Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, LukiKRK napisał:

Jeśli Kuba to tylko Itaka. Mają bezposrednie połączenie z Wawy. Inni mają przesiadki z Polski. Ew mozna szukać czegoś z Niemiec bo może być taniej.

Wysłane z mojego Galaxy S8 przy użyciu Tapatalka

Itaka to porażka, w hotelach zawsze mają najgorsze pokoje. Lepiej się przesiadać i trochę pomęczyć ale nie czuć się na wakacjach jak klient drugiej kategorii...

Ja na Twoim miejscu szukał bym taniego lotu, hotele połapiesz sam. Pewnie nie będzie taniej niż z biura podróży ale będzie w tej samej cenie wyższy standard. 

lotu możesz szukać tu www.wakacyjnipiraci.pl , od czasu do czasu mają naprawdę atrakcyjne oferty .

Edytowane przez l.e.s.t.e.r

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 22.09.2017 o 20:42, Sqizzy napisał:

Z racji tego że sezon 2017 dobiega końca mam do was pytanie związane z przyszłym urlopem. Po Europie latam wykupując bilety i noclegi na boking. Ale w przyszłym roku chce odwiedzić Kubę, i tu raczej z biuro podróży. Jakie biuro możecie polecić, tak żeby w styczniu wykupić wycieczkę na wrzesień.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Taniej wyjdzie znalezc wycieczke w niemieckim biurze i stamtad leciec

Opublikowano
Godzinę temu, audiaudi napisał:

Taniej wyjdzie znalezc wycieczke w niemieckim biurze i stamtad leciec

Dokładnie.

Kiedyś spotkaliśmy Polaczków gdzieś na wakacjach i wyszło ze sa z niemcowni a wycieczka taka sama jak nasza kosztowała ich ok 30% taniej...

Opublikowano

to nie jest takie proste, są destynacje z Niemiec które faktycznie są tańsze ale część krajów jest tańsza z Polski. Kuba wg mnie będzie na 99% tańsza z Polski - lecąc taki kawał nie ma co się sugerować tylko $$$

Opublikowano
Itaka to porażka, w hotelach zawsze mają najgorsze pokoje. Lepiej się przesiadać i trochę pomęczyć ale nie czuć się na wakacjach jak klient drugiej kategorii...
Ja na Twoim miejscu szukał bym taniego lotu, hotele połapiesz sam. Pewnie nie będzie taniej niż z biura podróży ale będzie w tej samej cenie wyższy standard. 
lotu możesz szukać tu www.wakacyjnipiraci.pl , od czasu do czasu mają naprawdę atrakcyjne oferty .
To się robi tak że kupujesz wygodny lot z Itaki a na miejscu już na recepcji dajesz łapówkę za najlepszy apartament. Wychodzi dużo taniej niż od razu zakup lepszych apartamentów już w Polsce. Jak wybierzesz dobry hotel to Polaków jest bardzo mało a jeśli już są to są bardzo kulturalni wiec cisza i brak wiochy.

Opublikowano
W dniu 22.09.2017 o 22:11, l.e.s.t.e.r napisał:

I tu się zgodzę w 100%. Nie tylko mają gorsze pokoje, ale i ogólna jakość obsługi na miejscu jest słaba.

Opublikowano
7 godzin temu, LukiKRK napisał:

To się robi tak że kupujesz wygodny lot z Itaki a na miejscu już na recepcji dajesz łapówkę za najlepszy apartament. Wychodzi dużo taniej niż od razu zakup lepszych apartamentów już w Polsce. Jak wybierzesz dobry hotel to Polaków jest bardzo mało a jeśli już są to są bardzo kulturalni wiec cisza i brak wiochy.

To zależy jak trafisz. Ja byłem w ubiegłym roku na Kubie w ponoć najlepszym hotelu na Cayo Santa Maria i:

- zmiana pokoju na miejscu była możliwa, ale zgodnie z cennikiem i sporą dopłatą.

- Polacy, którzy na trzeźwo są mili i kulturalni po alkoholu potrafią narobić większej wiochy niż zwykle. Właśnie na Kubie mieliśmy incydent, gdy podczas wycieczki do Hawany Panowie w "Rolexach" narobili dziadostwa jakiego w życiu jeszcze nie widziałem. Już nie wspomnę o regularnej imprezie na pokładzie "Drimlajnera", której nie potrafiła opanować nawet załoga samolotu.

Jadąc na Kubę i tak trzeba wziąć poprawkę na obowiązujące tam standardy. Kubańskie 5* zdecydowanie odbiega od tych europejskich lub tureckich, sama praca i jakość obsługi na miejscu pozostawia również wiele do życzenia.

Za to samo miejsce na urlop gorąco polecam. Klimat Karaibów jest tam wyjątkowy i zupełnie odmienny niż np. na Dominikanie.

Edytowane przez Krumak

Opublikowano
8 godzin temu, LukiKRK napisał:

tak może się udać poza wysokim sezonem i raczej w dzikim kraju. Na Ibizie dopłacałem 100Euro dziennie do lepszego apartamentu, wszystko zgodnie z hotelowym cennkiem. W dobrych hotelach nikt nie ryzykuje zmiany pokoju za łapówkę 50Euro.

