Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Uszkodzone pompowtryski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

gdzie mozna dac do regeneracji zużyte pompowtryski (038130073 BA) ??????????

(za duza korekacja dawki)

czekam na info

pozdrawiam

T

Opublikowano

Do Nadarzyna ale najpierw zamow koncowki wtryskow od cowboya poznije z nimi wal do nadarzyna chlop ci sprawdzi i wymieni

cala operacja max 800 zł

Opublikowano

zanim się zabierzesz za wymianę proponuję zamienić pompki miejscami i zobaczyć jak za tą zamianą pójdzie korekcja na konkretnych cylindrach.

Opublikowano

dokladnie, podobny objaw moga dac zlasowane uszczelnienia pompek, oraz uszkodzona listwa sterujaca PD

Opublikowano

no wiadomo dobrze jest wszystkie oringi wymienic na nowe ale nie wiem czy operacja zmiany miejsc pompek cos da ?

a jakie masz korekcje ? wrzuc na forum

Opublikowano

no wiadomo dobrze jest wszystkie oringi wymienic na nowe ale nie wiem czy operacja zmiany miejsc pompek cos da ?

a jakie masz korekcje ? wrzuc na forum

da o tyle ze jezeli problem dotyczy pompki to miejsce problemu ulegnie zmianie - inny cylinder

Opublikowano

Witam . Mam podobny problem. Mianowicie na 3 cylindrze mam +2,99 i ta wartosc wogole sie niezmienia. Czy konieczna bedzie wymiana pompki czy mozna jakos ja naprawic?

Dodam silnik awx i silnik pracuje nierowno na wolnych.

Opublikowano

bardzo dobry jest bosch serwic pezal w gd mają naj lepszy sprzet do diagnostyki i naprawy układów paliwowych ja byłem naprawde zadowolony z ich usług a korzytsałem parokrotnie