bediks Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Jesli ma kto szara wtyczkę do fisa i wtyczkę do manetki to pisać do mnie proszę ;-)
Polko_V Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Panowie ogarnąłem dzisiaj fis. Niestety nie działa cosik Wyświetla mi spaloną żarówkę oraz brak płynu sprysku. Przewody są przykręcone do śruby pod/za bezpiecznikami po stronie kierowcy. Manetka też tam jest podpięta i działa dobrze :/ (generalnie to zrobiłem to tak że polutowałem 3kable (kontla żar, płyn,manetka) i dolutowałem kabelek aż do nóg. Może tu tkwi problem?? Do sygnała Ecu wlutowałem się w żółty kabelek ja w instrukcji ale nic go nie ciąłem. Nie wiem czy pokazuje prawdziwe spalanie bo tylko jechałem z garażu pod dom jakieś 2km Klima działa raczej ok sygnał do fis kostka czerwona pin 1. U mnie był tam kabel żółto brązowy ale wpiąłem się w niego i chyba nie przekłamuje W garażu pokazało 4,5st a jak jechałem to spadło do 1,5 na klimie kanał 55 pokazało 1st. P.S. Wbrew zapewnień sprzedającego fis jest wypalony w połowie. Ehhh ci uczciwi sprzedawcy. Po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu miałem włączony zapłon kilka minut, potem sprawdzałem jeszcze błędy VCD bez odpalania samochodu myślicie że przepustnica się sama zaadaptowała?? Klima np mi się nie wyzerowała i nie musiałem na nowo jej kodować Przewod plynu spryskiwaczy NIE podlaczamy do masy i do niczego innego czemu nie... ja podłączyłem i nic mi nie świeci, ani sprysk i żarówy:wink:. Spryski będę odłączał od masy, bo mam czujnik i jak bęzie cieplej se go podłącze
horny devil Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Panowie ogarnąłem dzisiaj fis. Niestety nie działa cosik Wyświetla mi spaloną żarówkę oraz brak płynu sprysku. Przewody są przykręcone do śruby pod/za bezpiecznikami po stronie kierowcy. Manetka też tam jest podpięta i działa dobrze :/ (generalnie to zrobiłem to tak że polutowałem 3kable (kontla żar, płyn,manetka) i dolutowałem kabelek aż do nóg. Może tu tkwi problem?? Do sygnała Ecu wlutowałem się w żółty kabelek ja w instrukcji ale nic go nie ciąłem. Nie wiem czy pokazuje prawdziwe spalanie bo tylko jechałem z garażu pod dom jakieś 2km Klima działa raczej ok sygnał do fis kostka czerwona pin 1. U mnie był tam kabel żółto brązowy ale wpiąłem się w niego i chyba nie przekłamuje W garażu pokazało 4,5st a jak jechałem to spadło do 1,5 na klimie kanał 55 pokazało 1st. P.S. Wbrew zapewnień sprzedającego fis jest wypalony w połowie. Ehhh ci uczciwi sprzedawcy. Po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu miałem włączony zapłon kilka minut, potem sprawdzałem jeszcze błędy VCD bez odpalania samochodu myślicie że przepustnica się sama zaadaptowała?? Klima np mi się nie wyzerowała i nie musiałem na nowo jej kodować Przewod plynu spryskiwaczy NIE podlaczamy do masy i do niczego innego To zostawić luźne czy jak?
