adrianekxxxx Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Witam mam taki problem ze od jakiegoś czasu skacze mi prądy ładowania w auci mianowicie w środku skacze miedzy 11.9 a 13.2 tak zaczęło sie robic od tygodnia +/- ale przed tym zawsze było minimum 13.9 a 14.2 dodam tyle alternator zregenerowany na ori częściach bosch nowe szczotki konuntator i regulator jakies 20tys km temu a pod maską ładowanie w okolicach 14.4/14.6 nie wiem gdzie szukać bo pod maską jest git masa i plus ma ktos jakiś pomysł?
Muskel1 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Tak to jest z tymi regenerowanymi częściami. Kup sobie nowy porządny alternator, a nie baw się w regeneracje.
Langista Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Na klemach masz cały czas 14V? Nawet jak włączysz radio, wszystkie światła itp?
adrianekxxxx Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Langista napisał(a): Na klemach masz cały czas 14V? Nawet jak włączysz radio, wszystkie światła itp? Tak
adrianekxxxx Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Tak to jest z tymi regenerowanymi częściami. Kup sobie nowy porządny alternator, a nie baw się w regeneracje. Tu akurat sie nie zgodzę bo te nowe chinole to sa do wywalenia tak jak te rozruszniki as
Muskel1 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Porządny napisałem, a nie taniego chinola za 1/5 ceny.
Tomnik Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu W jakim punkcie instalacji stwierdzasz znacznie niższe napięcie ? Sprawdzenie, gdzie leży problem, to typowe "od nitki do kłębka" - przesuwasz się z miernikiem, a właściwie jednym z jego przewodów, od alternatora przez każdy punkt podłączenia przewodu instalacji auta, aż do miejsca, w którym stwierdzasz obniżenie napięcia. Drugi przewód miernika musi być zawsze w tym samym stałym punkcie (np. klema) Pamiętaj, że spadek napięcia nie musi występować na przewodach/w punktach "plusowych" ale na "minusowych". Co sprawia, że koniecznym jest zbadanie, który potencjał wykazuje spadek względem stałego punktu instalacji. Jeśli badasz "plus" to zawsze względem tego samego punktu "-" masy. Jeśli "minus", to względem tego samego punktu "plusa". Te punkty stałe nie mogą wykazywać spadku napięcia - powiedzmy, że będą one usytuowane na akumulatorze lub innych pewnych napięciowo punktach instalacji. W poszukiwaniu, pomocnym będzie schemat instalacji elektrycznej auta. Jeśli informacja (napięcie na klemach aku), którą podałeś, jest pewna, to zakup nowego alternatora jest/wydaje się zbędny.
Rekomendowane odpowiedzi