Opublikowano 24 Września 200916 l ale i tak uważam iż ham. są za małe dalej - wychodzę z założenia iż czym większe tym lepsze :> na wiosne zawitają felgi 19'' A wyobrażasz sobie, że można wykroczyć skutecznością hamulców poza to co jest w stanie opona skleić?
Opublikowano 25 Września 200916 l A wyobrażasz sobie, że można wykroczyć skutecznością hamulców poza to co jest w stanie opona skleić? Przy częstym, intensywnym hamowaniu z dużych prędkości tak - ale przy tych km które SID przejeżdża to chyba tylko na torze Ewentualnie w drodze od tunera do domu, jak na trasie nie będzie za dużego tłoku greg, myślę że przy mocy którą masz przydałyby się hamulce choć w 30% tak skuteczne jak zapodał SID...
Opublikowano 25 Września 200916 l Andrzej załozył duze chamulce bo to ja jade na hamownie.W strone do wrocławia to spokojnie bo trzeba troszke dotrzec ale spowrotem pewnie hamulce sie przydadza.Zobaczymy czy z 350Km/h dadza rade
Opublikowano 25 Września 200916 l Zobaczymy czy z 350Km/h dadza rade A jakie sa mozliwosci skrzyni biegów? Tzn max predkosc przy odcince. 400km/h
Opublikowano 25 Września 200916 l Zobaczymy czy z 350Km/h dadza rade Jak zamknie szafę to chylę czoła.
Opublikowano 25 Września 200916 l Hehe jeżeli chodzi o szafy to w S4 kończy się na 280km/h a SiD zapodaje licznik od RS4 więc się będzie kończyć na 310km/h Zamknięcie szafy a zamknięcie skrzyni to dwie różne sprawy... :naughty: :kox:
Opublikowano 25 Września 200916 l SiD zapodaje licznik od RS4 więc się będzie kończyć na 310km/h Właśnie tą szafę mam na myśli
Opublikowano 25 Września 200916 l Ja myslalem bardziej o mozliwosci skrzyni. U jednym 1.8TQ AVJ odcinalo przy licznikowych 280. Dlatego interesuje mnie potencjal TEJ skrzyni. Jesli zamknie licznik od RS4, to real predkosc bedzie mozna sprawdzic tylko VAG'iem
Opublikowano 26 Września 200916 l Autor w RS4 przy mocy 500-600 PS V-max to 315-325 km/h patrzac po innych RS4 z tą moca
Opublikowano 26 Września 200916 l Mój ma zdecydowanie mniej PS i poleciał 297-8 km/h wg. szafy i GPS.
Opublikowano 26 Września 200916 l Generalnie przy takich prędkościach jest troche inaczej. Auto które ma v-maks np. 300km/h żeby pojechało 320km/h musi już mieć troche więcej mocy, nie raz nawet widać w testach że auto do 100km/h leci kosmicznie szybko do 200km/h też ma ładny wynik a np. przyspieszenie od 300km/h do 320km/h zajmuje 30 sek, więc przy tak dużych prędkościach jest troche inaczej. Więc jak Twój RS pojechał 297km/h i teoretycznie różnica do tych 315km/h jest mała to nie jest powiedziane że osiągnie 315km/h bo może poprostu zabraknąć mocy :) Poza tym Eska SiD'a pewnie na długim odcinku będzie mogła pojechać i więcej niż 315km/h ale ograniczeniem jest skrzynia choć gdzieś czytałem że ta skrzynia ma maksa przy 335km/h ale ręki sobie nie dam uciąć za te informacje bo są wzięte z zagranicznego forum i było to dawno
Opublikowano 26 Września 200916 l Z pobieżnych obliczeń wynika, że dla S4 wymagana moc do osiągnięcia wybranej prędkości wynosi (dla krzykaczy i purystów poniższe to przybliżenia): 300 km/h - 410 KM 310 km/h - 450 KM 320 km/h - 500 KM Licznik oszukuje trochę w przód więc pewnie się zamknie jak auto będzie wystrojone na 600 kucy
Opublikowano 26 Września 200916 l Panowie a co sie stanie jak silnik bedzie sie krencił wyzej bedziesz miał delikwenta juz za sobą
Opublikowano 26 Września 200916 l moze sie kręcić bardzo wysoko ale jezeli nie wiaze sie to z przyrostem mocy na tych najwyzszych obrotach to na najwyzszym biegu i tak nie wplynie to podniesienie VMAX bo nie dokrecisz silnika do odciecia. zreszta najczesciej tak sie dzieje. praktycznie i tak dokrecisz silnik tylko do obrotow maksymalnej mocy bo dalej przy takich oporach jakie sa przy tej predkosci kazde pół konia bedzie mialo znaczenie. no chyba ze bedzie z górki dobrej ;] to wtedy sie te obroty przydadza ;]