Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8.5 CPMB] Daily A4 • 2.0 TFSI • ZF8HP • 269 KM • S Line • Quattro • 19” • update na 1. stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wg wlepki tak, ale było wymieniane przez poprzedniego właściciela i nie mam do końca pewności co włożył. Planuję eibach pro kit amory+sprezyny, żeby nie było niespodzianek na samych sprężynach 

Opublikowano

nie będzie niespodzianek . ja zakładałem same sprężyny na 1BA i siedzi elegancko nic się nie dzieje 

Opublikowano
  • Autor

Ale ten dystans z przodu to nie wiem czy 10 mm nie siadłoby lepiej 🤔 Bo tył równo z błotnikiem, a przód jakby lekko wystaje

Opublikowano

Też na 1BA wkładałem Pro Kit i wszystko git(oprócz jednego niuansu,ale to nic wspólnego nie ma z tym)

Ładnie siadło i lepiej sie prowadzi w winklach. Napewno niżej bym już nie chciał,nie te lata 😆

Jedyne co to odboje jeszcze zmienione z tyłu na nizsze.

Ogolnie gdzieś czytałem ze zamienniki amorkow do 1BA sie kupi bez problemu ale pod 1be/bv ciezko 

Opublikowano
  • Autor

No to przekonaliście do sprawdzenia samych sprężyn 🙃

Opublikowano

daj 1BV i bedzie gicio

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.12.2025 o 20:26, Dev napisał(a):

daj 1BV i bedzie gicio

Kiedyś szukałem i to chyba nie takie hopsiup

Opublikowano
W dniu 13.12.2025 o 12:04, dliwski napisał(a):

Ale ten dystans z przodu to nie wiem czy 10 mm nie siadłoby lepiej 🤔 Bo tył równo z błotnikiem, a przód jakby lekko wystaje

Jak go obniżysz koło się położy i będzie git 👍

Opublikowano
4 godziny temu, dliwski napisał(a):

Kiedyś szukałem i to chyba nie takie hopsiup

A jaki problem  ?

Ja u siebie zrobiłem praktycznie od razu jak przyjechał z USA

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Dev napisał(a):

A jaki problem  ?

Ja u siebie zrobiłem praktycznie od razu jak przyjechał z USA

Gdzie polecasz kupić? 

Opublikowano

Gdzie chcesz

Musisz tylko znać właściwe nr

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor

Dziś miały wpaść lusterka składane i wpadły, ale okazały się lusterkami z UK... 

Zatem psu w d*pę cała robota, ale chociaż fotochromy z EU założyłem i lepiej widzę w lewym lusterku 🙃

Opublikowano
21 godzin temu, dliwski napisał(a):

Dziś miały wpaść lusterka składane i wpadły, ale okazały się lusterkami z UK... 

Zatem psu w d*pę cała robota, ale chociaż fotochromy z EU założyłem i lepiej widzę w lewym lusterku 🙃

Idzie się 🤬. Moje czekają na montaż , mam nadzieje ze EU :) . Jak to rozpoznać w rekach ? 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, NervaR napisał(a):

Idzie się 🤬. Moje czekają na montaż , mam nadzieje ze EU :) . Jak to rozpoznać w rekach ? 

Na pierwszy rzut oka to samo. Jak przyłożysz jedno do drugiego pod odpowiednim kątem to widać, że ramię lusterka wychodzące z trójkąta jest delikatnie inaczej ułożone, przez co całe lusterko jest delikatnie odchylone. Ale ja to zauważyłem dopiero po montażu - najpierw prawe lusterko (już zza kierownicy) wydawało mi się lekko wychylone (jakby delikatnie odgięte do przodu), a potem się upewniłem próbując ustawić szkło. Ale tak na szybko mając w ręku lusterko z UK i normalne na aucie ciężko to rozróżnić. Przynajmniej dla mnie to trudne - do teraz, mimo spędzenia z nimi kilku godzin w garażu… 

Opublikowano

Po numerach napewno można poznać. 

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Po numerach napewno można poznać. 

Pewnie tak. Jak będę miał je w ręku to sprawdzę. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wkłady EU/GB są takie same, różni się tylko podstawa lusterka, jest pod innym kątem. Również wpakowałem się w ten problem kilka lat temu w swojej, lustra do dziś mi leżą. Najgorsze jest to że od zakupu, zanim złożyłem set taki jak chciałem, minął ponad rok, w efekcie mogłem zapomnieć o zwrocie. :D 

PS co do zawieszenia, również przerabiałem temat u siebie, rozważałem prokita, finalnie wrzuciłem 1BE sprężyny, do tego stabilizatory bardzo grube bodajrze od s albo rs4 i amortyzatory do kompletu pod ten zawias, do tego opony 255 szerokie na 19' felgach i po czasie mogę śmiało taką "modyfikacje" polecić, auto nie zrobiło się kaleką którą muszę przed każdym progiem się zatrzymać, dosyć ładnie przestrzeń między oponą a błotnikiem się wypełniła, a właściwości jezdne? bez porównania. Auto zdecydowanie pewniej się prowadzi, jest bardziej "zwarte", przy czym nie straciło dużo na komforcie, jest twardsze, ale nie betonowe, co przekłada się również na dłuższe życie silentblocków itp. do tego dzięki stabilizatorom dużo fajniej wchodzi w zakręty, nie przechyla się, nie kołysze, jedzie bardzo sztywno.

Edytowane przez KonradA4troop

Opublikowano
16 godzin temu, KonradA4troop napisał(a):

PS co do zawieszenia, również przerabiałem temat u siebie, rozważałem prokita, finalnie wrzuciłem 1BE sprężyny, do tego stabilizatory bardzo grube bodajrze od s albo rs4 i amortyzatory do kompletu pod ten zawias, do tego opony 255 szerokie na 19' felgach i po czasie mogę śmiało taką "modyfikacje" polecić, auto nie zrobiło się kaleką którą muszę przed każdym progiem się zatrzymać, dosyć ładnie przestrzeń między oponą a błotnikiem się wypełniła, a właściwości jezdne? bez porównania. Auto zdecydowanie pewniej się prowadzi, jest bardziej "zwarte", przy czym nie straciło dużo na komforcie, jest twardsze, ale nie betonowe, co przekłada się również na dłuższe życie silentblocków itp. do tego dzięki stabilizatorom dużo fajniej wchodzi w zakręty, nie przechyla się, nie kołysze, jedzie bardzo sztywno.

Masz jakieś numery tych stabilizatorów ? Też nad takim zabiegiem myslalem,bo stabilizatory z 1BA cieniutkie są. 
Ale i tak muszę powiedzieć,że zdziwiłem się jak fajnie się teraz auto prowadzi po założeniu prokitów,niebo a ziemia.

Opublikowano
Godzinę temu, Marfiol napisał(a):

Masz jakieś numery tych stabilizatorów ? Też nad takim zabiegiem myslalem,bo stabilizatory z 1BA cieniutkie są. 
Ale i tak muszę powiedzieć,że zdziwiłem się jak fajnie się teraz auto prowadzi po założeniu prokitów,niebo a ziemia.

Oj już nie pamiętam, nie wiem czy na forum nawet tutaj ktoś nie podawał, ja to robiłem około 4 lata temu i nie spisałem. :(

Opublikowano
Godzinę temu, Marfiol napisał(a):

Masz jakieś numery tych stabilizatorów ?