesiącach z 4398 zauważyłem, że występuje w niej niewielki bug - raz na jakiś czas resetują się ogólne ustawienia muzyki (basy, soprany, regulacja głośności wraz z prędkością). Czy po wersji 4851 wyszło coś nowszego?

Nie wiem czy to to samo, ale mi resetowało się ustawienie tego "DAB Announcements" i to przy każdym uruchomieniu - przełączało mi stacje na jakieś programy z wiadomościami o pełnych godzinach. Strzeliłem, że to problem z synchronizacją ustawień z profilem MyAudi (nie wiem czy w ogóle to synchronizuje), wylogowałem się z niego, wróciłem do maximum privacy settings i już nie przełącza. Do sprawdzenia.

Opublikowano

Witam, nie chce zakładać nowego tematu bo jest ich dużo, dlatego wrzucam tu na szybko pytanie do bardziej doświadczonych i mających większą wiedzę użytkowników. Chciałbym zaktualizować MMI, (a4 b9 2017 r.) Aktualnie mam wersję MHI2Q_ER_AUG22_P4170, czy mogę od razu zaktualizować do wersji 5092 ( bo dedykowana najnowsze 5152 chyba nie jest dostępna z tego co kojarzę ) czy po drodze mam jeszcze jakieś inne wersje starsze do wygrania? Czy tylko z karty SD da się to zrobić czy z pendrive też? Z góry dzięki za pomoc. Będę chciał jeszcze zaktualizować mapy ,tylko najpierw muszę odblokować dostęp do aktualizacji i spatchować

więc myślę że też będę się odzywał o jakieś porady. Pozdrawiam wszystkich 🙂

Edytowane przez sagittarius84

Opublikowano
7 minut temu, sagittarius84 napisał(a):

, czy mogę od razu zaktualizować do wersji 5092

Tak.

5092 ( bo dedykowana najnowsze 5152 chyba nie jest dostępna z tego co kojarzę

Dokładnie.

czy z pendrive też

Teź.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dziękuję bardzo za szybką i precyzyjną odpowiedź 😄

Opublikowano

Udało się zaktualizować system, jeszcze raz dziękuję Muskel1.

Jutro chce spatchować aby wygrać kody do aktualizacji map. Stąd moje pytanie czy te pliki/foldery na zdjęciach są właściwe? Rozumiem że folder patch p5092 muszę przenieść do folderu patch znajdującym sie w MIB More Incredible Bash i wtedy całość wrzucić na kartę / pendrive ? No właśnie czy też są się to zrobić pendrive'a czy tu już tylko kartą? I czy w trakcie patchowania auto musi być na zapłonie czy może być uruchomiony silnik ? Sorry za tyle pytań ale chciałbym to zrobić tak jak trzeba a nie odwalić fuszerkę.

IMG_20260513_220509265_HDR.jpg

IMG_20260513_220458894_HDR.jpg

Opublikowano
  1. Nie rób tego za pomocą Apple, tylko Windows!

2. Do pliku patches narzędzia M.I.B. musisz wrzucić patche z odpowiednim patchem dla zainstalowanego w jednostce Firmware.

3. Obojętnie czy karta SD czy USB

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Wszedłem na stronę mib solution i stamtąd ściągnąłem te pliki z patchami ale teraz już w sumie sam nie wiem czy dobre. Ściągnąłem takie coś. Dlaczego na apple nie robić ?

17787050304765395296971872507425.jpg

Opublikowano
6 minut temu, sagittarius84 napisał(a):

Dlaczego na apple nie robić ?

Bo się do tego nie nadaje.

Opublikowano

Muskel1 pomożesz jeszcze z tym patchem, który mam wgrać pod mojego softa do Basha do folderu Patch ? Z taką nazwą MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329_PATCH ? Mam takiego w paczce pobranych patchy jak na zdjęciu we wcześniejszym poście

Opublikowano
5 godzin temu, sagittarius84 napisał(a):

Z taką nazwą MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329_PATCH

Jeżeli zaktualizowałeś do wersji P5092_MU1329, to tak ten.

Opublikowano

Chciałbym uruchomić bezprzewodowe android auto znalazłem taką opcję w 5F jednak włączenie nie pomogło, czy może ktoś pomóc jakie jeszcze zmiany wprowadzić aby ruszyło, soft 385320260514_170642.jpg

Opublikowano

To nie tylko jedna adaptacja, która należy zmienić. W sterowniku telematyki należy także pozmieniać.