akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Też myślę o swapie wydechu z 3.0TDIQ i widzę, że jest trochę dłubania...
Stichy Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Ja u siebie mam customowy ale zakladam ori z 1.9Q do tego caly wydech z kwasowki z pominieciem srodkowego, ale zlaczka bedzie jak w ori Nie jest trudno zrobic - trojnik robisz, przecinasz w odpowiednim miejscu i pasuje super a pozniej dopasowujesz druga rurke na prawa strone i gra Co do trojnika to kat masz na rurce w miejscu wygiecia
antonio Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 w takim razie biorę ten od 3.0TDI
MARCIN607 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 http://allegro.pl/audi-a4-2001-2004-wydech-podwojny-dwa-wydechy-i1859153021.html a nie lepiej taki? [br]Dopisany: 03 Listopad 2011, 10:06_________________________________________________http://allegro.pl/tlumik-wydech-rura-wydechowa-audi-a4-1-8-turbo-i1911380546.html
antonio Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 ten od 1.8T jest 60km ode mnie ale nie chcę go bo nie podobają mi się proste końcówki w B7
akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale to jest z benzyniaka. Jakoś inny jest wydech do diesla?
Bart-S Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale to jest z benzyniaka. Jakoś inny jest wydech do diesla? Poza tym co widać (końcówki) różnice dotyczą konstrukcji wewnętrznej samego tłumika.
akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale to jest z benzyniaka. Jakoś inny jest wydech do diesla? Poza tym co widać (końcówki) różnice dotyczą konstrukcji wewnętrznej samego tłumika. Pomijając końcówki to właśnie o tej konstrukcji wew. myślałem. Czyli raczej nie powonno się zakładać wydechu z PB do ON...
Bart-S Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale to jest z benzyniaka. Jakoś inny jest wydech do diesla? Poza tym co widać (końcówki) różnice dotyczą konstrukcji wewnętrznej samego tłumika. Pomijając końcówki to właśnie o tej konstrukcji wew. myślałem. Czyli raczej nie powonno się zakładać wydechu z PB do ON... Niestety na to pytanie nie umiem odpowiedzieć - tutaj już wiedzą musiałby wykazać się ekspert od spalin Mimo wszystko - mamy kilka przypadków, gdzie chłopaki zakładali do TDI wydech od PB bo akurat taki się trafił. Minęło już trochę czasu i nikt nie zgłaszał problemów.
akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale to jest z benzyniaka. Jakoś inny jest wydech do diesla? Poza tym co widać (końcówki) różnice dotyczą konstrukcji wewnętrznej samego tłumika. Pomijając końcówki to właśnie o tej konstrukcji wew. myślałem. Czyli raczej nie powonno się zakładać wydechu z PB do ON... Niestety na to pytanie nie umiem odpowiedzieć - tutaj już wiedzą musiałby wykazać się ekspert od spalin Mimo wszystko - mamy kilka przypadków, gdzie chłopaki zakładali do TDI wydech od PB bo akurat taki się trafił. Minęło już trochę czasu i nikt nie zgłaszał problemów. Daje do myślenia... Może podjadę dziś do jakiegoś "eksperta" i popytam.
MARCIN607 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 wiem że pare aut u nas jeżdzi na takich zestawach dlatego wkleiłem może się przyda a i roboty mniej :gwizdanie:
akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 wiem że pare aut u nas jeżdzi na takich zestawach dlatego wkleiłem może się przyda a i roboty mniej :gwizdanie: No właśnie. Bez przeróbek tak jak w wypadku wydechu z 3.0TDI Q... A kto u Nas jeżdzi na wydechu z PB w TDI?
akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Flyer jezdzi na wydechu tdi w Pb Jeszcze pytanie dotyczące osłony termicznej, uchwytu prawego tłumika. Czy nry części, które podał Bart-S podejdą do B7?
greg2505 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 wrclaguna gdzieś pisał że ma wydech od PB
Bart-S Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 Flyer jezdzi na wydechu tdi w Pb Jeszcze pytanie dotyczące osłony termicznej, uchwytu prawego tłumika. Czy nry części, które podał Bart-S podejdą do B7? Dziś mam zajęty wieczór - jutro wszystko posprawdzam
akjam Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Flyer jezdzi na wydechu tdi w Pb Jeszcze pytanie dotyczące osłony termicznej, uchwytu prawego tłumika. Czy nry części, które podał Bart-S podejdą do B7? Dziś mam zajęty wieczór - jutro wszystko posprawdzam Zawsze można na Ciebie liczyć Bart-S! Będę wdzięczny.
HiRide Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 nr oslon termicznych do b7 8E0804172G -oslona termiczna tlumika koncowego strona prawa 8E0804171L -oslona termiczna tlumika koncowego strona lewa mozna dodac ze oslona nad tlumik prawy to raczej kosmetyka Ja od 2 lat jezdze bez tej oslony i nie ma sladu przypalen nadpalen czy czegos podobnego
Bart-S Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Opublikowano 4 Listopada 2011 nr oslon termicznych do b7 8E0804172G -oslona termiczna tlumika koncowego strona prawa 8E0804171L -oslona termiczna tlumika koncowego strona lewa mozna dodac ze oslona nad tlumik prawy to raczej kosmetyka Ja od 2 lat jezdze bez tej oslony i nie ma sladu przypalen nadpalen czy czegos podobnego Potwierdzam - numer jest ten sam dla B6/B7. Co do słuszności instalacji tej części - dla jednego kosmetyka, dla drugiego profilaktyka
akjam Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 Dzięki Panowie. Ja chyba jednak się zdecyduję (jak już będę działał) na zamontowanie osłon. A czy osłona baku jest też ta sama co w B6?
Rekomendowane odpowiedzi