Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8.5 CPMB] Daily A4 • 2.0 TFSI • ZF8HP • 269 KM • S Line • Quattro • 19” • update na 1. stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Hugo napisał(a):

Faktycznie.. Nawet mój temat 🫣😆 Dzieki !

Opublikowano

Doszukałem się, fabrycznie miałem 

8K0 411 309K     25.6mm
8K0 511 305K     19.6mm

a założyłem
8K0 411 309L     26.5mm
8K0 511 305AB    21.7mm

Opublikowano
W dniu 5.01.2026 o 22:37, KonradA4troop napisał(a):

Wkłady EU/GB są takie same, różni się tylko podstawa lusterka, jest pod innym kątem. Również wpakowałem się w ten problem kilka lat temu w swojej, lustra do dziś mi leżą. Najgorsze jest to że od zakupu, zanim złożyłem set taki jak chciałem, minął ponad rok, w efekcie mogłem zapomnieć o zwrocie. :D 

PS co do zawieszenia, również przerabiałem temat u siebie, rozważałem prokita, finalnie wrzuciłem 1BE sprężyny, do tego stabilizatory bardzo grube bodajrze od s albo rs4 i amortyzatory do kompletu pod ten zawias, do tego opony 255 szerokie na 19' felgach i po czasie mogę śmiało taką "modyfikacje" polecić, auto nie zrobiło się kaleką którą muszę przed każdym progiem się zatrzymać, dosyć ładnie przestrzeń między oponą a błotnikiem się wypełniła, a właściwości jezdne? bez porównania. Auto zdecydowanie pewniej się prowadzi, jest bardziej "zwarte", przy czym nie straciło dużo na komforcie, jest twardsze, ale nie betonowe, co przekłada się również na dłuższe życie silentblocków itp. do tego dzięki stabilizatorom dużo fajniej wchodzi w zakręty, nie przechyla się, nie kołysze, jedzie bardzo sztywno.

Jak wzrosło spalanie z 17" opona pewnie 225 po przejściu na 19" i 255 ?

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek_f napisał(a):

Jak wzrosło spalanie z 17" opona pewnie 225 po przejściu na 19" i 255 ?

Szczerze nawet nie wiem, nie zwracam bardzo uwagi na to, zawsze mniej więcej robiłem 600-750km na baku i tak dalej robie w cyklu mieszanym, jakieś rekordy na trasie to prawie po 1000km podchodziłem na baku jak kiedyś testowałem, lecz nigdy tej granicy nie przekroczyłem.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.01.2026 o 12:02, KonradA4troop napisał(a):

Szczerze nawet nie wiem, nie zwracam bardzo uwagi na to, zawsze mniej więcej robiłem 600-750km na baku i tak dalej robie w cyklu mieszanym, jakieś rekordy na trasie to prawie po 1000km podchodziłem na baku jak kiedyś testowałem, lecz nigdy tej granicy nie przekroczyłem.

U mnie od full do 1/2 spada po 200-250 km. Może później wskazówka wolniej opada 😅

Opublikowano

W każdym.jest inaczej, w moim 2.0 tfsi wskazówka spada równomiernie z przebiegiem, z kolei w eSie przy pełnym.baku przez 100-120km nic sie nie dzieje a potem leci jak głupia  :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję, że będziecie potrafili mi pomóc. Przestało mi działać zamykanie na dotyk, ale otwieranie działa i rozruch keyless też. Bateria w pilocie wymieniana kilka miesięcy temu, ale przy takim problemie chyba nie ma znaczenia. VCDS nie znajduje żadnych błędów. 

od czego zacząć? 😅

Opublikowano
17 minut temu, dliwski napisał(a):

Przestało mi działać zamykanie na dotyk

Na wszystkich drzwiach?

Opublikowano
  • Autor

Tak - na wszystkich nie działa zamykanie, ale otwieranie działa wszędzie 

Opublikowano

Trzeba sprawdzić w blokach pomiarowych czy czujniki rejestrują dotyk.

Opublikowano

U mnie tak zimą było też , jak klamki oblodzone były czy mokre ze śniegu to nie działał keyless prawidłowo 

Opublikowano

Sól, bród, lód, wszystko to może powodować takie działanie.

Opublikowano
  • Autor

Przez 3 dni nie działało, a dziś rano zareagował. Chyba macie rację, że to może być wina pogody. Co prawda wcześniej umyłem i wytarlem klamki i to nie pomogło, ale może to też kwestia temperatury. Na razie nie będę drążył i zobaczę czy się unormuje jak mrozy przejdą. Dzięki.

Edytowane przez dliwski

Opublikowano
  • Autor

Fałszywy alarm. Wszystko działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Keyless dalej działa, czyli nie lubi zimy po prostu.

Edytowane przez dliwski

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wpadł z tyłu dystans 15 mm, tak to wygląda na feldze 8,5 z ET40

IMG_2012.jpeg

Edytowane przez dliwski

Opublikowano
  • Autor

Dolot wyczyszczony 😉

c7b05495-3042-4423-919d-6dc75317ee1b.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A dzisiaj odwiedziłem SOFT-MOD Performance, żeby sprawdzić jak się ma motor i przy okazji zrobić soft skrzyni. W logach wszystko ok, a na hamowni wyszło 269KM/433Nm. Zmianę softu skrzyni polecam każdemu - to złoty środek między D a S, którego mi brakowało.

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

Ile było w serii ???

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Dev napisał(a):

Ile było w serii ???

Nie wiem - jak kupiłem to niby było zrobione na 260, a teraz wyszło 269 przy robieniu softu skrzyni

Edytowane przez dliwski