Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Efekt wymiany licznika na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jeździłeś autem? po kilku kilometrach dopiero się rozgrzewa

Jezdzilem i dochodzi do 60 i dalej nic

• Odpowiedzi 14.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jezdzilem i dochodzi do 60 i dalej nic

Licznik przedliftowy?

Opublikowano

Tak przedliftowy, mam jeszcze jeden problem bylo o tym na forum tylko chcialbym sie dowiedziec czy u mnie zadziala mianowicie licznik zmienialem z uk-nsi na vdo i swieci sie kontrolka poduszki czy jak podam mase na 12 pin w niebieskiej kostce to problem zniknie ?

Opublikowano

mnie wskazówka od oliwy podnosi się nieco później niż wody np. jak mam 90*C na piecu, to oliwa jest tak na 70-80*C. Po kilku 2-3min tak samo pokazują...oczywiście jak spokojnie, normalnie się jeździ.

Opublikowano

Moze ktos podeslac zdjecie w ktore miejsce przy kompie podpiac kabel od temp.oleju

Opublikowano

Albo kolor tego kabla przy samej wtyczce do fisu, też potrzebuje

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

A powie mi ktoś czy wymiana LCD w liczniku jest aż tak trudna jak to opisują , ma ktoś jakas instrukcje jak to zrobić jakie narzędzia są do tego potrzebne

Opublikowano
A powie mi ktoś czy wymiana LCD w liczniku jest aż tak trudna jak to opisują , ma ktoś jakas instrukcje jak to zrobić jakie narzędzia są do tego potrzebne

narzędzia to lutownica np. taka Lutownica kolbowa GOOT PX201 + GROT (2943044628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. najlepiej z odsysarką do cyny, wyświetlacz i przede wszystkim nie trzęsące się ręce i lupa oczywiście. Nie robiłem tego ale znajomek co już go niestety nie ma w PL, to robił:wink:

Opublikowano

dobra lutownica na gorace powietrze i pasta lutownicza, moze na youtube sa filmy z pokazem jak wyglada taka wymiana

---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ----------

w serwisie z komorkami pewnie ze 20zł taki zabieg kosztuje, jak widac pare minut roboty

Opublikowano

No a na allegro chca 150 zl hah:facepalm:

Opublikowano

Bo się nie robi na allegro takich rzeczy, to tak samo jak przy VP44 "regeneracja elektroniki" czyli wymiana tranzystorka za 3zł, a kasują za to 2k i trzymają pompy po kilka dni.

Opublikowano

Bo się nie robi na allegro takich rzeczy, to tak samo jak przy VP44 "regeneracja elektroniki" czyli wymiana tranzystorka za 3zł, a kasują za to 2k i trzymają pompy po kilka dni.

masz rację...wiedzą, że jest popyt na takie goowno i od razu 150złociszy:facepalm: . A Ci co piszą na innych forach,że trudne itd. to twierdziłbym, że to piszą Ci co z tym robią, bo wiedzą, że stacili by "chleb":whistling:

Opublikowano

Jasna sprawa, a lutowanie gorącym powietrzem jest jeszcze prostrze

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Więc ja sobie to sam wymienię (zaryzykuję) a gwarancja pff...jak coś się ma stać to za pewne i tak się stanie po tym śmiesznym roku (zresztą prawie jak z wszystkim). Narazie nie mam takie lutownicy, więc odpuszczam chwilowo temat:wink:

Opublikowano

Kaju targasz ten licznik z A6?:decayed:

Opublikowano

Dzisiaj wyjeżdżam do GB, pod koniec tygodnia mogę Ci zrobić ten przelew? Odezwę się jeszcze na PW jak będę na miejscu :hi: BTW, Panowie, w drodze będę poprawiał tutka odnośnie przejścia na FIS, we wtorek wrzucę go tutaj w PDFie i napiszę do któregoś z modów o podwieszenie :whistling:

Opublikowano
Kaju targasz ten licznik z A6?:decayed:

co za licznik? :kox:

Opublikowano
masz jakieś foto takiego filtra, bo nie wiem jak to wygląda?

niestety nie mam zdjęcia... ale poszukaj na allegro folia filtr fotograficzny napewno coś znajdziesz... firma np Cockin czy jakoś tak

chociaż jak teraz patrzyłem to nie mogę znaleźć.. sam kiedyś używałem w ciemni przy wywoływaniu zdjęć.. ale teraz daleko posunięta cyfryzacja więc ciężko...

ale może by tak folia do oklejania szyb... taką lekko przyciemniającą.. na jakąć przezroczystą sztywną folię nakleić... i dać pod wyświetlacz...

Na tym filmiku zamieszczonym wyżej widać ten objaw o którym piszesz.. wydaje mi się że tak jak piszę powyżej wystarczy przyciemnić światło pochodzące z podswietlających diód..

Więc ja sobie to sam wymienię (zaryzykuję) a gwarancja pff...jak coś się ma stać to za pewne i tak się stanie po tym śmiesznym roku (zresztą prawie jak z wszystkim). Narazie nie mam takie lutownicy, więc odpuszczam chwilowo temat:wink:

tak jak piszą sprzedawcy wyświetlaczy do naszych liczników, co mnie osobiście śmieszy, że przy samodzielnym montażu nie dają gwarancji na wyświetlacz...

Można by założyć że sprzedacą Ci uszkodzony... bo przecież żeby sprawdzić musisz go wlutować, a jak sam wlutujesz to tracisz gwarację..

Kuriozum...:polew:

Opublikowano

takie info tylko, że seryjnie w wersjach amerykańskich B5 nie było w ogole montowanego immobilizera (prawdopodobnie była to opcja) także ten licznik może być bez immo plug n play