SoMeS Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 no tak będzie chyba najlepiej.. bo widziałem gdzzieś ostatnio przypadkiem jak wyglądał środkowy dekor na kokpicie srebrny przy czarnych przyciiskach... conajmniej nieestetycznie tak więc jeszcze raz pytam czym to malować? :gwizdanie:
Kolkov Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 środkowy derkorrrr jest nietykalny (chyba, że czarny lub ori drewno :gwizdanie: ) tez widziałem jak któs próbował go malować na srebrno czy na niebiesko i zawsze wychodziło o farbę pytaj w jakimś dobrym lakierniczym, ew. niech podpowiedzą gdzie tego szukać... z tym rezaniem po cichu tez do końca tak fajnie nie jest bo można coś spier... dlatego lepiej zasięgnąć opinii, niż później usuwać skutki własnej niewiedzy co do spinek to ja przy drewnie mam takie za***iste wciskane, wielokrotnego użytku, ale przy alu były te okrągłe i Raggaman pochlastał sobie łapy
soolek Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 W Castoramie można znaleźć "specjalne" podkłady i lakiery bezbarwne do o plastików samochodowych (do grilla kupiłem) - nie pamiętam jak się nazywają, ale firmy Motip, wiec całkiem dobrze. Jakiś czarny połysk też pewnie znajdziesz - zawsze możesz wziąć ze dwie różne puszki (ok. 30 zeta sztuka) i spróbować na innym plastiku jak to będzie wyglądało. I rób fotki jak się za to zabierzesz, to i jak skorzystam, bo też czarny fortepian za mną chodzi zamiast drewienka.
marcin9680 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Witam , jezeli moge sie doloczyc do tematu to Ja robilem to samo ale w mojej B6 , zdjolem czarne nudne listwy i do lakiernika , matowanie , podklad , 2 warstwy bazy ( srebny pod kolor nadwozia) i 3 warstwy lakieru bezbarwnego i wyglada calkiem calkiem super. Niestety za ori liswy alu itp. slono trzeba placic tak wiec to jedyna szansa na zmiane koloru , jezdze juz okolo 8 miesiecy i nic zlego sie nie dzieje ( wspomne tylko ze autko sprzatam co weekend i trwa to 4-5 godzin , odkurzanie calego wnetrza , wycieranie wszystkich elementow i ponowne odkurzanie) i zadnych pekniec , zluszczen , zarysowan itp. Malowalem tylko listwy poza przednia i tylna popielniczka oraz poza obwodka drazka zmiany biegow bo co za duzo to nie zdrowo a same listwy bardzo ozywily nudne czarne wnetrze. Zycze udanego rezania
cac Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 czy mozecie koledzy opisac jak sie zabrac do sciagniecia listwy ozdobnej (aluminium) z kokpitu ? - kupilem wlasnie komplet "carbonowek" a te aluminiowe sprzedaje znajomemu i musza byc w calosci
SoMeS Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 wyciągasz radio i masz dostęp do 2óch śrubek... nic trudnego
cac Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 ale zeby wyciagnac radio musze "rozbebeszyc" pol auta ... tak ??
SoMeS Opublikowano 3 Września 2009 Autor Opublikowano 3 Września 2009 wyciągnij radio i kieszeń i zobaczysz po lewej śrubkę trzymającą ten dekor i po prawej to samo
moskal Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Niestety za ori liswy alu itp. slono trzeba placic tak wiec to jedyna szansa na zmiane koloru Panowie , szczotkowane alu mozna łatwo zrobic z dekorów a'la Carbon :naughty: :naughty: wystarczy zdjąć okleine "niby carbon" i ukazuje sie naszym oczom piekna aluminiowa listwa , którą papierem o odpowiedniej gradacji można "zeszczotkowac" bede tak robił w parówie na próbe zdjąłem sobie z mojego rozbitka jedną listwe i zjechałem papierem - wychodzi miodzio (Kolkov + za pomysł )
SoMeS Opublikowano 3 Września 2009 Autor Opublikowano 3 Września 2009 ja mam swoje pomalowane w czarny połysk - to u mnie w wątku ale zastanawiam się czy już tego nie spolerować na sreberko
jihaad Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Można krótko i zwięźle dla laika jak pomalować dekory drewnopodobne B5? Zmatowić, podkład i kolor? Jak gradacja papieru? Podkład specjalny do plastiku? Chyba nie, bo to jednak zdaje się jest jakieś drewno lakierowane. Jaka farba? Malowane będzie sprayem, kolor biały albo aluminium, bez połysku.
s4mtm Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 a ja mam hydrografiką i jest GIT
siara Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Zaprezentuj panie bo Twoje dekory robią robotę
Onkel Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Miałeś się odezwać żeby u mnie pomyśleć o hydro i pipka....
Reggi Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Można krótko i zwięźle dla laika jak pomalować dekory drewnopodobne B5?Zmatowić, podkład i kolor? Jak gradacja papieru? Podkład specjalny do plastiku? Chyba nie, bo to jednak zdaje się jest jakieś drewno lakierowane. Jaka farba? Malowane będzie sprayem, kolor biały albo aluminium, bez połysku. Papier 320 lub 600 jak wolisz Podkład Novol ten taki uniwersalny Spray akrylowy ja zawsze malowałem Śnieżką
przemciotorun Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 a chce moze ktos komplet dekoroe do przedlifta?
marcin248 Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam pany a jak to jest z grubością warstwy lakieru lub nawet okleiny np na konsoli środkowej na górze pasek awaryjne przeciw mgłowe itp czy po warstwie włączniki się nie zablokują lub nie będą ocierać i ścierać warstwy farby lub okleiny to samo tyczy się boczków drzwi tzn klamki tam gdzie jest otwieranie zamykanie szyb reg lusterek , mam granatowe wnętrze, jasną skórę i jasne drewno które razi w oczy chciałem pomalować lub okleić pod kolor foteli ecru piekny połysk
pezex Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 nic nie będzie obcierać. śmiało możesz obklejać czy malować. hehe kompozycje w środku masz niezłą
Rekomendowane odpowiedzi