Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana ori układu wydechowego na podwójny od 2.5TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napewno plug & play pasuje od 2.5 TDI. Napewno NIE pasuje od zadnego Q. No i z tym 1.8 T benzyna jest wielka niewiadoma. Montazowo podejdzie, lecz od strony technicznej nie ma pewnosci. Choc wyglada identycznie jak z 2.5 to nikt nie potwierdzil do tej pory, ze konstrukcyjnie jest taki sam.

Opublikowano
Napewno plug & play pasuje od 2.5 TDI. Napewno NIE pasuje od zadnego Q. No i z tym 1.8 T benzyna jest wielka niewiadoma. Montazowo podejdzie, lecz od strony technicznej nie ma pewnosci. Choc wyglada identycznie jak z 2.5 to nikt nie potwierdzil do tej pory, ze konstrukcyjnie jest taki sam.

Zgadza sie ale jest ktos pisał że od cabrio i 3.0 podobno pasuje ale też nie wiem na 100%.

Co do od 1.8T dziś z kumplem tak sie zastanawialismy że jak przekruj jest taki sam to powinno nie byc problemu gdyż od benzyny bardziej wydech sie nagrzewa wiec do diesla by podeszło teoretycznie co innego w drugą strone ... Ale to najlepiej jak by ktoś na bank potwierdził tą teorie :kox:

Opublikowano

Zgadza sie ale jest ktos pisał że od cabrio i 3.0 podobno pasuje ale też nie wiem na 100%.

Co do od 1.8T dziś z kumplem tak sie zastanawialismy że jak przekruj jest taki sam to powinno nie byc problemu gdyż od benzyny bardziej wydech sie nagrzewa wiec do diesla by podeszło teoretycznie co innego w drugą strone ... Ale to najlepiej jak by ktoś na bank potwierdził tą teorie :kox:

od cabrio pasuje na 100% od 3.0 nie wiem

Opublikowano

a czy dospawanie tylko prawego wydechu do puszki jest możliwe? Bo na allegro zdarza się ze sprzedają wydechy na części (środek, lewy wydech i prawy) z racji wielkości całego wydechu.

Opublikowano

Szanowni koledzy juz pisalem o tym , Ja mam zalozony wydech od 1.8T w Mojej B6 AWX i wszystko jest takie same jak w kompletnym wydechu od 2.5TDi , bynajmniej z zewnatrz.

Jak sprawa wyglada budowy tlumikow w srodku , jaka jest roznica miedzy 1.8T i 2.5TDi to nie jestem wstanie powiedziec gdyz nigdy nie rozpruwalem zadnego z w/w tlumikow i nie zaglebialem sie w ich budowe wewnetrzna.

Ja na Swoim wydech od 1.8T latam juz od ponad roku i wszystko jest wporzadku , zadnego rezonansu , dziwnego buczenia czy tez glosniejszej pracy a moge to porownac z kompletnym wydechem od 2.5TDi gdyz taki tez mialem zalozony w Moim aucie. Jednak ze po jakis 6 miesiacach zaczelo cos buczec w ukladzie wydechowym przy pewnych obrotach silnika i to bez wzgledu na to na jakim biegu sie jechalo. Jak pamietam to buczenia sie pojawialo miedzy 1800-2200 obrotow i bylo to tak wkrur..... ze czasami odechciewalo sie jechac.

Po przeczytaniu paru postow dot. owego buczenia , rzekomo o sypiacych sie lozyskach kol tylnych , o rozlatujacym sie lozysku skrzyni biegow czy tez o wyjechanych juz oponach :facepalm: postanowilem zmienic jeszcze raz uklad wydechowy i akurat trafil sie od 1.8T to go zalozylem i tak jezdze. Jeszcze co sie zastanawiam to nad wycieciem tlumika srodkowego aby pozbyc sie zbednej wagi i toche polepszyc dzwiek ukladu , zwlaszcza ze turbinka ladnie gwizdze po przegazowaniu :naughty: bo kat juz dawno wylecial.

