Szarik Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 a jeździłeś autem? po kilku kilometrach dopiero się rozgrzewa Jezdzilem i dochodzi do 60 i dalej nic
kaju Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 a jeździłeś autem? po kilku kilometrach dopiero się rozgrzewa Jezdzilem i dochodzi do 60 i dalej nic Licznik przedliftowy?
Szarik Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Tak przedliftowy, mam jeszcze jeden problem bylo o tym na forum tylko chcialbym sie dowiedziec czy u mnie zadziala mianowicie licznik zmienialem z uk-nsi na vdo i swieci sie kontrolka poduszki czy jak podam mase na 12 pin w niebieskiej kostce to problem zniknie ?
Polko_V Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 a jeździłeś autem? po kilku kilometrach dopiero się rozgrzewa mnie wskazówka od oliwy podnosi się nieco później niż wody np. jak mam 90*C na piecu, to oliwa jest tak na 70-80*C. Po kilku 2-3min tak samo pokazują...oczywiście jak spokojnie, normalnie się jeździ.
Szarik Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Moze ktos podeslac zdjecie w ktore miejsce przy kompie podpiac kabel od temp.oleju
pioteros Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Albo kolor tego kabla przy samej wtyczce do fisu, też potrzebuje Wystukane z Pegasusa
bediks Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 A powie mi ktoś czy wymiana LCD w liczniku jest aż tak trudna jak to opisują , ma ktoś jakas instrukcje jak to zrobić jakie narzędzia są do tego potrzebne
Polko_V Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 A powie mi ktoś czy wymiana LCD w liczniku jest aż tak trudna jak to opisują , ma ktoś jakas instrukcje jak to zrobić jakie narzędzia są do tego potrzebne narzędzia to lutownica np. taka Lutownica kolbowa GOOT PX201 + GROT (2943044628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. najlepiej z odsysarką do cyny, wyświetlacz i przede wszystkim nie trzęsące się ręce i lupa oczywiście. Nie robiłem tego ale znajomek co już go niestety nie ma w PL, to robił
pioteros Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 dobra lutownica na gorace powietrze i pasta lutownicza, moze na youtube sa filmy z pokazem jak wyglada taka wymiana ---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ---------- w serwisie z komorkami pewnie ze 20zł taki zabieg kosztuje, jak widac pare minut roboty
Hans47 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 No a na allegro chca 150 zl hah:facepalm:
kaju Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 No a na allegro chca 150 zl hah:facepalm: Bo się nie robi na allegro takich rzeczy, to tak samo jak przy VP44 "regeneracja elektroniki" czyli wymiana tranzystorka za 3zł, a kasują za to 2k i trzymają pompy po kilka dni.
Polko_V Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 No a na allegro chca 150 zl hah:facepalm: Bo się nie robi na allegro takich rzeczy, to tak samo jak przy VP44 "regeneracja elektroniki" czyli wymiana tranzystorka za 3zł, a kasują za to 2k i trzymają pompy po kilka dni. masz rację...wiedzą, że jest popyt na takie goowno i od razu 150złociszy:facepalm: . A Ci co piszą na innych forach,że trudne itd. to twierdziłbym, że to piszą Ci co z tym robią, bo wiedzą, że stacili by "chleb":whistling:
pioteros Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Jasna sprawa, a lutowanie gorącym powietrzem jest jeszcze prostrze Wystukane z Pegasusa
Polko_V Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Więc ja sobie to sam wymienię (zaryzykuję) a gwarancja pff...jak coś się ma stać to za pewne i tak się stanie po tym śmiesznym roku (zresztą prawie jak z wszystkim). Narazie nie mam takie lutownicy, więc odpuszczam chwilowo temat:wink:
kaju Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Dzisiaj wyjeżdżam do GB, pod koniec tygodnia mogę Ci zrobić ten przelew? Odezwę się jeszcze na PW jak będę na miejscu BTW, Panowie, w drodze będę poprawiał tutka odnośnie przejścia na FIS, we wtorek wrzucę go tutaj w PDFie i napiszę do któregoś z modów o podwieszenie
arre Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Kaju targasz ten licznik z A6? co za licznik?
bronson Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 masz jakieś foto takiego filtra, bo nie wiem jak to wygląda? niestety nie mam zdjęcia... ale poszukaj na allegro folia filtr fotograficzny napewno coś znajdziesz... firma np Cockin czy jakoś tak chociaż jak teraz patrzyłem to nie mogę znaleźć.. sam kiedyś używałem w ciemni przy wywoływaniu zdjęć.. ale teraz daleko posunięta cyfryzacja więc ciężko... ale może by tak folia do oklejania szyb... taką lekko przyciemniającą.. na jakąć przezroczystą sztywną folię nakleić... i dać pod wyświetlacz... Na tym filmiku zamieszczonym wyżej widać ten objaw o którym piszesz.. wydaje mi się że tak jak piszę powyżej wystarczy przyciemnić światło pochodzące z podswietlających diód.. Więc ja sobie to sam wymienię (zaryzykuję) a gwarancja pff...jak coś się ma stać to za pewne i tak się stanie po tym śmiesznym roku (zresztą prawie jak z wszystkim). Narazie nie mam takie lutownicy, więc odpuszczam chwilowo temat:wink: tak jak piszą sprzedawcy wyświetlaczy do naszych liczników, co mnie osobiście śmieszy, że przy samodzielnym montażu nie dają gwarancji na wyświetlacz... Można by założyć że sprzedacą Ci uszkodzony... bo przecież żeby sprawdzić musisz go wlutować, a jak sam wlutujesz to tracisz gwarację.. Kuriozum...
bediks Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Licznik Zegary Audi A4 B5 USA 2000r (3015739369) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. brac tylko
pioteros Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 takie info tylko, że seryjnie w wersjach amerykańskich B5 nie było w ogole montowanego immobilizera (prawdopodobnie była to opcja) także ten licznik może być bez immo plug n play
Rekomendowane odpowiedzi