Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest dokładnie tak jak Stanley pisze.

Wystarczy wypatrywać ludzi trzymających tabliczki z napisem Sobe/Apartamenti. Smiało można jechać w ciemno, miejsc noclegowych jest bardzo dużo.

Osobiście, planowałem urlop w Baska Voda ale przejeżdzając stwierdziłem, że chyba pojadę dalej i bez problemu znalazłem apartament w Tucepi.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokładnie, biorę sobie do serca rady kolegów i też lecę w ciemno :wink:

Krzysiek kiedy chcesz lecieć ? :wink:

Opublikowano

dzisiaj wróciłem z Chorwacji ;)

przed wyjazdem nie wierzyłem że są tam tak wysokie ceny a jednak

o nocleg nie musisz się martwić jest tam tyle ofert że można przebierać nawet jadąc w ciemno - przy drodze masz osoby siedzące na krzesłach z oferta noclegu

pogoda rekompensuje wszystko - prawie 60 st. w słońcu ;)

Opublikowano

ja tez jade w ciemno :decayed:

---------- Post dopisany at 09:34 ---------- Poprzedni post napisany at 09:33 ----------

dzisiaj wróciłem z Chorwacji ;)

przed wyjazdem nie wierzyłem że są tam tak wysokie ceny a jednak

o nocleg nie musisz się martwić jest tam tyle ofert że można przebierać nawet jadąc w ciemno - przy drodze masz osoby siedzące na krzesłach z oferta noclegu

pogoda rekompensuje wszystko - prawie 60 st. w słońcu ;)

wysokie ceny??? a dokladniej czego ceny???

Opublikowano

NOCLEG - jechać w ciemno, nic nie szukać wcześniej. Mnóstwo ofert, można przebierać i wybierać co bardziej komu pasuje. Od Splitu po Tucepi ( delej nie byłem ) polecam dwie miejscowości: Baśka Voda i Tućepi.

CENY - jest drogo, nawet bardzo drogo. Piwo 15 kun, puszka w sklepie 10 kun. Pizza ( wielkości u Nas małej ) średnio to wydatek 50 kun, jakiś obiadek to już 80 kun trza wydać. Nawet za wodę na plaży do opłukania trzeba płacić 2 kuny... Porcja frytek 15 kun, woda w sklepach to około 10 kun ( 0,5l. ), podobnie coca-cola. Owoce, chleb, zwykłe jedzenie na śniadanie wychodzi ze dwa razy drożej jak w Polsce. Nic dziwnego że najbardziej oblegany sklep na Rivierze Makarskiej to Lidl... Pozostałe duże sieciówki nie są dużo tańsze jak małe sklepy lokalne - max. 10%... Najtańszy z tego wszystkiego jest nocleg :) Aha, 1 kuna = 0,6 pln.

ATRAKCJE - parasailing dla trzech osób 450 kub dla 3 osób, nurkowanie 300 kun od osoby, całodniowy rejs statkiem 230 kuny od osoby z wyżywieniem. Ceny wyjściowe są nieco wyższe, podaję jakie udało Nam się wynegocjować.

Opublikowano

napisz czy będziesz jadł w restauracjach czy będziesz sam robił obiady itp

wycieczki w tym roku odpuściłem z powodu temperatur ale ceny tez mieli fajne

Opublikowano

Niestety tania Chorwacja się skończyła gdzieś koło 2011 r.

Byłem w 4 osoby na 12 dni w hotelu w Tucepii wydałem:facepalm:

Turcje ***** z all inclusive można było trafić w tej cenie, ale nie żałuję może we wrześniu jeszcze raz pojadę:slina:

Tutaj rezerwowałem w 2009 roku:Apartments - Makarska ť Accommodation ť Adriatic.hr

Opublikowano

moj koles byl w tamtym roku w okolicy zadaru i te ceny co podawal to polowa tych twoich hmmm to jest az taka roznica w regionie ????

Opublikowano

Ja w tym roku wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji trochę czytałem o tym jest nawet ogromne forum wszystkich wyjeżdżających do Chorwacji z opisem praktycznie wszystkich aspektów od cen i noclegów przez drogę jaką jechać, koszt winiet po podstawowe zwroty po chorwacku (Cro.pl). Jest wyszukiwarka noclegów Adriatic.hr jest super przygotowana, fajna wyszukiwarka itd. i już zamówiłem tam apartament opinie innych ludzi potwierdzają że nie ma strachu ludzie bardzo zadowoleni z obsługi tego portalu, ale jest drogo oni liczą sobie prowizję, ale załatwiają wszytko za ciebie. Można obczaić sobie tam fajny apartament i później poszukać telefonu bezpośrednio do właściciela i zarezerwować taniej. Jak? Wchodzimy na Chorwackie Google i wpisujemy np. baška voda sobe czy makarska sobe po zdjęciach idzie znaleźć bo często są te same.\

Dodam tylko ze róznice w cenie na 1 dniu za domek/pokój czy coś mogą sięgać np. 50 Euro ja zarezerwowałem bezpośrednio u właściciela za 60 Euro, a na portalu adriatic.hr ten sam pokój 100 Euro/dzień

Opublikowano
Ja w tym roku wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji trochę czytałem o tym jest nawet ogromne forum wszystkich wyjeżdżających do Chorwacji z opisem praktycznie wszystkich aspektów od cen i noclegów przez drogę jaką jechać, koszt winiet po podstawowe zwroty po chorwacku (Cro.pl). Jest wyszukiwarka noclegów Adriatic.hr jest super przygotowana, fajna wyszukiwarka itd. i już zamówiłem tam apartament opinie innych ludzi potwierdzają że nie ma strachu ludzie bardzo zadowoleni z obsługi tego portalu, ale jest drogo oni liczą sobie prowizję, ale załatwiają wszytko za ciebie. Można obczaić sobie tam fajny apartament i później poszukać telefonu bezpośrednio do właściciela i zarezerwować taniej. Jak? Wchodzimy na Chorwackie Google i wpisujemy np. baška voda sobe czy makarska sobe po zdjęciach idzie znaleźć bo często są te same.\