:hi:

Opublikowano

Panowie, jeszcze taka mała uwaga przy swapie wydechu. Musicie zwrócić uwagę na to, aby same już tłumiki końcowe wisiały na tej samej wysokości. Wystarczy, że uchwyt w tłumiku jest dlikatnie przegięty, a już nie bedzie symetrii, co póżniej źle rokuje przy montażu samych końcówek. U mnie był ten problem i dzisiaj robiłem w innym już zakładzie korektę. Same końcówki są idealnie wpasowane " na paluszek" dookoła. Natomiast pucha prawa wisi dużo niżej niż lewa. Widać wprawdzie dopiero z odległości, ale wkurza i pewnie będzie trzecie podejście.......

Opublikowano

A mam takie pytanie, czy po zmianie wydechu na 2 rurke czujecie jakieś zmiany ? Dzwięk, praca silnika, cokolwiek :eusathink:

Opublikowano
A mam takie pytanie, czy po zmianie wydechu na 2 rurke czujecie jakieś zmiany ? Dzwięk, praca silnika, cokolwiek :eusathink:

nie ,no może ciut ciszej

Opublikowano

Dokladnie, jakby lepsza kultura pracy. Ciszej, rowno i jakby mniej klekotal. Ale na ile to fakt, a na ile nasza psychika, to juz nie wiem....

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy na allegro nie ma dosłownie żadnego teraz wydechu? Ani od 1.8 ani od 2.5 pod fwd? ;]

Opublikowano
Opublikowano

Jesli nie przeszkadza Ci ze to zestaw od 1.8 T to łykaj... Chociaz z drugiej strony tez zastanawiam sie nad takowym zestawem....

Chyba pojde w Twoje ślady jak tylko znajde cos ciekawego za rozsadne pieniadze....

Opublikowano

Rezultat mojego weekendowego rezanka :wink: b6 + dokladka z B7 :naughty: juz niedlugo montuje w samochodzie :decayed:

b449660968cbb9cadbb3821.1100x1100.jpg

Opublikowano

Porób dokładne zdjęcia przeróbki tej dokładki, myślę że wielu będzie chciało pójść w troje ślady.

Opublikowano

weź coś kolego napisz o tym jak to robiłeś ;)

dużo rezania?

Opublikowano

Ooo czekam za fotorelacją :-D

Opublikowano

Panowie, tak na prawde cala fotorelacja juz jest na necie, tylko na zagranicznych forach :wink:

Numero Uno

Numero Due

Robilem wszystko na podstawie tych 2 watkow, jednak jak trzeba bedzie moge wszystko opisac, nawet na podstawie tych zdjec i doloze troszke od siebie :wink:

ogólnie rzeźba jest wielka tylko pod wzgledem dopasowywania tego i musza to robic przynajmniej 2 osoby... ja robilem sam i samo dopasowanie zajelo mi ze 2 h, a powinno 15 min jakbym mial kogos do pomocy :kwasny: gdyby nie to, ze juz wszystko mialem powycinane to juz bylem na takim etapie wkur....nia, ze chcialem tym walnac...:grin: teraz to jest smieszne, ale w pojedynke to sie za to nie zabierajcie :grin:

Zdjecia porobie, ale wrzuce jak juz bede mial zderzak na samochodzie :wink:

Opublikowano

aa czyli ta dokładka jest nałożona na zderzak?

z tego co widzę to zderzak trzeba dołem trochę podciąć?

Ty miałeś dokładkę z wycięciami na wydech/wydechy?

wystarczy takie coś kupić HOKEJ SPOJLER DOKLADKA ZDERZAK AUDI A4 B7 8E Wwa (3022507373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i da rade wyrezać zderzak na dwa wydechy aktualnie nie mając żadnego wycięcia?