Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, stanley napisał:

Chata na zadupiu. Nic mi więcej nie trzeba ;) Smartfony, kompy out i jest totalny chill out emoji6.png

Ja mam to samo, po kilkunastu wjazdach do naprawdę wypasionych hoteli typu Hilton czy Mariott zauważyłem że mnie to męczy i wogóle tam nie odpoczywam. Teraz idę w drugą stronę czyli bungalowy na plaży na końcu świata, najlepiej jak do nich można tylko dopłynąć łodką :) Cywilizacja i komercja out ! 

w Grudniu tu mnie szukać :)

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
widzę ze wszyscy rezygnują z Chorwacji [emoji23][emoji23]. Może jest ktoś kto ma za sobą Tajlandie?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Nie wszyscy ;). My mamy wyjazd jeszcze przed sobą. Nie wykluczam tez Cro za rok. Zobaczymy jak się wszystko ułoży;)
Opublikowano

Może gdybym spróbował to i mi by się spodobało, ale jestem zadowolony ze zdecydowałem się na Corfu. Jednak teraz tylko i wyłącznie piaszczysta plaża...

Opublikowano
15 minut temu, TOM3K napisał:

widzę ze wszyscy rezygnują z Chorwacji emoji23.pngemoji23.png. Może jest ktoś kto ma za sobą Tajlandie?

Ja uderzam 14.12 - 27.12

15-17 Bangkok ------> samolot-----> Surat Thani-------> prom 17-20 Koh Samui----->prom----> 20-26 Ko Phangan----->prom------>Surat Thani----->samolot----- >26-27 Bangkok 

Tylko jeszcze żonie muszę powiedzieć że musi się w plecak max 55l spakować :) 

Edytowane przez l.e.s.t.e.r

Opublikowano
Ja uderzam 14.12 - 27.12
15-17 Bangkok
17-20 Koh Samui
20-26 Ko Phangan
26-27 Bangkok 
Tylko jeszcze żonie muszę powiedzieć że musi się w plecak max 55l spakować [emoji4] 
Sam ogarniałeś wszystko czy przez jakieś biuro?

Opublikowano

Widzisz, a co do dzieci i plaż to mam akurat odmienne zdanie. Drobne kamienie lepiej się sprawdziły ;)

Opublikowano
Ja uderzam 14.12 - 27.12
15-17 Bangkok ------> samolot 17-20 Koh Samui-------> prom 20-26 Ko Phangan------->samolot 26-27 Bangkok 
Tylko jeszcze żonie muszę powiedzieć że musi się w plecak max 55l spakować [emoji4] 
Żonę bierzesz do Bangkoku ? ;)
Tam jest sporo nowych żon ;)
Opublikowano
1 minutę temu, TOM3K napisał:

Sam ogarniałeś wszystko czy przez jakieś biuro?

sam, bilety kupiłem przez skyscanner po 1850zł sztuka, hotele rezerwowałem przez booking i agoda w zależności gdzie było taniej. 

Węwnątz Tajlandii przeloty są mega tanie pod warunkiem że pakujesz się w bagaż podręczny. Nie ma z tym problemu bo za 1$ wszędzie są pralnie, dostajesz wyprane i wyprasowane ciuchy :) 

Opublikowano
2 minuty temu, stanley napisał:

Żonę bierzesz do Bangkoku ? ;)
Tam jest sporo nowych żon ;)

żone i młodego ( 6lat ) :)  Dlatego wybrałem regiony dzikie i spokojne :) 

Opublikowano
sam, bilety kupiłem przez skyscanner po 1850zł sztuka, hotele rezerwowałem przez booking i agoda w zależności gdzie było taniej. 
Węwnątz Tajlandii przeloty są mega tanie pod warunkiem że pakujesz się w bagaż podręczny. Nie ma z tym problemu bo za 1$ wszędzie są pralnie, dostajesz wyprane i wyprasowane ciuchy [emoji4] 
U mnie ciężko z takim planowaniem. Ale dzięki za info będę sobie przeglądał na spokojnie bo czasu mam od groma do następnych wakacji [emoji23] (Jeszcze jedne się nie skończyły). Ja jednak i tak wybrałbym jeden hotel żeby leżeć i tyłka nie ruszać z miejsca.

Opublikowano
2 minuty temu, TOM3K napisał:

U mnie ciężko z takim planowaniem. Ale dzięki za info będę sobie przeglądał na spokojnie bo czasu mam od groma do następnych wakacji emoji23.png (Jeszcze jedne się nie skończyły). Ja jednak i tak wybrałbym jeden hotel żeby leżeć i tyłka nie ruszać z miejsca.

Jak chcesz tylko hotel to jaki sens tłuc się na drugi konieć świata ? :) celuj w jakieś Kanary i będziesz zadowolony :)

Opublikowano

Moja chce Tajlandie i tylko z tego względu. Myślę że jej nie przejdzie i nie skończy się na hotelu, a ja bede musiał swój relaks zamienić na jakieś zwiedzania itp.