SowaBezOka Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Luzny ma zostac, jak wymienisz zbiornik na spryskiwacze na taki z czujnikiem to wtedy bedziesz mogl podlaczyc
horny devil Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Wytestuje. Chociaz wszyscy pisali ze zmasowac
przemciotorun Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 bo to czy zmasowac czy nie zalezy od rocznika i od czujnika czy w pompce czy osobny
Szarik Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 U mnie jak zmasuje to swieci a mam 1995r wiec mam kabel od plynu wolny i jest OK
horny devil Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 U mnie jak zmasuje to swieci a mam 1995r wiec mam kabel od plynu wolny i jest OK też mam 95 czyli wolny zostawię
Szarik Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 AUDI A4 2.6 Licznik RHD (3037127415) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.AUDI A4 Licznik RHD (3037127883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ceny raczej śmieszne, tylko brac Jesli sprawne to ceny rzeczywiscie dobre
bediks Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Na bank popalone ale weź się dopros żeby jakieś zdjęcie fisa dali
bronson Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Na bank popalone ale weź się dopros żeby jakieś zdjęcie fisa dali Większość sprzedających jak nie ma licznika jeszcze w aucie to nie ma pojęcia jak podłączyć na krótko licznik żeby fisa było widać... a nawet jak wiedzą to niechce im się z tym bawić... bo liczniki to tylko 1/100 tego co sprzedają...
horny devil Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Pany a macie doświadczenia z wymianą wyświetlacza? Dać zarobić czy robić samemu? W telefonie wyświetlacz pochytany to może tu też dam radę a może za duże ryzyko??
bediks Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Ostatnio byłem u kolegi z serwisu telefonów kom pytam czy w razie co wymieni mi wyświetlacz w liczniku to stwierdził ze za tak prosta robotę nie będzie mnie kroil:grin: A ludzie kroja dlatego tak bo sprzęt progi do tego jest po prostu drogi
Polko_V Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Ostatnio byłem u kolegi z serwisu telefonów kom pytam czy w razie co wymieni mi wyświetlacz w liczniku to stwierdził ze za tak prosta robotę nie będzie mnie kroil:grin:A ludzie kroja dlatego tak bo sprzęt progi do tego jest po prostu drogi tak jak wcześniej pisałem...liczą se za to tyle, bo wiedzą, że jest popyt na to i by "chlebek" stracili. I potwierdzam... nawet u obcego kolesia z serwisu by mnie skasował ze 30-40 zeta za wymianę fis-a:wink:
pioteros Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 do mnie wpadl taki licznik troche wypalony ale z czasem sie ogarnie a tym samym mam idealny licznik z FIS na sprzedaz http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/licznik-fis-benzyna-1998-2000r-8d0919880n-pin-nowy-wyswietlacz-261730/
Polko_V Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 do mnie wpadl taki licznikhttp://img7.imageshack.us/img7/3672/imag0648w.jpg troche wypalony ale z czasem sie ogarnie a tym samym mam idealny licznik z FIS na sprzedaz http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/licznik-fis-benzyna-1998-2000r-8d0919880n-pin-nowy-wyswietlacz-261730/ kwestia oczywiście gustu, ale ten ze "for sale" jest ładniejszy...czemu sprzedajesz taki z zayebistym wyświetlaczem a sobie takie "coś" zostawiasz ??
pioteros Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 bo ten bialy jest swego rodzaju rodzynem, tylko w AJL byl montowany, i dlatego siedzi tez u mnie bo zaden inny nie chce dzialac z kompem od AJL razem z immobiliserem, jednym słowem licznik daje mi +30KM ---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ---------- a w kratce, tak wsakznik boost, srodkowa kratka wywalona i wstawiona plaska pomalowana na czarno matowa plexa z otworem 52mm po srodku
kaju Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 I szacun na dzielni Tobie ma się podobać :hi:od kogoś miałem brać licznik z A6, niech się do mnie, pamiętam Seba a dalej...
Polko_V Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 bo ten bialy jest swego rodzaju rodzynem, tylko w AJL byl montowany, i dlatego siedzi tez u mnie bo zaden inny nie chce dzialac z kompem od AJL razem z immobiliserem, jednym słowem licznik daje mi +30KM ---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ---------- a w kratce, tak wsakznik boost, srodkowa kratka wywalona i wstawiona plaska pomalowana na czarno matowa plexa z otworem 52mm po srodku 1. 2. też będę coś podobnego robił, ale z czasem
Rekomendowane odpowiedzi