Lu-Gi Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia 22 godziny temu, Dev napisał(a): Jakie plastiki ? Chodziło mi o podłokietniki z drzwi. Sline też potrafi być bogaty, a nawet i bogatszy
kamelus_ Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) W dniu 31.12.2024 o 19:58, Dev napisał(a): Było różne, cała skóra. Środki białe lub czerwone, alkantara też była, no i widzialem tez eSowe stołki z oddzielnymi zagłówkami. Bo recarro ze zintegrowanym zagłówkiem również w Sce był opcją dodatkową. Tylko RS miał te fotele w standardzie (poza USA chyba) Edytowane 5 Stycznia przez kamelus_
Dev Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Nie widziałem jeszcze S4 B8 czy B8.5 via USA z oddzielnymi zagłówkami a EU kilka. No i nie ma S4 B8 w awancie
kamelus_ Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 18 godzin temu, Dev napisał(a): Nie widziałem jeszcze S4 B8 czy B8.5 via USA z oddzielnymi zagłówkami a EU kilka. No i nie ma S4 B8 w awancie Jak nie ma S4 b8 w Avancie, co to za brednie? 🤣 Edytowane 6 Stycznia przez kamelus_
Petroholic Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia Takie tam przymiarki w wolnej chwili z nudów w oczekiwaniu na auto do naprawy... Pasuje prawie idealnie. Musiałem jedynie wywalić roletę siatki grodziowej bo nie mieści się pod spodem...
Petroholic Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Plan minimum na dziś wykonany. Nagłośnienie podpięte... wzmacniacz JBL GTO-751EZ monoblok 750W RMS przy 2 Ohm kondensator Hollywood 1F skrzynia JBL GT5-2402BR 550W RMS (przy 4 Ohm) spięta na 2 Ohm Wstępnie ustawiony, została finalna regulacja w trakcie użytkowania. Przy niskich ustawieniach przyjemny głęboki bas, przy podkręceniu chce urwać klapę Wszystko wpięte w oryginalną instalację. Pełna regulacja z poziomu MMI. Przestrzeń w bagażniku trochę zmalała, trzeba pomyśleć o boxie dachowym Przy takich drganiach akustycznych musowo wytłumić tylne błotniki i klapę bo brzęczy niemiłosiernie. Próba przekręcenia zestawu grubo poza zakres pracy wywołuje takie drgania na klapie, że reaguje mikrostycznik i się otwiera sama Edytowane 1 Lutego przez Petroholic update 1
Petroholic Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Mały update. Audi ma się dobrze. Wszystko bangla. Powoli zbieram się do deekologizacji i wirusa... Taka mała rocznica ostatnio... Przy okazji. Powoli rozglądam się za felunkiem na lato. Zimowo są rotory 8x18 et35 z dystansem 15mm. Siedzą ładnie i szukam inspiracji na lato. Założenia - 18 bo ma być komfortowo chociaz nie skreślam w pełni 19tek. Et max 35 i dystans lub 20 bez dystansu. Żadnej gleby zawiecha ori. Ktoś ma fajne fotki rolek w Allroad? Podobają mi się te nowe rotory z napisem Quattro z B9 ale cena trochę powala i dostępność nie za wielka...
Petroholic Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia Wczoraj audi po raz pierwszy sprawiło zawód... Chwilowo mam niezła glebę. Sprężyna zawieszenia powiedziała papa. I tu kolejny powód do zastanowienia - skoro na 18tce zawiecha dostaje w kość to zakładać 19tki na lato?
