Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wasze przebiegi w dieslach 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja do tej pory jeździłem Audi 100[C4] 2,5 tdi 115KM '94 Rzędowa "5"-ka

Na budziku ma w tej chwili 350kkm-ale podejrzewam, że tyle to mogła mieć 10 lat temu;)

Spalanie w granicach 7-8 l

Oleju od wymiany do wymiany starczało :naughty:

W zimę trochę dłużej zakręcił ale odpalił:D przy ubiegłorocznych mega mrozach -30 st. miał już problemy:)

Może nowe świece żarowe i ori akumulator by mu trochę pomogły:)

Teraz przesiadłem się na A4 B6 1,9 tdi 130KM 2001r.

Niby jeden właściciel w Niemczech-po dokumentach wynika, że facet z '47 roku :tongue4:

Niby do końca serwisowany...Ostatni wpis trochę mi się nie podoba :polew:

Nie jeżdżony w Polsce. Zbiera się b.ładnie:)

na liczniku ma 220 tkm- ciekawe ile w rzeczywistości ma nalatane

A może ktoś wie czy w Siedlcach mógłbym sprawdzić historię auta? i potwierdzić autentyczność ksiązki serwisowej?

no i w przybliżeniu jaki to jest koszt?

Opublikowano

Możesz :) W ASO VW chcą za to ok. 50 zł . Inaczej nie powiedzą.

Opublikowano

nawet mi przez myśl nie przeszło, ze mogą to zrobić za free:> a czy Ty kolego tomiqu sprawdzałeśtam samochód? Mówisz o ASO VW na Brzeskiej? Można podjechać i nie robią przy tym problemów?

Opublikowano

Ja akurat dowiadywałem się w ASO Skody w Białej Podlaskiej, że jest taka możliwość, więc przypuszczam , że każdym ASO koncernu VW mogą to zrobić. Najlepiej przedzwonić i zapytać , żeby nie jechać na pałę. Swojego jeszcze nie sprawdzałem ale korci mnie :) U mnie na budziku 280 kkm, po sprowadzeniu w 2008 r było 233 kkm i wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują , że faktycznie tyle ma :)

Nie sprawdzisz chyba tylko auta z Włoch bo z tego co wiem to nie mają tam połaczenia z bazą.

Opublikowano

A mnie zawsze zastanawiało jak to jest ze wszystkie audi od Niemca mają na liczniku w granicach 200tys km:) nieważne czy auto ma 2 lata, 5, czy 10 :>

Opublikowano

Ha to magia. Ja też jak kupiłem miałem 180 000km, ale ciągle szukam magika, który to potwierdzi.

Opublikowano
:polew: Helmut nie kupuje Diesla żeby robić nim 20tys rocznie:-) oni mają drogi i dojeżdżaja po 100 km do pracy..bo co to jest..przecież to 25min jazdy autostrada:-)
Opublikowano

Ile by nie zrobili to i tak te auta są dość świeże. Helmut zrobi 200 tyś na autostradzie swoim autem i jeszcze sprzeda a my zrobimy nowym autem 100 tyś i auto padaka.

Opublikowano

:polew: Helmut nie kupuje Diesla żeby robić nim 20tys rocznie:-) oni mają drogi i dojeżdżaja po 100 km do pracy..bo co to jest..przecież to 25min jazdy autostrada:-)

No trochę przesadziłeś - musiał by średnią mieć ponad 200km/h :kox:

A co do przebiegów to zgadzam się że wielką różnicę robi czy auto jeżdżone po DE czy np PL, czy używane głównie w mieście czy na autostradach. Moja matula ma u siebie 170 tyś oryginalnego przebiegu w fiaciorze brava z tym że 90 % po mieście trasy po 2-5 km po polskich drogach i ja bym autku spokojnie dał 300 k albo więcej po wyglądzie i zużyciu elementów wewnętrznych :) oglądałem taką samą padakę po 350k przebiegu w DE i wyglądała znacznie lepiej niż nasze 170k krajowe.

Opublikowano

w Lublinie tzn Kalinówka chca za sprawdzenie 100zł dzwoniłem kilkukrotnie i raz przy okazji byłem i pytałem za sprawdzenie 100zł czy jest historia to ok jeśli nie to 100 w plecy

Opublikowano

No może trochę przesadziłem z tym, że w 25 min robią 100 km:) chociaż pewnie jeszcze lepsi się znajdą :>

Poza tym chyba nikt nie zaprzeczy, że w DE robią duuużoo większe przebiegi niż my..no i zgodzę się z przedmówcami, że auto z Niemiec z przebiegiem grubo ponad 200 tys będzie w lepszej kondycji niż nasze salonowe po 100tyś:) Sam miałem w domu Sienę z salonu...sprzedana po 9 latach ze 170 tyś przebiegiem...jak sobie przypomnę jak się nią jeździło...a jak teraz wsiadam do mojej 10-letniej a4 z dużo większym przebiegiem to niebo a ziemia...Audi aż się chce jeździć:D ale Audi to Audi i tyle :)

Opublikowano

czyli jeśli mam auto sprowadzone z przebiegiem około 220tys km ze wszystkimi wahaczami ori, pompa wody ori to istnieje szansa, że realny przebieg wynosi mniej niż 300 tys ?:)

Opublikowano

czyli jeśli mam auto sprowadzone z przebiegiem około 220tys km ze wszystkimi wahaczami ori, pompa wody ori to istnieje szansa, że realny przebieg wynosi mniej niż 300 tys ?:)

to istnieje duże prawdopodobieństwo, że wymienisz je w najbliższym czasie :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

moja :a4fan: obecnie 287 tys km, przebieg ori 200%, w Polsce od 2007 gdzie przejechała ok 103 tys km i dolne wahacze są jeszcze ori :decayed::naughty:

PS. w PL głownie śmiga po krajowej 6 a tu nie ma dziur :tongue4:

Opublikowano

mi nie dawno zaczął ori banan z prawej stukać, dożył 244tys km, drugi dolny i jeden górny z tej strony jeszcze ori, prawa strona była mniej trwała bo przy 190tys jeden górny(a może to był dolny) przy skręcaniu popukiwał i tak jeździłem 2 lata i przez niego dolne padły szybciej...lepiej wymieniać od razu jak puka tylko tego, tym sposobem nie skrócimy życia pozostałych sprawnych, obecnie przy 260tys mam jeszcze 3 ori, a pozostałe wymieniałem już po dwa razy...

Opublikowano

u mnie dolny lewy wahacz też ori prawy zmieniony przebieg 250 tys przebiegu nie jestem pewien ale amortyzatory wydają się orginalne bite numery i loga audi

Opublikowano

na blacie 205k. ale napewno jest po lifcie (a ten co to robi to seryjnie około -50k robi :) tak że myśle ze około 255k km

Opublikowano

c967f5d5a95c8382med.jpg

ale i tak nie wierzę, że w chwili robienia zdjęcia przebieg był taki jak wskazanie na liczniku :no:

mam tylko nadzieję, że to nie jest 444444 :naughty: albo i lepiej...:D

Opublikowano

Ładnie :good:

Opublikowano

Mój kolega z Niemiec ma w B6 2004r. 1.9Tdi 131PS 398tyś.km na blacie, przebieg ori, auto śmiga 2-3 x w tyg., na długich trasach Munchen-Hamburg ,auto jezdzi jakby miało max.150tyś,km!