Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moge sie pochwalic-poliftowy zegar wyrezany :decayed: nie musialem kupowac nowych pasatylek immo, bo zakodowaly sie stare i to vag tacho2.5 :tongue4: dodatkowo zrobilem sobie scyzoryk i kox na maxa :przebiegly:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam.otoz po przekladce na taki licznik vdo 4B0920933M,od a6 2,5 tdi i jest z roku 2002 mam pewne klopoty.

immo wyloczylem jakos nie wiem jak za pomoca vag commandera 1,4(china)

kontrolka immo miga caly czas,jak wylaczyc to?

kabel od spalania w pinie 25 niebieskiej juz byl,manetki podlaczone

temperatura zewnetrzna dziala,chlodniczy tez,obroty tez,-nie wiem jak uruchomic temp.oleju.

wiele czytalem i nie znalazlem jak ten pin znaledzc ale jakos bez skutku.

druga sprawa to kodowanie u mniejest 00040-mam takie tez zapisac w nowych licznikach?

mam problem tez jak zmienic commanderem km bo ma mniej niz na owym liczniku.

mam wsady zgrane z obydwu licznikow moze to pomoze jako w ustaleniu pinu? stary licznik to 8DO920900 tez vdo.

jeszcze pytanie odnosnie ilosci km od zatankowania-bak w a6 jest wiekszy i czy nie bedzie to troche falszowac bo przeciez w a4 jest mniejszy.

dziekuje za odpowiedzi sczere.czytalem juz dwa razy ten watek ale niepewnosci zostaly.

Opublikowano

@pablo_9:

AD1 czujnik temperatury zewnetrznej.

Ogolnie w liczniku nie prawidlowo wskazuje mi poziom paliwa, na wyswietlaczu caly czas spalanie w wysokosci ~51/100.

Spalania nie powinno prawidlowo wskazywac?? Po podlaczeniu tylko tych dwoch kostek ktore mialem od poczatku??

sygnał temperatury podłączasz z klimatronika z kostki B pin 1 (przewód brązowo-żółty) i ciągniesz do wtyczki którą musisz dołożyć (czerwona wtyka) pod pin 5

jeśli chodzi o wskazanie paliwa to może licznik masz z audi A6 to wtedy może być odwrotne wskazanie paliwa

spalanie na pewno nie będzie Ci wskazywał FIS jeśli podłączyłeś tylko ori wtyki, musisz przeciągnąć przewod z komputera auta (ECU) do wtyczki czerwonej pod pin 1

Wtyczki nie bede kupowal, chce tylko spalanie podlaczyc, kabelek juz pociagnalem.

z Ecu [z szerokiej kostki] z pinu 18-stego pociagnalem kabelek, ale nie wiem jaka jest numeracja pinow w liczniku?

tutaj oznaczony rzad pinow [AD3]:

http://imageshack.us/photo/my-images/823/48854594.jpg/

ktory bedzie pierwszy?

Numeracja idzie od:

pierwszego z lewej strony na dole

czy

pierwszy z lewej na gorze,

czy

pierwszy z prawej na gorze,

czy

pierwszy z prawej na dole

???

pytanie nr2:

Podpiac pod mase te kilka innych pinow, to znaczy przypiac do blachy lub srubki????

Opublikowano

panowie a co moze byc przyczyna slabiej swiecacego panelu klimy i przyciskow? Licznik 2000rok z s4

Opublikowano

Witam panowie, mam pytanko, Mam licznik po lifcie Fis. Który pin trzeba dac do masy zeby przestał świecić AIRBAG ?

Opublikowano

Witam panowie, mam pytanko, Mam licznik po lifcie Fis. Który pin trzeba dac do masy zeby przestał świecić AIRBAG ?

Chyba ktos nie przeczytal tematu :gwizdanie: Ja bynajmniej nie wyczytalem tutaj ze trzeba jakis pin do masy zewrzec zeby przestal sie swiecic airbag. Najpierw trzeba sprawdzic czy sa bledy airabga. Ja u siebie jak skasowalem bledy to przestal swiecic. A przekladalem licznik z benzyny do diesla.

Opublikowano

W liczniku na tarczy prędkościomierza (koło "0") masz czujnik natężenia światła, im jaśniej tym konsola świeci jaśniej i na odwrót

Weź poświeć latarką w ten czujnik a zobaczysz efekt rozjaśniania

panowie a co moze byc przyczyna slabiej swiecacego panelu klimy i przyciskow? Licznik 2000rok z s4

Opublikowano

Też tam mam taki punkt ale zaden z niego czujnik natezenia, reguluje sie tylko pokretlem. chyba ze w poliftach inaczej to dziala..