Opublikowano

A ja wam polecę Cypr :) Pogoda pewna, a nie jak widac teraz w Cro :) Byłem od 30.08-12.09 i najgorsza pogoda to były dwie chmurki na niebie przez parę minut :) Tak to codziennie full słoneczko :)

A na plazach ? Na fotkach macie te "tłumy" :)

2uqfxaq.jpg

6rudza.jpg

kzeJ8kkM2ug5
nciZg5
n5Nc15
h8HXZQ
mnVKEQ

20170902_155948.jpg
20170902_162500.jpg
20170903_124018.jpg
20170904_145800.jpg
20170910_120219.jpg
20170910_145749_0.jpg

Zapewniam, że na żywo widoki są o wiele lepsze :)

A cenowo ? Na 13 dni za osobę nas wyszło ok 2700 zł, a mieliśmy całe mieszkanie dla nas, do tego na 4 dni mielismy wypożyczone auto a później bilety tygodniowe na komunikacje :) Sniadania w pokoju a kolacje na miescie, w dzień jakieś przekąski , piwko etc :)

Edytowane przez sebul

Opublikowano

Cypr spoko, byłem w Paździeniku i temperatury koło 30stopni. Ogólnie na Cypr można i w zimie lecieć, temeratura będzie koło 20 stopni. Ładniejsze plaże są w części Tureckiej ale kto by do kekabów chciał lecieć ;) 

Panowie wie ktoś który ubezpieczyciel ma ofercie ubezpieczenie dla podróżnych w którym wrazie czego nie trzeba płącić ze swojej kasy u lekarza/szpitalu ? 

Większość chce aby płacić swoją kasą , a potem na podstawie rachunków mają to rozliczyć w kraju. O ile to są drobne kwoty to spoko ale mój kumpel połamał się na skuterze za granicą i musiał w szpitalu wytalować kilkadziesiąt tysięcy :facepalm:

Edytowane przez l.e.s.t.e.r

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W kwietniu 21 kolejna rocznica ślubu już 17 gdzie warto wybrać się  zonką +   -  w tym terminie ???? Mile widziane sprawdzone Hotele itd....:hi:

Opublikowano
Cypr spoko, byłem w Paździeniku i temperatury koło 30stopni. Ogólnie na Cypr można i w zimie lecieć, temeratura będzie koło 20 stopni. Ładniejsze plaże są w części Tureckiej ale kto by do kekabów chciał lecieć [emoji6] 

Panowie wie ktoś który ubezpieczyciel ma ofercie ubezpieczenie dla podróżnych w którym wrazie czego nie trzeba płącić ze swojej kasy u lekarza/szpitalu ? 
Większość chce aby płacić swoją kasą , a potem na podstawie rachunków mają to rozliczyć w kraju. O ile to są drobne kwoty to spoko ale mój kumpel połamał się na skuterze za granicą i musiał w szpitalu wytalować kilkadziesiąt tysięcy :facepalm:

Nie wystarczy okazać Europejskiej karty ubezpieczeniowej? Każdy kraj wydaje ubezpieczonemu ją na żądanie, nawet polska

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, dobry1 napisał:

W kwietniu 21 kolejna rocznica ślubu już 17 gdzie warto wybrać się  zonką +   -  w tym terminie ???? Mile widziane sprawdzone Hotele itd....:hi:

Tajlandia ? :D Malediwy ? :D

Opublikowano
44 minuty temu, xsebo1 napisał:

Nie wystarczy okazać Europejskiej karty ubezpieczeniowej? Każdy kraj wydaje ubezpieczonemu ją na żądanie, nawet polska

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

EKUZ ważna jest na terenie innych krajów członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego i Szwajcarii. W szczególności są to: Austria, Belgia, Bułgaria, Cypr, Chorwacja, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania, Włochy. 

W Tajlandii przyda CI się jak świni siodło ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Godne polecenia apartamenty na Istrii, Hvarze, Korculi ?  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jestem zielony w temacie Chorwacji . Czy opłaca się jechać na majówkę przedłużona tutaj gdzieś na początek aby z Śląska było do 1000 km ? Żona na pomysł majówki nad morzem już kręci nosem więc szukam alternatywy samochodem . Będzie ciepło ? Ktoś coś poleci ? Jestem zielony w czasach zagranicznych samochodem , zawsze wszędzie latałem i chce spróbować czegoś innego ;)

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

poczatek maja to zazwyczaj około 20 st natomiast pod koniec maja temperatury juz powyżej 25 st

musisz przeliczyć sobie całkowity koszt przejazdu w stosunku do ilości dni - czy ma to sens (1000 km to kawałek jest)

jeżeli chcesz namiary to mogę polecić fajna miejscówkę niedaleko Primostenu i Rogoznicy

Opublikowano
6 godzin temu, talib1990 napisał:

Koledzy jestem zielony w temacie Chorwacji . Czy opłaca się jechać na majówkę przedłużona tutaj gdzieś na początek aby z Śląska było do 1000 km ? Żona na pomysł majówki nad morzem już kręci nosem więc szukam alternatywy samochodem . Będzie ciepło ? Ktoś coś poleci ? Jestem zielony w czasach zagranicznych samochodem , zawsze wszędzie latałem i chce spróbować czegoś innego ;)

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Często na początku maja pada deszcz i jest poniżej 20 stopni, woda w morzu zimna.

Za te same pieniądze polecisz w Maju do Turcji gdzie jest dużo większa szansa że będzie piękna pogoda.

Opublikowano
W dniu 27.12.2017 o 02:42, l.e.s.t.e.r napisał:

Często na początku maja pada deszcz i jest poniżej 20 stopni, woda w morzu zimna.

Za te same pieniądze polecisz w Maju do Turcji gdzie jest dużo większa szansa że będzie piękna pogoda.

byłem w tym roku w Tunezji - pogoda  mi pasowała i tylko pogoda . Klimat arabskiego kraju i ich jedzenie totalnie mi nie pasują . Jest tyle pięknych miejsc w europie które wolę zobaczyć :P