Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKN] Mironowóz cz.III - 3.0tdiQ - najbogatsza wersja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyżby jakaś zmiana "kapci"? :)

:):no:

zostają 19 - te na których śmigam od zeszłego sezonu :)

Opublikowano

Czyżby jakaś zmiana "kapci"? :)

przecież sprzedaje 18-stki, a jeździ na 19'' :wink4:

:):no:

zostają 19 - te na których śmigam od zeszłego sezonu :)

To się nazywa spostrzegawczość. ;) - SORRY

Opublikowano

spoko - zawze to 4 posty więcej w wątku :polew:

Opublikowano

spoko - zawze to 4 posty więcej w wątku :polew:

już nie chciałem tego pisać :polew: :polew: :polew::decayed:

Opublikowano

Miron to hardcore i już na letnich jeździ, bo słoneczko się pokazało :naughty:[br]Dopisany: 22 Luty 2010, 11:48_________________________________________________Bo fele zimowe od siemiana są krzywe i strasznie biją :D

Opublikowano

Jakiś czas temu ujawniła mi się ( niestety :disgust: ) jedna z wad fabrycznych ( mam nadzieje pierwsza i ostatnia :decayed:) a konkretnie "lejące wtryski" które to wczoraj zostały wymieniaone na nowe ( pozbawione wady ) :)

Info dla zainteresowanych, posiadaczy 3.0tdi :)

Wadliwe wtryski : 059 130 277 Q

Poprawiony odpowiednik (zakładany w ASO) : 059 130 277 AH lub 059 130 277 BD

koszty:

ASO

nówki wtryski + oringi + wymiana + zakodowanie = 12.500,00zł ( po dużym rabacie ) sam wtrysk 2200zł

poza ASO (u szefa serwisu ASO ale w jego przydomowym serwisie :gwizdanie:)

nówki wtryski + oringi + wymiana + zakodowanie = 3.512,00zł sam wtrysk 550zł ( ten sam co wyżej ) :wink4:

czas pracy: 2 godziny

Opublikowano

No toś poszedl w koszty :wink4: szkoda ale cóz takie zycie :)Ale ASO ma ceny :shocked:

Opublikowano

czekamy jeszcze na dwumas :naughty: :naughty:

Opublikowano

czekamy jeszcze na dwumas :naughty: :naughty:

przy jego PSJ-cie sie nie doczekasz :kox:
Opublikowano

No toś poszedl w koszty :wink4: szkoda ale cóz takie zycie :)Ale ASO ma ceny :shocked:

trzeba było to się zrobiło - dzięki forum, przy kupnie 3.0tdi o takich sprawach wiedziałem i w jakiś sposób ( psychicznie ) byłem na nie przygotowany :decayed:

wada nr2 (dwumas) - ponoć mam te które nie pada

wada nr3 (napinacz łańcucha) - narazie mam spokój

..............i tak kocham ten silnik :decayed:

Opublikowano

No dokladnie trzeba zrobic,wyjscia nie ma :wink4:

Opublikowano

trzeba było to się zrobiło - dzięki forum, przy kupnie 3.0tdi o takich sprawach wiedziałem i w jakiś sposób ( psychicznie ) byłem na nie przygotowany :decayed:

wada nr2 (dwumas) - ponoć mam te które nie pada

wada nr3 (napinacz łańcucha) - narazie mam spokój

..............i tak kocham ten silnik :decayed:

nie piszcie tutaj, bo co wchodze to sie zawieszam na recaro :D

teraz dołozy i ma spokoj - jak juz wymienisz napinacz łancucha to mozesz sie wziasc za sprzedaz auta - jestem pierwszy w kolejce :decayed:

jezdzij jezdzij, niech Ci sluzy :)

Opublikowano

bo co wchodze to sie zawieszam na recaro

:polew:

Opublikowano

Miron fura kox szkoda że 3.0 :decayed: Co do kosztów to 3,5k to nie 12,5k więc nie ma nad czym płakać, wiadomo kasy szkoda ale jak się chce d*pę wozić to trzeba za to płacić, a zawsze lepiej płacić mniej jak więcej :wink4:

Opublikowano

zawsze lepiej płacić mniej jak więcej :wink4

I to jest mysl roku :kox::)
Opublikowano

Miron fura kox szkoda że 3.0 :decayed: Co do kosztów to 3,5k to nie 12,5k więc nie ma nad czym płakać, wiadomo kasy szkoda ale jak się chce d*pę wozić to trzeba za to płacić, a zawsze lepiej płacić mniej jak więcej :wink4:

dokładnie - tak właśnie na to patrzę :wink4:

Opublikowano

Nie martw się Miron. Na pocieszenie powiem Ci że ja dzisiaj też musiałem wydać kase i to niestety w ASO...

... lampka od podświetlenia rejestracji... całe 35 zł :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

No widzę miro, że zrobiłeś już te wtryski :good:. Tak z ciekawości, możesz podać jakie ciśnienia się teraz "pokazują" na wszystkich cylindrach na nowych wtryskach ?

Opublikowano

Siemian - robiłeś to w ASO Audi czy w straży pożarnej :decayed:

masz wpis w ks. serwisowej :decayed:

Ps. sorry - zapomniałem - ks. też wtedy spłonęła

................i sory za odświerzenie niemiłych wspomnień - to było głupie z mojej strony :confused4:[br]Dopisany: 24 Luty 2010, 11:15_________________________________________________

No widzę miro, że zrobiłeś już te wtryski :good:. Tak z ciekawości, możesz podać jakie ciśnienia się teraz "pokazują" na wszystkich cylindrach na nowych wtryskach ?

trudno mi powiedzieć - po samej wymianie pokazywało 0,00 ale ponoć trzeba trochę zrobić km - potem można sprawdzić :wink4:

Opublikowano

sorry ze robie mały ot ale nigdzie nie moge znalezc info na ten temat :> czy w tych silnikach 3.0 tdi sa pompowtryski czy juz jest szyna CR jak w audi a6 ? :kox: