Gość SuNDaY Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja mam AFB-ka i chyba 2 raz bym się nie zdecydował na ten silnik.... Chociaż z drugiej strony jeszcze odpukać żadnej wielkiej krzywdy mi nie zrobił No i oczywiście ten przyjemny dźwięk V-ki w szczególności jak mu się przydusi
Piotrek98igo Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 czytajac wszystkie opinie i 95% pisze to co ma w opisie :kox: wychodzi na to ze kazdy chwali to co ma ja napisze inaczej wszystkie 1.9 to konstrukcje niezwykle wytrzymale
zllew Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 ja napisze inaczej wszystkie 1.9 to konstrukcje niezwykle wytrzymale Potwierdzam
Art_A4 Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 W kategorii 1,9 TDI rządzi AWX/AVF 130 PS. Obecnie mam AHU i również nie narzekam, chociaż mógłby mieć więcej mocy :gwizdanie:
antonio Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 powiem tak, jeżeli ten kto ma 1.9 czy 2.5 i nie "sparzył" się na nim to oczywiście, że będzie chwalił to co ma ja osobiście jestem zadowolony z mojego AWX'a, ojciec ma AFN'a, matka 1Z i też jest wszystko gicio
H_S_B Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 hm ponieważ to moje pierwsze Audi i do tego AFN to mimo tego, że kupiłem je w stanie lekko złym to nie moge nażekać splananie + elastycznośc są naprawde powalające
vdm Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja przesiadłem się z niezniszczalnej benzynki 1,6 ADP na 1,9 AVG i jak narazie nikt nic nie wspomniał o tym silniku .. pewnie jedyny bubel wśród TDIków
GILI Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja przesiadłem się z niezniszczalnej benzynki 1,6 ADP na 1,9 AVG i jak narazie nikt nic nie wspomniał o tym silniku .. pewnie jedyny bubel wśród TDIków AJM ma też swoje bolączki, ale ogólnie 1.9 jest ok.2.5 z roczników 04' są praktycznie nie zniszczalne
rikokodo299 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja mam AVG jak na razie chodzi i zanosi się na więcej.Spalanie odpowiednie kopa ma. W odpowiednim czasie wymieniać części i wszystko gra. AFN a AVG to te same silniki lekka różnica jest w elektronice.
Piotrek98igo Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja przesiadłem się z niezniszczalnej benzynki 1,6 ADP na 1,9 AVG i jak narazie nikt nic nie wspomniał o tym silniku .. pewnie jedyny bubel wśród TDIków AJM ma też swoje bolączki, ale ogólnie 1.9 jest ok.2.5 z roczników 04' są praktycznie nie zniszczalne jakie ma bolaczki AJM?
Grzegorz76 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Z 2.5 silniki BAU (180KM) i BCZ (163KM) są już pozbawione wszystkich usterek typowych dla 2.5 więc jeżeli bym brał to tylko z takimi silnikami
aju Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 dla mnie każdy 1.9 1. afn 2. ajm 3. ahu (czy jak on tam ma ten rozwojowy 90konny)
Norbi TDI Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 AFN, 1Z i AHU Dokładnie , są to moze nie najmocniejsze TDIki ale ostatnie z mało kłopotliwych. nowsze jednostki takie jak AJM,AWX i nowsze są silniejsze lecz bardziej skomplikowane co czesciej bywa powodem mniejszych lub wiekszych usterek. Ogólnie mozna powiedzieć że 1.9 to dotychczas najlepsza jednostka
Rekomendowane odpowiedzi