Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uwaga na sprzedawcę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem zainteresowany ofertą, po obejrzeniu i uzgodnieniu wszystkiego, gdy już zdecydowałem się na zakup, sprzedający podniósł cenę i jeszcze próbował wymusić na mnie podpisanie oświadczenia, że w pełni zapoznałem się ze stanem technicznym pojazdu…

VIN: WAUZZZF47GA082788

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-audi-a4-2-0-tdi-design-s-tronic-ID6Hkd4d.html

Opublikowano (edytowane)

Jak próbował wymusić, siłą, bronią, szantażem? W każdym wzorze umowy jest tekst że kupujący zapoznał się ze stanem pojazdu i nie wnosi zastrzeżeń.

Edytowane przez Lovely Man
Opublikowano
16 minut temu, Lovely Man napisał(a):

Jak próbował wymusić, siłą, bronią, szantażem? W każdym wzorze umowy jest tekst że kupujący zapoznał się ze stanem pojazdu i nie wnosi zastrzeżeń.

Na szczeście jeszcze nie żyjemy w takich czasach, natomiast naciskanie słowne że "będę musiał podpisać osobny dokument" jest już dla mnie werbalna próbą wymuszania. 

Sprzedawca wystawia f-vat, zatem jeśli dobrze wyczytałem, obowiazuje go 2 letni okres rękojmi na wady ukryte pojazdu, których wyraźnie się obawiał. Podpisanie takiego dokumentu pozbawiało by mnie praw z tytułu rękojmi w przypadku wykrycia wady. 

Opublikowano
2 godziny temu, cold_dj napisał(a):

Byłem zainteresowany ofertą, po obejrzeniu i uzgodnieniu wszystkiego, gdy już zdecydowałem się na zakup, sprzedający podniósł cenę i jeszcze próbował wymusić na mnie podpisanie oświadczenia, że w pełni zapoznałem się ze stanem technicznym pojazdu…

VIN: WAUZZZF47GA082788

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-audi-a4-2-0-tdi-design-s-tronic-ID6Hkd4d.html

Dzięki za info. Trzeba gnębić cwaniaków.