Wandej Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia W dniu 8.04.2025 o 08:13, Petroholic napisał(a): Wczoraj audi po raz pierwszy sprawiło zawód... Chwilowo mam niezła glebę. Sprężyna zawieszenia powiedziała papa. I tu kolejny powód do zastanowienia - skoro na 18tce zawiecha dostaje w kość to zakładać 19tki na lato? Stara widocznie była. Ja jeżdżę na 20 i jest ok. Mam swoje na sprzedaż jak coś
Petroholic Opublikowano Wtorek o 07:37 Autor Opublikowano Wtorek o 07:37 20 trochę za dużo... Celuje raczej w 19 cali i 245/40/19... Trochę mi w głowę wlazły takie kółka ale to trochę kombinacji. Przód 8.5 i tył 11 cali. Tył raczej nie wejdzie więc pozostaje mi kupno dwóch kompletów i założenie czterech przodów. Plus czeka mnie albo roztaczanie felgi albo dystans ze zmiana osadzenia z 66.5 na 57.1 bo to stare R8... Kurde ale fela fajniusia Przy okazji. Czy ktoś kiedyś próbował wkładać dwie szerokości do b8? Wiem, że opony trzeba dobrać jak najbliżej średnica zewnętrzna koła ale zrobić to co do milimetra graniczy z cudem... Jak to znosi Torsen i trakcja/ABS?
duzy616 Opublikowano Wtorek o 07:57 Opublikowano Wtorek o 07:57 Nie wydaje Ci się że felga 11 cali będzie za szeroka. Mam 9 cali, opona 245/40/19 i wydaje mi się że jest opona za wąska. W tym roku będę zakładał 255/40 mam nadzieje, że będzie lepiej wyglądać.
Petroholic Opublikowano Wtorek o 08:30 Autor Opublikowano Wtorek o 08:30 (edytowane) Wydaje mi się zdecydowanie, że 11 cali to za dużo ale zakładam się, że ktoś próbował Dlatego pytam... Najwyżej założę dwa komplety przodów 8.5J z opona 245/40/19 lub 255/40/19 zobaczę co wyjdzie bliżej wzorcowej 245/45/18 z kalkulatora... W oryginale R8 na dwóch szerokościach siedzi 235/35/19 z przodu i 295/30/19 z tyłu... Ale nie wiem jak takie dwa rozmiary zniesie Torsen... Edytowane Wtorek o 08:32 przez Petroholic
duzy616 Opublikowano Wtorek o 08:42 Opublikowano Wtorek o 08:42 Bliżej wzorca jest 245/40 ja tak jak wcześniej pisałem w tym roku zdecydowałem się na 255/40 ze względu na szerokie felgi. Dużej różnicy między 245 a 255 nie ma 8mm po obwodzie czyli 1.3% a do 2% to norma.
Petroholic Opublikowano Wtorek o 11:47 Autor Opublikowano Wtorek o 11:47 Ja celuje w 8,5J więc 245 powinno ładnie siąść. Zobaczę w necie fotki jak siedzi 245 i 255 na 8,5J to się podejmie decyzję...
marcin_o23 Opublikowano Wtorek o 13:53 Opublikowano Wtorek o 13:53 5 godzin temu, Petroholic napisał(a): Wydaje mi się zdecydowanie, że 11 cali to za dużo ale zakładam się, że ktoś próbował Dlatego pytam... Najwyżej założę dwa komplety przodów 8.5J z opona 245/40/19 lub 255/40/19 zobaczę co wyjdzie bliżej wzorcowej 245/45/18 z kalkulatora... W oryginale R8 na dwóch szerokościach siedzi 235/35/19 z przodu i 295/30/19 z tyłu... Ale nie wiem jak takie dwa rozmiary zniesie Torsen... w R8 jak miały napęd na tył to takie były szerokości
Petroholic Opublikowano Wtorek o 21:26 Autor Opublikowano Wtorek o 21:26 (edytowane) W dniu 12.04.2025 o 00:34, Wandej napisał(a): Ja jeżdżę na 20 i jest ok. Mam swoje na sprzedaż jak coś Ładne ale w moim to nie siadzie. Ty masz czarne poszerzenia to pasuje. Do satyny z czarnym lakierem słabo siedzą czarne felgi. MAFP albo srebrne biorę pod uwagę... Poza tym zachorowałem na te R8 i dopóki się nie wyleczę nie szukam innych:) Edytowane Wtorek o 21:27 przez Petroholic
Rekomendowane odpowiedzi