Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane instalacje LPG/CNG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam w 1.8T quattro instalacje BRC sequent 24, zrobiłem dopiero jakies 3 tys km ale auto sprawuje się bez zarzutu, praktycznie nie wyczuwalna różnica benzyna-gaz. Spalanie na poziomie 11 litrów w cyklu mieszanym.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam w swojej OOOO staga 200 . dałem 2200 jak na razie sprawuje się świetnie nie czuć różnicy między bęzyną a gazem[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2008, 14:32 _________________________________________________dodam że spalanie wynośi od 10-11,2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,kto moi poradzi,musze wlozyc gas.Robie 5000km miesiecznie,prosze o dobre rady.autko to audi a4 2002.2.0 benz.4 cylindry.silnik ALT.multitronic.

Prosze o typy jaka instalacja.

jacek

Może późno ,ale kilka dni jeżdżę na LPG STAG4 + Zavoli ,będę pisał jak się sprawuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w swojej 1.8 125 PS mam sekwencję BRC. Na razie trochę ponad 1500 km na niej zrobiłem, ale sprawuje się dobrze. Nie mam zastrzeżeń do instalacji :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

KME Diego G3 funkcjonuje doskonale z 1.8T BFB po czipie na 197KM

Opublikowano

Hej. Ja mam 1,8T w automacie. Gaz to BRC Sequent24 spalanie to od 11,5 w górę zależnie jak cisnę ;-)

Opublikowano

gazik landirenzo system omegas poza głośnymi wtryskami jest git

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja również posiadam instalację ELPIGAZ sekwencja.silnik 1.8 125 KM założyłem ją 4 miesiące temu i jestem bardzo zadowolony.nie ma różnicy w osiągach,a w portwelu na pewno.spalanie to około 10 na trasie,13-15 miasto i muszę zaznaczyć,że mam 18 calowe koła,a to ma wielki wpływ. polecam i pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

posiadam u siebie STAG 4, do tego KME SILVER i czarne wtryski Valtec.

Instalacja była robiona miesiąc temu, do tej pory mam zrobione na niej prawie 3000km.

W Polsce minimalne spalanie to 9 litrów,ale to przy jeździe nocy i w pojedynkę.

Normalne spalanie to około 11 litrów. W mieście 13 trzeba liczyć.

Nie czuję różnicy w mocy (no może delikatnie na wysokich obrotach ok 5000)

Koszt to 2100 zł - miesiąc temu, więc może jeszcze coś staniało:-)

pozdrawiam i polecam

Opublikowano

Stag 300 na 3 omówkach . Zakładałem w Przemyślu firma się nazywa Expert2 . Koszt 2400 . Przejechałem jak na razie 2000 kilometrów i wszystko jest tak jak powinno być . Spalanie przy normalnej jeździe 10 litrów .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam stag 200 a przejechałem 34 tkm poza jedną sprawa z mojej winy.

montaz 2006.06 i płaciłem 1800 zł teraz 1950 zł

Spalanie trasa 9.5 - 10 a miasto około 12 do 13.

na letnich 17kach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

stag 300-6 wtrysk valtek koszt 3200 + alarm spalanie 14,1 L nadal testuje przejechane 300 km

Opublikowano

W czerwcu 2008 założyłem do Audi A4 1999r. instalację sekwencyjną Elpigaz II gen. Bardzo dobrze działa z silniczkiem 1,6 benzyna. Jak dotąd zrobiłem na niej ok. 20 tyś i nie mam żadnych problemów. Najbardziej cieszy jak mówie na stacji "do pełna proszę" a gość w kasie "80 zł prosze".

Polecam. :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam założoną instalacje gazową prinsa ,była bardzo droga bo 4200 pln,ale warto ,przejechałem na niej 30 tys. km. i dwa razy zmieniałem tylko filtr gazu.

instalacje zakładali mi w albagaz w lublinie.

mogę ich polecić , zresztą mi też ich polecono.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja szukałem po internecie rozwiązań dość długo. Jeździłem po różnych spec-gazownikach i pytałem różnych ludzi.

Postanowiłem do swojego auta A4 2.8 V6 - silnik AAH 174PS rok 1995 założyć :

Komputer - ESGI2

Wtryski : VALTEK 3ohm (czerwone)

Reduktor : ZAVOLI ZETA S

reszta już ma mało do znaczenia.

Co się okazało :

Szczerze teraz powiem że nie ma różnicy pomiędzy gazem, a benzyną Pb98 (przyspieszenie) . Różnicę czuję pomiędzy Pb95, a Pb98.

Spalanie na trasie jest tylko o 1L więcej gazu niż benzyny. Na mieście na krótkich odcinkach około 2L.

Jak na razie pędzę i oszczędzam pieniądze. Bardzo polecam ten zestaw. Dałem 2800 PLN około pół roku temu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja założyłem Staga 300 i na razie jestem w fazie testów bo przejechalem 800km. Jak na razie musze powiedzieć że jest ok, jeździ sie za połowe ceny a różnicy w kulturze pracy i mocy nie ma :>

Opublikowano

witam ja mam 2,6 150KM

i mam BRC seq 56 chodzi super bez żadnych problemów

moc taka jak na benzynie ,spalanie do 13l przy ostrej jeździe :naughty:

U mnie dokładnie tak samo

BRC Sequent 56 montowany w sieci Czakram.

Spalanie do 13l - zależny od nogi.

przejechane już 45 tyś. na gazie

Tankowanie tylko (Orzel i Statka).

po 30 tyś wymieniono mi jeden wtrysk w ramach gwarancji.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam u mnie STAG 300 i przejechane już 45 tkm.Najmniej spalił ok.9 litrów ale nigdy nie przekroczył 14 litrów.Koszt instalacji to 3000 zł(07.2008) nie wiem jak teraz.Filtry wymieniam co 20.000 km i nie ma żadnych problemów.Instalowałem w Nowej Soli. :good:

Opublikowano

Witam, witam, ja również posiadam staga 300, mam na nim nalatane niecale 30tys, toze jestem zadowolony,spalanko 0d 9l w jeździe emeryckiej do 13 w mieście.Polecam, następna czwóreczka także będzie w gazie.

Opublikowano

mam staga 300 i moge go polecic bo jezdze juz 20 tys i wszystko super. zadnej różnicy w mocy i kulturze pracy. gwarancja dwa lata i cena 2350zl:P