Opublikowano
Dnia 30.07.2017 o 09:23, Góral65 napisał:

Najgorzej jest przez Słowację, nie wiem jak Ty chcesz jechać, ja jeżdżę Chyżne- Rużomberk-Bańska-Zwoleń jest jakieś 180km zwykłą drogą w tym jakieś 30km dwupasmowej szybkiej drogi, trzeba bardzo uważać w terenie zabudowanym bardzo często stoją z suszarkami i nie ma 10km tolerancji nawet za przekroczenie 2km potrafią wlepić mandat, Węgry to już autostrada i tak samo Chorwacja

W Słowacji juz od 6km łapią . Ogolnie to jechalem do Budapesztu przez Slowacje i pierdziele....strasznie wolno sie jedzie i caly czas trzeba uwazac bo tam sie chowaja nawet na przystankach łajzy....w tym roku lece na Cypr, ale za rok jak na Cro sie zdecyduje to tylko Czechy>Austra>Słowenia objazdem > Cro

A co do zarcia to dla mnie w Cro jest zarcie ogolnie slabe....wszystko tak ocieka tluszczem ze szkoda gadac , wszystko masowa, w wiekszych miesjcowach przy zarciu tak kopie olejem ze zgroza :) Ale coz poradzaic, jest tam pieknie i to ze autem mozna pocisnac to cos pieknego :)

Edytowane przez sebul

Opublikowano

po moich doświadczeniach z cro, mogę stwierdzić,  że miejscowości znane typu makarska, baska, brela, omis, w sezonie to masakra totalna - jak w markecie przed bożym narodzeniem [a pojechałem z mojej wiochy tam w czerwcu, gdzie rok temu nocleg w makarskiej miałem i był looz]

Ceny do zeszłego roku też na obiedzie w czerwcu około 5kun. ale szok przeżyłem  makarska - omiś gdzie za podobny obiad wołali w omisiu z 20 kun więcej.

Przez ostatnie 5 lat jeżdżę w większości na wiochy, po za sezonem, gdzie prywatna plaża, obiady typu spaghetti i inne cuda z pl [bez zupek], a wieczory w większych miejscowościach na rybkę/drinka itd. To w tym roku kiepsko cenowo to wyglądało. 

Chodź za osobę wyszło nas 1900zł - dojazd, winiety, bus na 6 osób, wodospady krka, rejs na brać, apartament 1 od morza w marusici, z domkiem na plaży [lodówka,wc, prysznic,skład na parasole itp.]

Opublikowano
11 godzin temu, l.e.s.t.e.r napisał:

powiedz mi proszę co zjadłeś za 100zł w 4 osoby bo nawet jakieś zdechłe risotto to kosz 35-40zł do tego napoje i 200zł to jakieś minimum , nie mówiąc że po takim risotto to by dopiero człowiek coś zjadł :) 

Chyba że mówisz o fastfood typu pizza, frytki, hamburgery, Chevapchichi to może za 100zł by chwyciło bez napojów.

Mowie o wypadzie do knajpy restauracji.

Bierzesz pizze na 2 doroslych styka bez problemu placisz 120 kuniszy do tego dla malych spaghetii albo mala pizze za ok 35 jedno 0,5L ozujsko i soki dla babli.

Miescisz sie spokojnie w 200kuniszach..

Wiadomo ze jak wezmiesz cokolwiek innego wyjdzie drozej ale bez kitu.

Koles zamowil bassa fryty i salatke do tego 1l ozujska pizze dla zonki i spaghetii dla malego i zaplacil cos grubo ponizej 300kuniszy.

Wypad z szefem po rybki na targ kupno paru szt lubina to koszt ok 100kuniszy do tego buleczka zrobiona przez goscia zaprawiona oliwa i wieczor spedzony za***iście za mala kase.

W holetu nie znajdziesz tego klimatu.

Ale nia kazdy tubylec tak ugaszcza i  polewa Ci na stol swoje winko..

Wszystko zalezy w jaki region trafisz.

Przyklad zwykla galka loda.

Pod patykiem ok 6 kun w barze restauracjii 7-8 zas na boll kosztuje 10-12kun...

Wiadomo cro jest piekna tubyle zyja z nas i ceny beda windowac na lep na szyje ale patrze na to co u nas dzieje sie w prostej stonce to nie zalamuje mnie ich wzrost.

Droga to jest duzy minus tego calego wypadu.

Idzie zajoba dostac jak sie siedzi tyle na tylku.

Opublikowano

Bigova Czarnogóra30c400e62066f0163cf0d6e0ebefa045.jpgf2f4a859562141c656f73ed0866248b5.jpg

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to już raczej bankowo Cro odpuszam. 

jedze1.jpg

jedze3.jpg

jedze4.jpg

Do tego dwa piwka i sok :) rachunek 38 Euro. Knajpa polecana przez Tripadvisor na plaży, nie bar na zadupiu. W Chorwacji trza by minmum x2.5 zapłacić.

A klimaty też bardzo sympatyczne :)

plaza1.jpg

plaza2.jpg

plaza3.jpg

plaza4.jpg

plaza5.jpg

Opublikowano

Gdzie tak pięknie?  i tanio?

Opublikowano
2 minuty temu, Góral65 napisał:

Gdzie tak pięknie?  i tanio?

a właśnie nie napisałem najważniejszego :) Tassos, mała nie znana jeszcze wyspa w Grecji.

Samolotem do Kavali i promem na Tassos.

Opublikowano
4 minuty temu, l.e.s.t.e.r napisał:

a właśnie nie napisałem najważniejszego :) Tassos, mała nie znana jeszcze wyspa w Grecji.

Samolotem do Kavali i promem na Tassos.

jakie tam teraz temperatury, w sobotę wróciłem z Cro i nie było najcieplej 24-26 stopni