Opublikowano

czy ktoś wie która kostka z przodu ma kabelki z sygnałem o otwarciu drzwi tylnych obu tylnej klapy i drzwi pasażera, by to podłączyć do FIS

Opublikowano

W liczniku na tarczy prędkościomierza (koło "0") masz czujnik natężenia światła, im jaśniej tym konsola świeci jaśniej i na odwrót

Weź poświeć latarką w ten czujnik a zobaczysz efekt rozjaśniania

no tak ale wczesniej mialem zegary z 98 rok z fisem i wszystko bylo okej a teraz jak wsadzilem te poliftowe z esy to cos sie zepsulo :/

Opublikowano

bo podlaczyles pod 58 S a nie 58D

Opublikowano

Panowie mam audi 2000r z 1/2 fis elektroniczny zegarek, planuje zakupić licznik full fis też z elektronicznym zegarkiem z tym że rocznik 2001, ostatnie sztuki naszej B5 czy to beda duze przeróbki, mam na myśli jakieś problemy z zakodowaniem itd ten licznik z 2001 pochodzi z silnika tdi ajm takiego jak mój :)

Opublikowano

Panowie mam audi 2000r z 1/2 fis elektroniczny zegarek, planuje zakupić licznik full fis też z elektronicznym zegarkiem z tym że rocznik 2001, ostatnie sztuki naszej B5 czy to beda duze przeróbki, mam na myśli jakieś problemy z zakodowaniem itd ten licznik z 2001 pochodzi z silnika tdi ajm takiego jak mój :)

Ja mam audi z 2000 roku. Mialem 1/2 fis. Wstawilem pelny fis. Taki sam z bialym podswietleniem i cyfrowym zegarkiem tylko ze od benzyny (a mam diesla). Spec tylko przekodowal mi immo (wzial 100 zl za 10 min roboty :)) A tak poza tym to musialem dolozyc tylko obsluge fisa. Spalanie od razu bylo podlaczone (musialem tylko na kanale 60 wpisac wartosc z poprzednich zegarow), ladowanie i temperatura oleju rowniez od razu byla. Tak wiec roboty mialem bardzo malo. We wtyczce od fisa trzy kabelki podpiac do masy bo swiecily sie kontrolki. I to wszystko :naughty: Rozpiska pinow w tym temacie jest wiec dasz rade bez problemu. Teraz dorzucam radio symphony i jest juz zakupiona kierownica multifunkcyjna :naughty:

Opublikowano

czy manetka fisa jest rozbieralna chodzi mi o wajche i przyciski Gora dol reset

bo mi gora nie dziala heh juz sprawdzilem kable itp i ok wiec ... wrrr

Opublikowano

Panowie, zmieniłem u siebie z 1/2 na pełnego FISa z A6 i mam takie problemy. Standardowo - wskaźnik paliwa pokazuje odwrotnie (choć to trochę dziwne, bo mam przecież plifta...). Co najważniejsze - mam silnik AKN, czyli 2,5V6, jedyne, podkreślam: JEDYNE możliwe kodowanie to 04040, czyli na silnik 4 cylindrowy, więc obrotomierz ma również spore przekłamanie. Temperaturę oleju pokazywał od razu, voltomierz również zadziałał na strzał, zostało mi podłączenie manetek, ale czekam na szarą kostkę... Jakieś rady odnośnie tego kodowania i wskazówki poziomu paliwa?

Opublikowano

Co do paliwa to plywak z passata. Lub wsad z licznika od a4. A dlaczego piszesz ze JEDYNE mozliwe kodowanie? Nie da sie tego zmienic?

Opublikowano

Próbowałem. Ani vagcomem, ani vcds-em, ani nawet ST6000 nic nie zdziałał, ST jasno pokazał, że ten licznik posiada tylko jedno kodowanie. Jak wsad z a4? chodzi Ci o eeprom? Czy jak?

Opublikowano

Wpisz kodowanie 04060

Opublikowano

Nawet tego nie przyjmuje, wiem, że 4 cyfra to ilość cylindrów.

Opublikowano

Zapewne wpisujesz 00060,wpisz 04060