hubawi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy wzmacniacz z A8 - 4E0035225D będzie pasował do A4 B6 (obecny 8E5035225D)? Pewnie tak. Ja kupiłem 4E0 035 225 AC i śmiga aż miło. Edytowane 1 Maja 2015 przez hubawi
Marcin850527 Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Chłopaki a w a6 c5 kombi gdzie taki wzmacniacz antenowy będzie siedział??
sQnick Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Siemanko, wie ktos moze od czego jest cienki zielony kabelek wystajacy u mnie z miejsca umieszczenia wzmacniacza antenowego w b6 sedan. jest wyrwany i sterczy na szybe.
agart Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Panowie ma pytanko... czy literka P lub B na wzmacniaczu robi jakąś różnicę??? Witam. Mam jeszcze jedno pytanko. W avancie antena jest w bocznej lewej szybie, u mnie jeden drucik połączony z szybą , a drugi dynda luzem i nie idzie go za cholerę przylutować. Na razie przykleiłem taśmą do szyby i śmiga , ale to takie druciarstwo!! Ma ktoś na to jakąś radę? Pozdrawiam
airbob Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Trzeba użyć kleju elektroprzewodzącego, najlepiej takiego na bazie srebra.
agart Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Tylko w które miejsce go przykleić , bo nie ma jakiegoś miejsca styku ???
airbob Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Oryginalnie jest pole lutownicze. Jeśli jest oderwane od szyby to należy je odtworzyć przy użyciu tego kleju i od razu przykleić oderwany drucik. Należy przypilnować aby było połączenie ze ścieżką która odchodziła od tego pola.
agart Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 może i było pole lutownicze , ale jak próbowałem przylutować ten drucik to zostało tylko zamazane czarne pole, jak próbowałem to oczyścić zdrapać to ta czarna obwódka schodziła i jest zaraz szyba nie ma żadnej ścieżki .Teraz to mam przyklejone taśmą do tych kropek na szybie 1cm. wyżej niż było
airbob Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 No to chyba logiczne. Jak pole lutownicze bo było uszkodzone (oderwane) a pozostałości po nim zdrapałeś do szkła, to nie ma po nim śladu. W to miejsce należy nanieść ten klej (lakier) i od razu wkleić w to drucik ponieważ lakier nie lutuje się. Skoro nie rozumiesz o co chodzi ze ścieżką odchodzącą od już nieistniejącego pola lutowniczego to poszukaj zdjęcia szyby i porównaj jak było przed uszkodzeniem. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć.
agart Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Czyli rozumie że mam drucik przykleić do tej czarnej farby na szybie i będzie ok
POWER-KRIS Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Drucik masz przykleić do sciezki bo farba nie przewodzi.
POWER-KRIS Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Jedna jest jako antena radia a druga od pilota żeby naprzyklad można było z daleka otworzyć szyby. Co Ci nie działa? Jeden z lepszych preparatów na rynku. http://www.sklep.cyfronika.com.pl/mobile/pl/p/ELPOX15-Klej-elektroprzewodzacy---klej-przewodzacy-prad%2C-dwuskladnikowy-2g/15146
agart Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Jak docisne drucik do szyby , to łapie te słabsze stacje
xsebo1 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Witam. U mnie w sedanie przepaliła się ścieżka od anteny, farba elektroprzewodząca naprawiła. Dodatkowo pomalowałem też styki na szybie do wzmacniacza. jest ok. Co ciekawe na starym wzmacniaczu przy głośniejszych dźwiękach z radia/transmitera przycichało na ok 1/3 sekundy, nawet jak było cicho ustawione. Posiadam oryginalnego kaseciaka chorus, wzmacniacz był bez diversity, nowy mam z tą opcją i pozostaje wolne złącze w nim. Jakie radio podejdzie bez kombinacji alpejskich z przejściówkami?
agart Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Witam.Czy po wymianie wzmacniacze antenowego trzeba skasować błąd w komputerze ?? Bo u mnie hulało 5 dni i znowu ZONG szumu trzaski!!!
nitroo Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Da radę odczytać numer wzmacniacza z poziomu VAG?
airbob Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Nie sądzę, nie widziałem w środku żadnego procesora który mógłby się jakoś "przedstawić".
maxus24 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) witam panowie czy moze ktos dac fotke gdzie sa dokladnie te zatrzaski od tej podsofitki gdzie jest ten zmacniacz w sedanie ? probowalem to sciagnac ale ciezko az si ewyginal ten plastik i balem sie ze zlamie cos znalazlerm takie cos w necie ale nieznam eng moze komus sie przyda http://www.audiworld.com/tech/elec187.shtml Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez maxus24
Marecki1 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Witam Przesledziłem cały watek.... W moim przypadku jest tak ze posiadam RNS-D navi razem z kiera multifunkcja, tel GSM, webasto wszystko po kodach wychodzi ze zamontowane seryjnie... Wszystkie połaczenia sparwdzone, wzmacniacz oczywiscie guma popekana, uciskałem ja ale nic sie nie poprawia.... po odpieciu prawie wcale nie odbiera, bo na wpietym tez poł szumu pół dzwieku.... jedna stacja mi odbiera dobrze.... Bład mam tylko taki: 01304 - Radio 49-00 - No Communications Dodam ze kiera multi tzn. przyciski nie działaja oraz mam pełny FIS, ale nie wyswietla komunikatów, kodowanie jest nawet cos tam poprawiałem według opisów na forum i necie... Teraz pytanie mam jezeli Tuner TMC ktory posiada audi moze byc nie sprawny i dlatego radio bedzie słabo odbierac oraz kiera i fis nie działaja???
Rekomendowane odpowiedzi