Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AUDI S4 SID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Andrzej jak wyjedzie to raz a dobrze :)

Poka foto zacisków na aucie :)

Opublikowano
  • Autor

foto nie wyszło najlepiej - felga brudna

dsc09540.jpg

Opublikowano

ale i tak uważam iż ham. są za małe dalej - wychodzę z założenia iż czym większe tym lepsze :>

na wiosne zawitają felgi 19''

A wyobrażasz sobie, że można wykroczyć skutecznością hamulców poza to co jest w stanie opona skleić? :)

Opublikowano

A wyobrażasz sobie, że można wykroczyć skutecznością hamulców poza to co jest w stanie opona skleić? :)

Przy częstym, intensywnym hamowaniu z dużych prędkości tak - ale przy tych km które SID przejeżdża to chyba tylko na torze :kox:

Ewentualnie w drodze od tunera do domu, jak na trasie nie będzie za dużego tłoku :naughty:

greg, myślę że przy mocy którą masz przydałyby się hamulce choć w 30% tak skuteczne jak zapodał SID... :tongue4:

Opublikowano

Andrzej załozył duze chamulce bo to ja jade na hamownie.W strone do wrocławia to spokojnie bo trzeba troszke dotrzec ale spowrotem pewnie hamulce sie przydadza.Zobaczymy czy z 350Km/h dadza rade :kox:

Opublikowano

Może spadochron... :wink4::mysli:

Opublikowano

Zobaczymy czy z 350Km/h dadza rade :kox:

:shocked: A jakie sa mozliwosci skrzyni biegów? Tzn max predkosc przy odcince. 400km/h :blink:

Opublikowano

chamulce bo to ja jade na hamownie

To Ce-Ha czy samo Ha w końcu? :)
Opublikowano

Zobaczymy czy z 350Km/h dadza rade

Jak zamknie szafę to chylę czoła.

Opublikowano

Hehe jeżeli chodzi o szafy :wink4: to w S4 kończy się na 280km/h a SiD zapodaje licznik od RS4 więc się będzie kończyć na 310km/h :wink4:

Zamknięcie szafy a zamknięcie skrzyni to dwie różne sprawy... :naughty: :naughty: :kox: :kox:

Opublikowano

SiD zapodaje licznik od RS4 więc się będzie kończyć na 310km/h

Właśnie tą szafę mam na myśli

Opublikowano

Tą szafę będzie zamykać napewno :wink4::naughty:

Opublikowano

Ja myslalem bardziej o mozliwosci skrzyni. U jednym 1.8TQ AVJ odcinalo przy licznikowych 280. Dlatego interesuje mnie potencjal TEJ skrzyni. Jesli zamknie licznik od RS4, to real predkosc bedzie mozna sprawdzic tylko VAG'iem :mysli:

Opublikowano
  • Autor

w RS4 przy mocy 500-600 PS V-max to 315-325 km/h

patrzac po innych RS4 z tą moca

Opublikowano

Mój ma zdecydowanie mniej PS i poleciał 297-8 km/h wg. szafy i GPS.

Opublikowano

Generalnie przy takich prędkościach jest troche inaczej.

Auto które ma v-maks np. 300km/h żeby pojechało 320km/h musi już mieć troche więcej mocy, nie raz nawet widać w testach że auto do 100km/h leci kosmicznie szybko do 200km/h też ma ładny wynik a np. przyspieszenie od 300km/h do 320km/h zajmuje 30 sek, więc przy tak dużych prędkościach jest troche inaczej.

Więc jak Twój RS pojechał 297km/h i teoretycznie różnica do tych 315km/h jest mała to nie jest powiedziane że osiągnie 315km/h bo może poprostu zabraknąć mocy :) :)

Poza tym Eska SiD'a pewnie na długim odcinku będzie mogła pojechać i więcej niż 315km/h ale ograniczeniem jest skrzynia :wink4: choć gdzieś czytałem że ta skrzynia ma maksa przy 335km/h ale ręki sobie nie dam uciąć za te informacje bo są wzięte z zagranicznego forum i było to dawno

Opublikowano

Z pobieżnych obliczeń wynika, że dla S4 wymagana moc do osiągnięcia wybranej prędkości wynosi (dla krzykaczy i purystów poniższe to przybliżenia):

300 km/h - 410 KM

310 km/h - 450 KM

320 km/h - 500 KM

Licznik oszukuje trochę w przód więc pewnie się zamknie jak auto będzie wystrojone na 600 kucy :slina:

Opublikowano

Panowie a co sie stanie jak silnik bedzie sie krencił wyzej :tongue4:

bedziesz miał delikwenta juz za sobą :polew:

Opublikowano

moze sie kręcić bardzo wysoko ale jezeli nie wiaze sie to z przyrostem mocy na tych najwyzszych obrotach to na najwyzszym biegu i tak nie wplynie to podniesienie VMAX bo nie dokrecisz silnika do odciecia.

zreszta najczesciej tak sie dzieje.

praktycznie i tak dokrecisz silnik tylko do obrotow maksymalnej mocy bo dalej przy takich oporach jakie sa przy tej predkosci kazde pół konia bedzie mialo znaczenie. no chyba ze bedzie z górki dobrej ;] to wtedy sie te obroty przydadza ;]