Dodam tylko ze róznice w cenie na 1 dniu za domek/pokój czy coś mogą sięgać np. 50 Euro ja zarezerwowałem bezpośrednio u właściciela za 60 Euro, a na portalu adriatic.hr ten sam pokój 100 Euro/dzień

ja kilkakrotnie jechałem i na miejscu szukałem, płacisz około 35-40E Za apartament

Opublikowano

to obecnie nie wystarczy :(

wszystko zależy gdzie i na ile osób

Opublikowano

Chorwacja to genialne miejsce na wakacje. Byłem 3 razy z rzędu i chętnie pojechałbym po raz 4., ale w tym roku nie wypaliło.

Szybkie rady ode mnie:

- Jeśli lubisz duże miasta z komercją, ale dobrymi restauracjami i wieloma atrakcjami, polecam miejscowość Makarska. Nie polecam Splitu - bardzo brzydka plaża z brudną wodą. I wszędzie niemiły zapach. W dużych miastach wadą jest, że na plaży jest tłok, albo wcale nie ma miejsca. Ale za to życie nocne - bajka :) Odradzam tzw. Fish Picknicki - naganiacze chodzą po plażach. Opisałem to szerzej tutaj: Makarska - Fish Picnic na statku Calypso | Cro.pl - Chorwacja Online

- W mieście Tučepi może Was zdziwić, że ludzie rezerwują sobie miejsce na plaży zostawiając na noc ręczniki. Więc nawet z samego rana ciężko znaleźć "legowisko". (przynajmniej rok temu tak było)

- Jeśli lubisz ciszę i spokój, zdecydowanie polecam południową część Chorwacji. My 2 razy byliśmy w malutkiej miejscowości Mlini. Doskonałe miejsce na relaks.

- Jeśli lubisz wina, polecam półwysep Pelješac. Najłatwiej popłynąć promem z Ploce do Trpanj i później autem przed siebie. Praktycznie w każdym mijanym mieście zobaczycie bardzo gościnne winnice. Ja od siebie polecam winiarnię Matuško w miejscowości Potomje - mają doskonałe wina i świetną oliwę z oliwek.

- Nie każdy wie, że w wyżej wymienionej miejscowości Potomje jest tunel przez górę. Tuż za nim jest zjazd do drugiej części miejscowości. Są tam genialne plaże i sporo kwater w dobrych cenach. Polecam zakupić kilka butelek dobrego wina i zaszyć się tam na kilka dni :)

- Polecam zakup swojskiej wiśniówki, słodkiego wina Prošek i jeśli ktoś lubi - Rakiji. My przed wyjazdem robiliśmy zapasy na cały rok :)

- Najważniejsze. Chorwacja wciąga. Wszyscy, którzy tam byli twierdzą tak samo. Po drodze spotykaliśmy ludzi, którzy jechali swój n-ty raz. W Makarskiej rozmawialiśmy z polską rodziną, która była 16. raz z rzędu. Jak wspomniałem, my też chętnie pojechalibyśmy kolejny, 4. już raz.

Pozdrawiam i życzę miłych wakacji!

Opublikowano

- Jeśli lubisz ciszę i spokój, zdecydowanie polecam południową część Chorwacji. My 2 razy byliśmy w malutkiej miejscowości Mlini. Doskonałe miejsce na relaks.

potwierdzam, byłem tam kilka dni, ładna i spokojna okolica, plaże z kamyczkami, całkiem dobre miejsce do snorkeelingu, spora przystań. Niedaleko w zatoce pozostałości po kompleksie hoteleowym ostrzelanym podczas wojny (w nocy można się zesrać, taki klimacik), na pobliskich wzgórzach miny i żmije. Do Dubrovnika rzut beretem :decayed:

Opublikowano

potwierdzam, byłem tam kilka dni, ładna i spokojna okolica, plaże z kamyczkami, całkiem dobre miejsce do snorkeelingu, spora przystań. Niedaleko w zatoce pozostałości po kompleksie hoteleowym ostrzelanym podczas wojny (w nocy można się zesrać, taki klimacik), na pobliskich wzgórzach miny i żmije. Do Dubrovnika rzut beretem :decayed:

Masz na myśli Kupari?

Opublikowano

aż musiałem sprawdzić, tak to Kupari - robi wrażenie

Opublikowano
Masz na myśli Kupari?

W tamtej okolicy są dwa duże opuszczone hotele. Pierwszy w Kupari, drugi bodajże w miejscowości Plat.

Opublikowano
moj koles byl w tamtym roku w okolicy zadaru i te ceny co podawal to polowa tych twoich hmmm to jest az taka roznica w regionie ????

Piszesz o cenach jakie ja podawałem ?

Opublikowano
Masz na myśli Kupari?

W tamtej okolicy są dwa duże opuszczone hotele. Pierwszy w Kupari, drugi bodajże w miejscowości Plat.

daj jakiś namiar na ten drugi bo nie mogę nic znaleść

Opublikowano
daj jakiś namiar na ten drugi bo nie mogę nic znaleść

Tutaj Google Street View: http://goo.gl/IIAmK

A tutaj na mapie: http://goo.gl/tYNLA

Kilka zdjęć z forum cro.pl: Stare opuszczone hotele | Cro.pl - Chorwacja Online Tam też znajdziesz więcej relacji i zdjęć z takich miejsc.

Opublikowano

dzięki