Krzysiekcalibra Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 No właśnie kodowałem tą pastylkę kilkukrotnie i cały czas było ok a teraz tak jak by jej nie było ale sprawdziłem i niby w mass block kanał 22 jest "1" czyli powinna sie zaprogramować a nie chce jutro ma przyjsc nowa pastylka myślisz że to może pomóc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Może pastylka ocipiała już, z nową jeśli nie będzie tego problemu, to będzie pierwszy raz, jak się spotykam, że stara pastylka nie chce się dopisać do licznika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 a może trzeba ten licznik jakoś adoptować do sterownika silnika?? bo ja próbowałem wejść w kanał 50 i go zaadoptować ale ja takiego kanału nie mam a teraz wyczytałem że trzeba wejść w adaptację i wejsc w kanał 00 i dać save może to pomóc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Nie robisz żadnej adaptacji pod sterownik silnika... Po co? Wsad, immo, pastylka, cześć jak czapka. Jak immo pójdzie to komunikację z silnikiem masz, więc niepotrzebne żadne adaptacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 no niby tak tylko że immo nie mogę zakodować bo nie chce się oby ta pestka pomogła bo juz mi auto 3 dni stoi a nie wiadomo ile jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Adaptacji żadnych się nie robi, no miejmy nadzieję, że tylko pastylka powiedziała już papa, ale to naprawdę pierwszy taki przypadek spotykam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Wymieniłem pastylkę immo na nową i się zakodowała auto odpala teraz szukam jak zrobić potencjometr od podswietlenia zegarów bo strasznie ciemno a w zegarach z a6 trzeba go gorobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Wymieniłem pastylkę immo na nową i się zakodowała auto odpala teraz szukam jak zrobić potencjometr od podswietlenia zegarów bo strasznie ciemno a w zegarach z a6 trzeba go gorobić Wylutuj z licznika z a4 i wlutuj do A6 tyle roboty, płyta PCB z obu liczników jest ta sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 tylko ja stary licznik mam z a4 1/2 fis jaeger a nowy pełny fis vdo czy da się zamienić te potencjometry też ?? a jak to zrobić zeby miec potencjometr poza licznikiem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 VDO ma wszędzie ten sam potencjometr nie ważne czy z fis czy bez ale nie wiem jak w jaeger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 No ten sam potencjometr tam przecież siedzi... Napisz do vauxhall95, ja mam swój licznik od niego on do niego wlutowywal potencjometr z a4 to Ci powie co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 już problem rozwiązałem wylutowałem potencjometr z jeagera i wlutowałem do vdo i działa tylko na odwrót jak zciemniam to się rozjaśnia a jak rozjaśniam to się zciemnia ale inaczej go nie można wlutować więc tak musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 W VDO w prawo rozjaśnia, w lewo ściemnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 w jeager miałem tak samo ale jak go wlutowałem to jest odwrotnie w lewo rozjaśnia w prawo zciemnia ale inaczej się go nie dało wlutować tylko tak pasował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Ważne, że działa ale Twoja stara pastylka ro***bała mi system... :doh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 hehe mi też nie wiem co o tym myśleć ale ważne że nowa działa bo trochę mnie nastraszyłeś bo byłem pewien że to pastylka a ty trochę mnie zbiłeś z tropu i zacząłem się zastanawiać a co jak to nie od pastylki a auto już stoi tydzień ale wszystko dobrze się skończyło teraz tylko muszę wytrzasnąć kasę na manetkę i mój project fis zakończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jak chcesz, to ja mam manetke FIS, ale z sedana... Jak chodzi Ci tylna wycieraczka i jej używasz, no to w akcie desperacji możesz ją przerobić, gdzieś na forum był tutorial co i jak, raptem jakiś plastik jest do wyłamania i manetka z sedana robi się manetką z avanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 dzięki ale narazie muszę się wstrzymać brak funduszy a wycieraczka mi działa z tyłu reanimowałem już ją wiec wolał bym żeby było też sterowanie wycieraczką i spryskiwaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 To się nie dogadamy, cieszę się, że wszystko już OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekcalibra Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A jeszcze mam takie pytanie mam licznik VDO z cyfrowym zegarkiem ale nie mam radiowo ustawianej godziny ale widzialem że jest takie miejsce na wtyczką 4 pinową a mam ten modół z jeagera czy wystarczy go przelutować do vdo i będę miał radiowo ustawianą godzinę i datę czy to coś innego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi